لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۴۲

شکاف در صف محافظه کاران ايران


محمدعلی عمویی معتقد است که مسایل اقتصادی باعث گسترش شکاف در میان محافظه کاران خواهدشد
محمدعلی عمویی معتقد است که مسایل اقتصادی باعث گسترش شکاف در میان محافظه کاران خواهدشد


برخی از نمايندگان محافظه کار مجلس شورای اسلامی اکنون انتقادهای خود را ازسياست های اقتصادی و سیاسی دولت محمود احمدی نژاد صریح تراز گدشته بیان می کنند.


در روزها و هفته های اخير، برخی از نمايندگان مجلس شورای اسلامی از جمله عماد افروغ و محمد خوش چهره، که در انتخابات رياست جمهوری سال گذشته ايران، از محمود احمدی نژاد حمايت می کردند، به انتقاد از سياست های اقتصادی دولت جمهوری اسلامی پرداخته اند.


درهمين ارتباط، عماد افروغ، ریيس کميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، به روزنامه ابرار چاپ تهران گفت به دليل عمل کرد يک سال و نيم گذشته دولت محمود احمدی نژاد، از رايی که به او در انتخابات رياست جمهوری سال گذشته داد، راضی نيست.


نيازهای متنوع و جامع مردم تحت الشعاع برنامه هسته ای قرار گرفته است
عماد افروغ نماینده مجلس

او در اين مصاحبه با مطرح کردن انتقاداتش از دولت محمود احمدی نژاد گفت: «خيلی چيزها را متوجه نمی شوم، چون با آن شعارهايی، که داده شد، نمي خواند. توقعم اين است دولت اصول گرا، پاسخ عالمانه دهد. نيازهای متنوع و جامع مردم تحت الشعاع مسايل هسته ای قرار گرفته است».


افروغ افزود:« اين دولت، اخلاقی هم نيست. به جای اينکه به سوال پاسخ دهند، می گويند اين سوال از سر سهم خواهی است، اين چه نوع پاسخی است؟ ديروزی ها از هر وسيله ای استفاده می کردند، اما تطهير مذهبی نمی کردند... امروز می بينيم از هر وسيله مذهبی برای رسيدن به قدرت استفاده می شود. نمی توانم از دولت اصول گرا دروغ بپذيرم».


آقای افروغ، سپس ازاين که امروزاز افراد ضعيف در مشاغل و پست ها استفاده می شود، ابرازتعجب کرد.


در همین زمینه به نوشته روزنامه اعتماد ملی، محمد خوش چهره عضو کميسيون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از رئيس جمهوری اسلامی ايران گفت: «شعارهايی چون مقابله با بيکاری، کاهش وابستگی به نفت، مبارزه با تورم و فساد و غيره، که همواره بر آنها تاکيد داشتم، در انتخابات، در شعارهای رييس جمهور مورد استفاده قرار گرفت».


او افزود:« انتظار آن بود که اين شعارها به صورت هدف های مشخص و عملياتی در قالب يک برنامه اقتصادی خود را نشان دهند. اما به جز در مرحله شعار، در ساير مراحل، مورد اختلالات و ترديدهای جدی قرار گرفت».


آقای خوش چهره گفت: «دولت نبايد به سمت تهی سازی منابع خدادادی مثل نفت برود....دولت با سياست های تورمی، ۳۰ تا ۴۰ درصد قيمت اجاره بها و مسکن را افزايش داده است... در حال حاضر، بخش کشاورزی و گروه های مستضعف، که گروه های هدف دولت محسوب م يشوند، ضربه های سياست های عدالت اقتصادی را متحمل می شوند».


او افزود:« تورم موجود ناشی از سياست های غلط دولت در پمپاژ پول است که به گروه های کم درآمد بيشترين فشار را می آورد».


سياست اقتصادی احمدی نژاد، عامل بروز اختلاف در ميان محافظه کاران


بروز اختلاف نظرها و شکاف هايی که ميان جناح محافظه کار به وجود آمده است و نيز انتقادهايی که از سوی همفکران و متحدان محمود احمدی نژاد به سياست های ریيس جمهوری اسلامی ايران وارد می شود هر روز آشکارتر می شود.


محمد علی عمويی، فعال سياسی در ايران، در اين باره به رادیو فردا گفت:«علت اصلی و اساسی اين موضوع، نوع سياست گذاری هايی است که دولت محمود احمدی نژاد در قلمروی اقتصاد انجام می دهد و از برنامه اقتصادی اعلام شده اش و سند چشم انداز توسعه ۲۰ ساله ايران، فاصله گرفته است».


وی افزود: «آنچه که عملا در سياست های دولت در جريان نشست های دولتی دراستان های مختلف ايران اتخاذ می شود وهزينه های چند ده ميليارد تومانی که به اين ترتيب اعلام می شود، خارج از برنامه پنج ساله چهارم ايران است. اين سياست ها موجب بالا رفتن نرخ تورم در جامعه شده است».


آقای عمويی با اشاره به ديدگاه سنتی احزابی چون موتلفه اسلامی و نيز برخی از نمايندگانی که در گذشته حامی محمود احمدی نژاد بوده اند گفت: «اين گروه ها و افراد با داشتن ديدگاه های محافظه کارانه شان، که ريشه در بازار تهران دارند، با مشکلات اقتصادی بوجود آمده درپی شعارهای پوپوليستی رئيس جمهوری، که با آن ديدگاه ها در تضاد است، مشکل دارند».


به گفته آقای عمويی گرچه هر دو گروه طرفدار اقتصاد سرمايه داری هستند، اما هواداران دولت محمود احمدی نژاد به طور بی حساب و کتاب نقدينگی بازار ايران را به حدی بالا برده اند که تورم سرسام آوری اقتصاد ايران را تهديد می کند.


او اضافه کرد: «کسانی، که منافعی را در اقتصاد سنتی ايران و بازار تهران دارند، به انتقاد از انحراف جدی در برنامه چهارم و سند چشم انداز توسعه ايران پرداخته اند و آن را در صحن علنی مجلس، به صورت تذکر به دولت مطرح می کنند».


به اعتقاد محمدعلی عمویی فعاليت جريان هايی مانند آبادگران جوان و رايحه خوش خدمت، که با شعارهای پوپوليستی به ميدان آمده اند، نيز نمی تواند برای حاميان ریيس جمهوری اسلامی ايران کارساز باشد

محمد علی عمويی درپاسخ به پرسشی در خصوص تاثير اين گونه اختلافات بر جناح محافظه کار در ايران گفت:« پس از انتخابات رياست جمهوری سال گذشته، به رغم بحث يک دست شدن حاکميت مشخص بود، که چنين موضوعی امکان پذير نخواهد بود و نمايندگان اقشار گوناگون که دارای منافع گوناگون هستند به تدريج دچار اختلاف خواهند شد».


به اعتقاد اين فعال سياسی، اين گونه اختلافات ادامه خواهند يافت و فعاليت جريان هايی مانند آبادگران جوان و رايحه خوش خدمت که با شعارهای پوپوليستی به ميدان آمده اند نيز نمی تواند برای حاميان رئيس جمهوری اسلامی ايران کارساز باشد.




  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG