لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۴

مقابله با نفوذ ایران: یکی از اهداف سفر بوش به خاورمیانه


رييس جمهوری آمريکا، می گويد يکی از دلايل سفرش در هفته آينده به خاورميانه، مقابله با نفوذ ايران در منطقه است.
رييس جمهوری آمريکا، می گويد يکی از دلايل سفرش در هفته آينده به خاورميانه، مقابله با نفوذ ايران در منطقه است.

جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، می گويد يکی از اهداف اصلی سفرش در هفته آينده به خاورميانه، مقابله با نفوذ ايران در منطقه است.


آقای بوش روز پنجشنبه سوم ژانويه در گفت وگو با خبرگزاری رويترز، تصريح کرد در سفر هفته آينده خود به اسرائيل و کشورهای عرب خاورمیانه انتظار دارد در خصوص گزارش «برآورد اطلاعاتی» درباره توقف برنامه تسليحاتی ايران، مورد سئوال قرار گيرد.


جرج بوش همچنين گفت:«من اين را روشن خواهم ساخت که پيام گزارش برآورد اطلاعات ملی اين است که ايران همچنان خطرناک است».


سازمان ملی برآوردهای اطلاعاتی آمريکا National Intelligence Estimate ماه گذشته در آخرين گزارش خود تصريح کرده بود که جمهوری اسلامی «ايران تا سال ۲۰۰۳ميلادی در تلاش بوده تا سلاح هسته ای توليد کند، اما اين تلاش در همان سال متوقف شده است».


اين سازمان گزارش خود را بر اساس رشته اطلاعاتی که از ۱۶ سازمان امنيتی آمريکا جمع آوری کرده است و در گزارش دو سال پيش خود تاکيد کرده بود که ايران به دنبال ساخت سلاح هسته ای است


  • «من درباره توسعه شهرک های یهودی نشین صحبت می کنم و چگونه ممکن است این اقدام مانعی بر سر دستیابی به موفقیت بشود، دولت اسرائیل شهرک سازی های غیر مجاز را متوقف کند، همانطور که پیشتر در این زمینه قول داده بودند.»
جرج بوش

آقای بوش در سفر خاورميانه ای خود ابتدا از اسرائيل ديدار کرده سپس به کشورهای عربستان، کويت، بحرين و امارات متحده عربی سفر خواهد کرد.


گسترش شهرک های يهودي نشین مانع صلح


جرج بوش در بخشی ديگری از اين گفت وگو گسترش شهرک سازی يهوديان را مانعی بر سر راه تلاش ها برای برقراری صلح خواند و دولت اسرائيل را ترغيب کرد تا تعهدات خود در خصوص متوقف کردن شهرک سازی های غيرمجاز را انجام دهد.


به گزارش رويترز، جرج بوش، پيش ازآغاز نخستين سفر خود به اسرائيل و کرانه باختری، نسبت به انعقاد پيمان نهايی صلح ميان فلسطينيان و اسرائيلی ها تا پايان سال ۲۰۰۸، بسيار خوشبين است.


آقای بوش گفت:«من درباره توسعه شهرک های یهودی نشین صحبت می کنم و چگونه ممکن است این اقدام مانعی بر سر دستیابی به موفقیت بشود.»


اهود اولمرت، نخست وزير اسراييل، و محمود عباس، رييس تشکيلات خودگردان فلسطينی در کنفرانس صلح آناپوليس که در بيست و هفتم نوامبر در آناپولیس در ایالت مریلند، برگزار شد، توافق کرده بودند که مذاکرات برای حل منازعه و تلاش همه جانبه برای رسيدن به صلح قبل از پايان سال ‪ ۲۰۰۸‬ميلادی آغاز کنند.


آقای بوش تصريح کرد در جريان سفرش به اسرائيل به فشار به هردو طرف ادامه خواهد داد و به ويژه نگرانی خود را نسبت به فعاليت های شهرک سازی يهوديان به مقام اسرائيلی گوش زد خواهد.


مذاکرات صلح اسراييلی ـ فلسطينی ماه گذشته، پس از وقفه ای هفت ساله، بار ديگر از سر گرفته شد. هدف اصلی اين مذاکرات دستيابی به توافقنامه ای تا پايان سال ۲۰۰۸ ، برای ايجاد کشور فلسطين بود.


روند مذاکرات صلح در حالی که سرزمين های فلسطينی به دو قسمت نوار غزه، که اسلامگرايان حماس آن را اداره می کنند، و کرانه باختری، به رهبری محمود عباس رييس تشکيلات خودگردان فلسطين، تقسيم شده با پيچيدگی های بيشتری روبه روست.


XS
SM
MD
LG