لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۲

انعکاس خبر درگذشت غفاری در لس آنجلس


هنرمندان ایرانی مقیم لس آنجلس نقش فرخ غفاری در سینمای ایران را ستودند
هنرمندان ایرانی مقیم لس آنجلس نقش فرخ غفاری در سینمای ایران را ستودند

انعکاس خبر درگذشت فرخ غفاری پژوهشگر، نويسنده و کارگردان قديمی سينمای ايران و پايه گزار فيلم خانه ملی ايران در ۸۳ سالگی در فرانسه در ميان اهل هنرومطبوعات لس آنجلس با تاثر و تاسف همراه بود.


بسياری از دوستان وهمکاران قديمی آقای غفاری در تلويزيون ملی ايران اکنون در شهر لس آنجلس زندگی می کنند.

در ساعات بعد از ظهرروز يکشنبه بیست و ششم آذرماه خبر درگذشت فرخ غفاری در بيمارستانی در پاريس تبديل به مهم ترين خبر روز در لس آنجلس و در ميان کسانی شد که سال ها سابقه دوستی و همکاری با اين پژوهشگر- نويسنده و کارگردان قديمی را داشته اند.

در گردهم آيی که به مناسبت نمايش تازه ترين آثار نقاشی و طراحی مهندس هوشنگ سيحون در دانشگاه لس آنجلس برپا شد، جمعيت کثيری از شرکت کنندگان در اين برنامه که با نام و شخصيت هنری فرخ غفاری سازنده فيلم های تاثير گزاری چون «جنوب شهر» و «شب قوزی» آشنا بودند از شنيدن خبر درگذشت او دچار تاثر و تاسف شديد شدند.


آقای هوشنگ سيحون که سال ها با زنده ياد فرخ غفاری دوستی نزديک داشته است او را «ايرانشناس و ايراندوستی بی همتا و دوستی واقعی» خواند.


پرويز صياد هنرمند ديگر ساکن لس آنجلس و ازهمکاران زنده ياد فرخ غفاری است.


پرویزصياد از زنده ياد غفاری به عنوان يکی از برجسته ترين فيلمسازان سينمای قبل از انقلاب ياد می کند

آقای پرويز صياد در سال ۱۳۵۴ در فيلم «زنبورک » به نوشته و کارگردانی فرخ غفاری بازی داشته است و در دورانی که آقای غفاری در مقام معاونت تلويزيون ملی ايران، مسووليت برگزاری جشن های هنر شيراز و جشنواره فيلم تهران را بعهده داشت با او دوستی و همکاری نزديک داشته است.


آقای صياد از زنده ياد غفاری به عنوان يکی از برجسته ترين فيلمسازان سينمای قبل از انقلاب ياد می کند و پيش کسوتی که هرگز از کمک و ياری به هنرمندان تازه کارکوتاهی نمی کرد.


آقای صياد فرخ غفاری را«يک دائره المعارف سيار در زمينه هنر و فرهنگ عامه ايران خواند. شخصيت کم نظيری که چون درخت باروری در طول حيات خود همواره در راه خدمت به فرهنگ و هنر ايران کوشيد».


آقای فرخ غفاری که متوالد سال ۱۳۰۰ در تهران بود از نوجوانی برای تحصيل به اروپا رفت و در فرانسه ضمن نگارش فيلم نامه و ساختن فيلم به نوشتن نقد سينمايی در نشريات آن ديار پرداخت و در بازگشت به ايران کانون فيلم و فيلم خانه ملی ايران را پايه گزاری کرد .


او با ساختن فيلم «شب قوزی» که بر اساس داستانی از افسانه های هزار و يکشب با استفاده از عناصر مدرن ساخته شده بود و شرايط اجتماعی روز را زير سوال می برد به معروفيت رسيد و تا امروز از اين فيلم به عنوان يکی از برجسته ترين آثار سينمايی ايران ياد می شود.


آقای غفاری پس از انقلاب به فرانسه مهاجرت کرد و در آن جا بنا به گفته دوستان نزديکش به تلاش های فرهنگی خود ادامه داد.


آقای بهروز صوراسرافيل روزنامه نگار ساکن لس که سال ها در پاريس از نزديکترين دوستان فرخ غفاری بشمار می رفت در گفت وگويی با راديو فردا تاثر و تاسف شديد خود را برای از دست رفتن يکی از بزرگترين خدمتگزاران هنر ايران ابراز داشت.


فرخ غفاری، ابراهيم گلستان و فريدون رهنما از پايه گزاران سينمای متفاوت و جريان روشنفکری ايران محسوب می شوند.


XS
SM
MD
LG