لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۳

براون: صنعت گاز ايران تحريم می شود


رييس جمهوری آمريکا می گويد واشينگتن از دور جديد تحريم ها عليه ايران حمایت می کند و نخست وزير بريتانيا اعلام کرد: سرمایه گذاری در بخش گاز ایران تحریم خواهد شد.
(عکس ازAFP)
رييس جمهوری آمريکا می گويد واشينگتن از دور جديد تحريم ها عليه ايران حمایت می کند و نخست وزير بريتانيا اعلام کرد: سرمایه گذاری در بخش گاز ایران تحریم خواهد شد. (عکس ازAFP)

رييس جمهوری آمريکا می گويد واشينگتن از دور جديد تحريم ها عليه ايران حمایت می کند و نخست وزير بريتانيا نیز اعلام کرد از رهبران اروپا خواسته است تا تحريم ها عليه ايران را افزايش دهند.


گوردون براون، نخست وزير بريتانيا، روز پنجشنبه پس ديدار با جرج بوش رييس جمهوری آمريکا، در واشينگتن گفت: «جای عذر خواهی وجود ندارد از اينکه بگويم ما تحريم ها عليه ايران را در هرکجا که امکان پذير باشد، گسترش خواهيم داد».


شورای امنيت سازمان ملل متحد طی چهار قطعنامه از ايران خواسته است تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. ايران با ناديده گرفتن اين قطعنامه ها از سال ۲۰۰۶ به گسترش فعاليت های غنی سازی خود اقدام کرده است.


ايران تاکيد می کند که هدف از غنی سازی اورانيوم، توليد سوخت مورد نياز نيروگاه اتمی اين کشور است و به تعهدات بين المللی خود در این زمینه پايبند است. اين در حالی است که کشور های غربی نگران آن هستند که ايران اين تکنولوژی را برای دستيابی به سلاح هسته ای به کار گيرد.


آقای بروان که به همراه جرج بوش در يک کنفرانس مطبوعاتی صحبت می کرد، گفت: «در چند هفته آينده ما می خواهیم که دامنه اقدامات و تحريم ها عليه ايران را به سرمايه گذاری در بخش مايعات گاز طبیعی گسترش دهیم. به باورم من اين پيام روشنی به رژيم خواهد فرستاد که وضعيت کنونی غيرقابل قبول است».


نخست وزير بريتانيا افزود:«من در حال گفت وگو با رهبران اتحاديه اروپا برای گسترش تحريم های عليه ايران هستم، و همچنين می خواهیم مطمئن شويم تا تحريم های وضع شده به طور موثر عمل می کنند».


نخست وزير بريتانيا همچنين گفت:«ايران در حال نقض پيمان منع گسترش سلاح های اتمی است و درباره برنامه هسته ای خود حقيقت را نگفته است».


  • «در چند هفته آينده ما می خواهیم که دامنه اقدامات و تحريم ها عليه ايران را به سرمايه گذاری در بخش مايعات گاز طبیعی گسترش دهیم. به باورم من اين پيام روشنی به رژيم خواهد فرستاد که وضعيت کنونی غيرقابل قبول است».
گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا

نخست وزير بريتانيا همچنين خواستار نظارت بر تحريم ها عليه ايران شد تا ميزان تاثير آنها بر اقتصاد ايران مشخص شود و دولت ايران را متهم کرد که اثرات تحريم ها بر اقتصاد اين کشور، به ويژه نرخ واقعی تورم را به طور صحيح اعلام نمی کند.


«فرض سادلوحانه»


جرج بوش نيز در اين کنفرانس مطبوعاتی گفت:«موضع ما شفاف است: ما با همکاری با ديگر کشورها برای رژيم ايران روشن خواهيم کرد که اجازه نخواهيم داد که به توانايی توسعه سلاح های اتمی دست يابند.


جورج بوش همچنين تصريح کرد:«ساده لوحانه» است اگر فرض کنيم که برنامه غنی سازی اورانيوم ايران اهداف نظامی ندارد.


رييس جمهوری آمريکا در باره رويکرد مشترک اين کشور و بريتانيا در قبال بحران هسته ای ايران گفت:«من و گوردون براون تهديد را جدی تلقی می کنيم و اکنون زمان رويارويی با اين تهدید فرا رسيده است و من فکر می کنم اين مسئله از طريق ديپلماتيک قابل حل است.


