لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۵

شرکت کامپيوتری آی بی ام صد ساله شد


بسياری از شرکت ها ی کامپيوتری و رسانه های ديجيتال عمری چند ساله و يا حداکثر چند ده ساله دارند. مثلا شرکت های « اپل » و «مايکروسافت» کمی بيشتر از سه دهه ، شرکت « گوگل» دوازده سال و امثال « فيس بوک » و « توئيتر» حدود پنج سال از عمرشان می گذرد . در اين صعنت «آی بی ام» را می توان پدر بزرگی قلمداد کرد که امسال صد ساله شد.

در دوران آغازين اختراعات که به مرور صنعت کامپيوتر نام گرفت، شرکت آی بی ام که در آغاز « سی تی آر» نام داشت، ابزارها و خدمات گوناگونی را به بازار عرضه کرد. از برخی وسايل ساده کار در آشپزخانه گرفته تا رمز نويسی های پيچيده که ادارات دولتی در آمريکا و ساير کشورها از آن برای طبقه بندی پرونده ها و اطلاعات خود استفاده می کردند و يا ديسک حافظه کامپيوتری که در دوران خود انقلاب بزرگی برای انتقال و ذخيره سازی اطلاعات بود.

مديران « آی بی ام» سابقه طولانی اين شرکت را مديون خدمات آن به عرصه های تکنولوژی مورد نياز جامعه می دانند.در سال ۲۰۰۸ « آی بی ام» طرح موسوم به « سياره ای هوشمندتر» را راه اندازی کرد که زير ساخت های اطلاعاتی و فن آوری های کامپيوتری لازم برای بهبود عرصه های گوناگون زندگی مدرن را هدف خود قرار داده است. بخشی از اين فن آوری ها مربوط به بهبود شبکه حمل و نقل و ترافيک، پيش بينی وزش طوفان يا باران های شديد و تشخيص دقيق تر آلودگی های زيست محيطی و جوی هستند.

آيا شرکت های ديگری نظير « گوگل » و يا « فيس بوک » نيز می توانند عمر صد ساله را تضمين کنند؟

«برنی ميرسون» مدير بخش اختراعات « آی بی ام » می گويد گستردگی دامنه اختراعات و ساخت ابزارهای مفيد برای عرصه های گوناگون فعاليت و حيات اجتماعی – اقتصادی، مهمترين عامل در تداوم فعاليت يک چنين شرکت هايی است.

يکی از فرازهای مهم در دوران فعاليت « آی بی ام» عرصه « سيستم ۳۶۰ » يا نسلی از کامپيوترهای قابل انطباق با يکديگر بود که در سال ۱۹۶۴ روی داد. در آن زمان « آی بی ام » حدود پنج ميليارد دلار، معادل ۳۰ ميليارد دلار امروزی در آن پروژه سرمايه گذاری کرد. در نهايت اين قمار بزرگ نتيجه بسيار خوبی داد.

اما در سالهای پايانی دهه ۱۹۸۰ و دهه ۱۹۹۰ شرکت « آی بی ام » نتوانست از فرصت های ايجاد شده برای سرمايه گذاری و پيشبرد تکنولوژی کامپيوتری به خوبی بهره برداری کند و به همين خاطر شرکت های ناشناخته و جوانی مثل « اپل » و « مايکروسافت» بازار در حال گسترش توليد کامپيوترهای شخصی را در احاطه خود گرفتند.

«برنی ميرسون» مدير بخش اختراعات « آی بی ام» می گويد:« شرکت ما به خاطر اشتباهاتی که در عرصه بازار کامپيوتر مرتکب شد لطمه خورده است ولی ما به تمرکز خود روی اختراعات بيشتر ادامه خواهيم داد.»

از نظر وی يکی از اين عرصه هايی که در آينده اهميت فراوانی خواهد يافت ايجاد يک ساختار کارآمد برای دسترسی و کاربری از اطلاعات بسيار حجيمی است که روی شبکه اينترنت وجود دارد. هر شرکتی که بتواند کاربری از اين اطلاعات را در آينده ساماندهی و ساده تر کند در دوران بعدی رقابت در عرصه تکنولوژی کامپيوتری بر ديگران پيروز خواهد شد.
XS
SM
MD
LG