لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۲

استقبال آمريکا از سفر البرداعی به کره شمالی


محمد البرادعی می گوید که کره شمالی برای سفر به این کشور از او دعوت به عمل اورده است
محمد البرادعی می گوید که کره شمالی برای سفر به این کشور از او دعوت به عمل اورده است

سخنگوی کاخ سفيد آمریکا دعوت کره شمالی ازمحمد البرادعی مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی، برای ديدار از پيونگ يانگ را نشانه ای مثبت در روند اجرای توافقنامه با کره شمالی دانست.


آقای البرادعی روز جمعه ۲۳ فوريه گفت که در پی دريافت دعوتنامه از مقامات کره شمالی، به منظور مذاکره در زمينه توقف برنامه اتمی اين کشور، به پيونگ يانگ سفر خواهد کرد.


تونی فراتو، سخنگوی کاخ سفيد، ابتکار کره شمالی را گامی در جهت اجرای موافقتنامه ۱۳ فوريه دانست. طبق اين طرح، کره شمالی موافقت کرده است که در ازای دريافت نفت تا دو ماه ديگر راکتور هسته ای اصلی خود در «يونگ بيون» را تعطيل کند.


کره شمالی موافقت کرده که در ازای دريافت نفت تا دو ماه ديگر راکتور هسته ای اصلی خود در «يونگ بيون» را تعطيل کند

آقای فراتو گفت که منتظر خواهد ماند تا مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی پس از بازگشت از پيونگ يانگ، نتيجه و گزارش سفر خود را اعلام کند. سخنگوی کاخ سفيد تاکيد کرد ارزيابی آمريکا از اين سفر مثبت است.


پس از شش روز گفت و گوهای فشرده ميان نمايندگان شش کشور آمريکا، روسيه، ژاپن، کره شمالی، کره جنوبی و چين در روز ۱۳ فوريه طرفين مذاکره کننده بر سر طرحی کلی برای خلع سلاح اتمی کره شمالی به توافق شد. همچنين آمريکا و کره شمالی گفت وگو در مورد برقراری روابط ديپلماتيک ميان دو کشور را آغاز خواهند کرد.


چنانچه گام های اوليه توافق با کره شمالی با موفقيت برداشته شود ساير کشورها ۹۵۰ هزار تن ديگر سوخت به ارزش ۳۰۰ ميليون دلار در اختيار کره شمالی قرار خواهند داد.


گفت وگوهای پکن عمدتا بر نحوه اجرای تفاهم نامه سپتامبر سال ۲۰۰۵ ميلادی متمرکز بود که کره شمالی را ملزم می کرد در ازای دريافت انرژی و تضمين های امنيتی، تمامی فعاليت های هسته ای خود را متوقف کند.


به گفته کريستوفر هيل، نماينده ارشد دولت آمريکا در اين گفت و گوها، اين توافقنامه اولين قدم در جهت خلع سلاح هسته ای کره شمالی است و تا رسيدن به هدف نهايی هنوز راه درازی در پيش است.


کره شمالی پس از اولين آزمايش اتمی خود در سال ۲۰۰۶ به طور مضاعف تحت فشار بين المللی بوده تا برنامه هسته ای خود را متوقف کند.


کره شمالی از ۴۰ سال پيش صاحب يک رآکتور هسته ای ساخت شوروی پيشين شد. در اوايل دهه ۱۹۷۰ کره شمالی ظرفيت اين رآکتور را بالا برد و رآکتور دومی را نیز ساخت.


در سال ۱۹۷۷ کره شمالی به بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی اجازه داد از رآکتور اتمی بازديد کنند. در دهه ۸۰ ميلادی تاسيسات تازه برای فرآوری مواد لازم در توليد سلاح های هسته ای از سوخت هسته ای ايجاد کرد.


XS
SM
MD
LG