روند کند غنی سازی


در حالی که بریتانیا و آمریکا از تشدید تحریم علیه ایران خبر داده اند، محمد البرادعی روز پنجشنبه گفت که پيشرفت روند غنی سازی اورانيوم توسط ايران کند بوده و سانتريفوژ های جديد نصب شده در نطنز نيز از مدل های قديمی است.


آقای برادعی که به برلين سفر کرده است پس از ديدار با وزير امور خارجه آلمان اظهار داشت: آژانس از تحولات اخير در باره برنامه اتمی جمهوری اسلامی به خوبی آگاه است.


وی افزود: «ايران بين سه هزار و ۳۰۰ تا سه هزار و ۴۰۰ سانتريفوژ مدل P1 مربوط به دهه ۱۹۷۰ را در اختيار دارد که بيش از سه هزار دستگاه نصب شده در پايان سال گذشته ميلادی است.»


مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی می گويد: «ايران در حال ساخت تعدادی از دستگاه های مدل قديمی P1 است که هم اکنون در نطنز وجود دارد.ميزان پيشرفت اين دستگاه ها نيز سريع نبوده است.»


وی اظهار داشت: «من از ايران می خواهم که روند غنی سازی را سرعت ندهد چرا که پيش از حرکت بيشتر ايران به سمت غنی سازی اورانيوم ما در وهله اول نيازمند يک موافقتنامه هستيم.»


محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران ده روز پيش اعلام کرد که ايران کار نصب شش هزار سانتريفوژ جديد را در تاسيسات اتمی نظنز آغاز کرده است.


بر اساس اظهارات وی، دستگاه های جديد در حال نصب قادر است تا پنج برابر نمونه های قبلی اورانيوم را سريعتر غنی سازد.


اين اظهارات با ترديدهای جامعه بين المللی روبرو شده و قدرت های بزرگ اعلام کردند که بايد منتظر اظهار نظر آژانس در اين زمينه شد.


  • «ايران در حال ساخت تعدادی از دستگاه های مدل قديمیP1 است که هم اکنون در نطنز وجود دارد. ميزان پيشرفت اين دستگاه ها نيز سريع نبوده است.»
محمد البرادعی

کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا، در واکنش به اظهارات رييس جمهوری ايران گفته بود:« اين ادعا را نمی توان ثابت کرد، هميشه ايران ادعاهايی درباره پيشرفت در اين و يا آن مسئله را مطرح می کند. من فکر نمی کنم، شرايط به طور اساسی تغيير کرده است.»


به گزارش خبرگزاری ها، مدير کل آژانس در سخنان خود تاکيد کرد که برنامه غنی سازی اورانيوم توسط ايران بر پايه استفاده از نسل اول سانتريفوژها که موسوم به P1 هستند قرار دارد. اگرچه تحقيقات در زمينه غنی سازی اورانيوم با دستگاه های پيشرفته در جريان است.


آقای برادعی در ادامه خواستار ادامه مذاکرات ميان تهران و جامعه بين المللی برای حل و فصل پرونده اتمی جمهوری اسلامی شد.


والتر اشتان ماير، وزير امور خارجه آلمان نيز پس از ديدار با مدير کل آژانس گفت که کار بر روی ارائه پيشنهاد يک گفت وگوی جديد در جريان است ولی مشخص نيست که آيا ايران آن را خواهد پذيرفت يا نه.


ايران سال گذشته اعلام کرده بود که برای توليد سوخت هسته ای در مقياس صعنتی، سه هزار سانتريفوژ در بخش زير زمينی تاسيسات نطنز نصب کرده است. اما اين سانتريفوژها از نوع سيستم های دهه ۱۹۷۰ بودند که از سرعت کمتری برخورد هستند و اينک ايران در حال نصب سانتريفوژ پيشرفته تراست.


غنی سازی اورانيوم کاربردی دوگانه دارد که هم می تواند برای توليد سوخت نيروگاه های هسته ای و هم توليد سلاح اتمی به کار رود.


XS
SM
MD
LG