لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۳۲

حمایت آيت الله سيستانی از نخست وزير جديد عراق


آيت الله علی سيستانی، بلندپايه ترين مرجع تقليد شيعيان در عراق، روز جمعه ۲۴ مردادماه ضمن استقبال از تغيير دولت در عراق، از گروه های سياسی عراق خواسته است با حمايت از دولت حيدر العبادی برای تشکيل دولتی فراگير به «مسئوليت تاريخی» خود عمل کنند.

در همین حال، رهبران قبائل سیاسی گفته اند در صورت اعاده حقوق آنها توسط دولت حیدر العبادی، آماده اند به این دولت کمک کنند.

فواد معصوم، رييس جمهوری عراق، روز دوشنبه حيدر العبادی را مامور تشکيل کابينه جدید کرد. نوری المالکی نيز پس از چند روز کشمکش روز پنجشنبه پذيرفت که از قدرت کناره گيری کند.

به گزارش خبرگزاری رويترز، در پيام آيت الله علی سيستانی که توسط نماينده وی در نماز جمعه شهر کربلا قرائت شد، تصريح شده است که روی کار آمدن دولت حيدر العبادی، فرصتی استثنايی برای مقابله با بحران های پيش روی عراق است.

آيت الله علی سيستانی گفته است: استقبال منطقه ای و بين المللی از (تشکيل دولت جديد عراق) فرصتی نادر فراهم کرده است تا تمامی مشکلات پيش روی (عراق) به ويژه مشکلات سياسی و امنيتی حل و فصل شود.

طی ماه های اخير گروه دولت اسلامی که پيشتر از آن خود را دولت اسلامی عراق و شام، داعش، می ناميد،‌ توانست بخش های وسيعی از مناطق سنی نشين عراق را تصرف کند. بسيار از سياستمداران سنی و کرد دولت نوری المالکی را به در پيش گرفتن سياست های قومی متهم می کنند و می گويند سياست های دولت وی زمينه ساز قدرت گرفتن گروه دولت اسلامی شده است.

با اين حال آيت الله سيستانی از نيروهای نظامی اين کشور خواست که رويکردهای قومی و مذهبی را کنار گذاشته و زير پرچم عراق به مبارزه با پيکارجويان گروه دولت اسلامی بپردازند.

آيت الله سيستانی گفته است: «تاکيد می کنيم که ضروريست که نيروهای نظامی از برافراشتن تصاوير و پرچم های ديگر به غير از پرچم عراق در واحدهای خود خودداری کنند و فقط پرچم عراق برافراشته شود.»

نوری المالکی پس از تعيين حيدر عبادی برای تشکيل دولت جديد، اين اقدام را نقض قانون اساسی خوانده و گفته بود منتظر رای دادگاه فدرال اين کشور خواهد ماند. اما فشارهای داخلی، منطقه ای و بين المللی باعث شد تا در نهايت نوری المالکی کناره گيری از قدارت را بپذيرد.

کشورهای منطقه از جمله ايران و در سطح بين المللی آمريکا و کشورهای اروپايی از کناره گيری نوری المالکی و تشکيل کابينه توسط حيدر العبادی استقبال کرده اند.

نشست اتحاديه اروپا

در همين حال گزارش های حاکی است وزرای خارجه اتحاديه اروپا روز جمعه در نشستی اضطراری در بروکسل بحران عراق را بررسی می کنند.

بريتانيا اعلام کرده است، هرگونه تقاضای اقليم کردستان عراق برای دريافت سلاح و مهمات مورد توجه قرار خواهد داد.

به گزارش رويتر منابع ديپلماتيک در اروپا و امريکا می گويند، آمريکا از کشورهای اتحاديه اروپا خواسته است تا سلاح و مهمات در اخيتار کردها قرار دهند.

پیشتر یک مقام ارشد در اتحادیه اروپا به خبرگزاری رویترز گفته بود که این اتحادیه به دنبال تشکیل یک «گروه پشتیبانی» با حضور کشورهای خاورمیانه از جمله ایران، برای دفع حملات داعش علیه عراق است.

به گفته این مقام اتحادیه اروپا که در گزارش به نام او اشاره نشده است، گروه پشتیبانی می‌تواند شامل ایران، مصر، ترکیه، لبنان، اردن، عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس باشد.

XS
SM
MD
LG