لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۷

کلينتون: دولت ايران پيام های متفاوتی درباره صابری ارسال می کند


هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا روز پنجشنبه گفت: دولت ايران پيام های متضادی درباره وضعيت رکسانا صابری، خبرنگار ايرانی-آمريکايی که به هشت سال زندان محکوم شده است ارسال می کند.

خانم کلينتون به اعضای سنای آمريکا گفت: «ما دائم پاسخ های متفاوتی از دولت (ايران) دريافت می کنيم: او را آزاد می کنند، آنها او را طی دو ماه آزاد می کنند، آنها او را به هشت سال زندان محکوم می کنند، آنها درباره او تجديد نظر می کنند.»

وزير امور خارجه آمريکا افزود: «اين نشان می دهد که تعامل با دولت ايران چقدر دشوار است.»

خانم صابری که ۳۲ ساله است و از پدری ايرانی و مادری ژاپنی در آمريکا متولد شده است در بهمن ماه سال گذشته بازداشت و روانه زندان اوين شد . وی از سوی مقام های قضايی جمهوری اسلامی ايران به جاسوسی برای آمريکا متهم شده است.

هيلاری کلينتون همچنين نسبت به وضعيت سلامتی رکسانا صابری، که به گفته وی در زندان دست به اعتصاب غذا زده، ابراز نگرانی شديد کرد.

خانم کلينتون به قانونگذاران آمريکايی گفت: «او از زندانی شدن خود شديدا ناراحت و به نگهداری در چنين شرايط مخوفی معترض است و هم اکنون در اعتصاب غذا به سر می برد.»

اين در حالی است که مقامات قضايی ايران اعتصاب غذای رکسانا صابری در زندان اوين را رد کرده اند.

در همين زمينه، رضا صابری، پدر رکسانا، روز سه شنبه به خبرگزاری فرانسه در تهران گفته بود که اعتصاب غذای دخترش وارد دومين هفته خود شده است و وی وزن زيادی را از دست داده است.

آقای صابری به نقل از دخترش افزوده بود که وی تا آزادی از زندان به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد.

در همين حال، خانم کلينتون همچنين گفت: «از منظر ما (رکسانا صابری) به طور خودسرانه بازداشت شده است، بدون هيچ گونه شفافيتی در روند(رسيدگی به اين پرونده). »

وزير امور خارجه آمريکا می گويد که به طور مستقيم و از طريق برخی نمايندگان ديگر از دولت ايران خواسته است تا رکسانا صابری را آزاد کنند.

وی تاکید کرده است که امریکا به تلاش های خود برای ازادی رکسانا صابری ادامه می دهد.

در حالی که وزير امور خارجه آمريکا روز پنجشنبه از پيام ها متضاد ايران درباره اين خبرنگار زندانی صحبت کرده است، روز گذشته دادستان کل کشور برای نخستين بار در جريان پرونده رکسانا صابری، سخن از تقاضای عفو به ميان آورده و گفته بود: «اين پرونده همانند ساير پرونده ها مسير قانونی خود را طی می کند و اگر تقاضای عفو نيز وجود داشته باشد بايد از مقام معظم رهبری تقاضا شود.»

قربانعلی دری نجف‌آبادی مشخص نکرده است که آیا چنین تقاضایی از سوی خانم صابری مطرح شده است یا این پیشنهاد مقام های قضایی ایران برای آزادی وی است.

رکسانا صابری در شش سال گذشته در ايران به سر می برد و برای شبکه های خبری بی بی سی، راديو ان پی آر و برخی ديگر از رسانه های خارجی گزارش تهيه می کرد.

مقام های قضايی ايران ابتدا به هنگام دستگيری رکسانا صابری اعلام کردند که کارت خبرنگاری وی از سال ۱۳۸۵ اعتبار نداشته است و او بدون مجوز اقدام به جمع آوری اخبار و تهيه گزارش می کرده است. اما آنها سپس گفتند که اتهام وی جاسوسی است.

پرونده رکسانا صابر ی در حالی در مرکز توجه روابط تهران و واشينگتن قرار گرفته که باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا در پيام نوروزی خود به مردم و دولت ايران خواهان «آغازی نو» در روابط بين دو کشور شده بود.
XS
SM
MD
LG