لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۰

نيروگاه اتمی بوشهر تا پايان ماه اوت به «ظرفيت کامل» می رسد


سخنگوی یک شرکت پيمانکار روسی نيروگاه اتمی بوشهر روز دوشنبه گفته است، تغييری در برنامه از پيش تعيين شده ايجاد نشده و نيروگاه بوشهر تا پايان ماه اوت (اوايل شهريور) به ظرفيت کامل توليد برق خود دست خواهد يافت.

به گزارش خبرگزاری اينترفکس، يک سخنگوی شرکت «او ای او نياپ»، از پيمانکاران « اتم استروی اکسپورت» ، گفته است: تاکنون تغييری در برنامه ايجاد نشده است.

شرکت روسی «اتم استروی اکسپورت»، پيمانکار اصلی احداث نيروگاه اتمی بوشهر در ايران است.

به گزارش اينتر فکس، ابتدا قرار بود نيروگاه اتمی بوشهر در اواخر سال ۲۰۱۱ به ظرفيت کامل برسد اما اين برنامه تعويق افتاد. سپس قرار شد تا نيروگاه اتمی بوشهر در ۲۳ ماه مه سال ۲۰۱۲ به ظرفيت کامل توليد برق برسد که اين تاريخ نيز به تعويق افتاد.

در دهه ۱۹۷۰ ايران و شرکت زيمنس آلمان قرار دادی را برای احداث نيروگاه اتمی بوشهر منعقد کردند. اما به دنبال انقلاب در ايران، همکاری ايرن و زيمنس متوقف شد. تا اين که در سال ۱۹۹۲ روسيه موافقت کرد تا اين نيروگاه را تکميل کند.

به گزارش اينترفکس، نيروگاه اتمی ۱۰۰۰ مگا واتی بوشهر در سپتامبر سال ۲۰۱۱ راه اندازی شد و در ماه مه سال ۲۰۱۲ به ظرفيت ۹۰ درصدی خود رسيد و سپس با نيمی از ظرفيت به فعاليت خود ادامه داد.

در همين زمينه، سرگئی اشماتکو، وزير انرژی روسيه، در شهريورماه سال ۹۰ گفته‌ بود که «همکاری‌های اتمی مسکو با تهران به نيروگاه اتمی بوشهر محدود نمی‌شود و بعد از اتمام اين نيروگاه چه در بوشهر و چه در پروژه‌های ديگر اتمی، اين همکاری هسته‌ای ادامه خواهد داشت».

اين در حالی بود که اظهارات فريدون عباسی، رييس سازمان انرژی اتمی ايران، در خصوص احداث نيروگاههای جديد اتمی با همکاری روسيه با تکذيب مقام های روس روبه رو شد.

فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران، گفته بود «قصد داريم دو نيروگاه ديگر راه‌اندازی کنيم و در سال آينده در بوشهر از نوع هزار مگاواتی شروع خواهيم کرد» و تأکيد کرده‌ بود که برای ساخت و طراحی اين نيروگاه‌ها «نياز به استفاده از نيروهای خارجی داريم».

اما سرگئی کيرينکو ، مدیر شرکت روس اتم، روز سه‌شنبه ۱۶ خرداد در واکنش به اين اظهارات به خبرگزاری روسی اينترفاکس گفت: «در مطبوعات خواندم که ايران برای احداث واحد دوم بوشهر برنامه دارد، ما در اين مورد مذاکراتی نداشته‌ايم.»

وی افزود که «روس‌اتم هميشه و همه‌جا يک قانون را دنبال می‌کند و آن پيروی از قانون بين‌الملل، مقررات آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، قوانين عدم گسترش سلاح هسته‌ای و غيره‌ است».

اينترفاکس اما از قول يک منبع ديگر در روس‌اتم، بدون نام بردن از او، نوشته بود که اگر ايران پيشنهادی مبنی بر احداث فاز دوم در نيروگاه بوشهر را مطرح کند «اين فرض که روسيه در اين مورد به بحث بنشيند وجود دارد».

اين منبع روس‌اتم در اين باره افزود که «بوشهر هيچ گاه تحت تحريم‌های بين‌المللی نبوده و هر چيزی قابل بحث و مذاکره‌ است، البته اگر چنين پيشنهادی با تمامی مقررات موجود بين‌المللی همخوانی داشته‌ باشد».
XS
SM
MD
LG