لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۶

واکنش آمريکا به سفر نخست وزير عراق به ايران


تونی اسنو، سخنگوی کاخ سفيد می گوید سفر نخستوزیر عراق در راستای برقراری روابطی است که به ثبات در این کشور بیانجامد
تونی اسنو، سخنگوی کاخ سفيد می گوید سفر نخستوزیر عراق در راستای برقراری روابطی است که به ثبات در این کشور بیانجامد

تونی اسنو، سخنگوی کاخ سفيد روز چهارشنبه گفت سفر نوری المالکی به تهران در راستای تلاش عراق برای برقراری روابطی است که به ثبات وامنيت در اين کشور بيانجامد «نه بی ثباتی».


نوری المالکی، نخست وزير عراق صبح روز چهارشنبه برای مذاکره درباره «مسايل اقتصادی و کمک تهران به بهبود وضعيت امنيتی عراق» وارد تهران شد.


آقای اسنو در پاسخ به سوالی درباره سفر نخست وزير عراق به تهران و اطلاع مقام های آمريکايی، گفت عراق کشوری مستقل و دارای حاکميت ملی است و از سوی ديگر اين دو کشور همسايه اند و اين طبيعی است که آقای نوری المالکی به ايران سفر کند.


سخنگوی کاخ سفيد با اشاره به اظهارات جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، مبنی بر اينکه ايران باید تصميم خود درباره همکاری برای برقراری ثبات در عراق را اتخاذ کند، گفت در مذاکرات سفيران ايران وآمريکا مساله نقش قاچاق سلاح به عراق در بی ثباتی اين کشور به ايرانی ها اطلاع داده شده است.


در همین حال، محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران در ديدار با آقای مالکی گفت ايران و عراق مسووليت های سنگينی برای برپايی صلح و امنيت در منطقه دارند.


آقای المالکی نيز در اين ديدار با بيان اينکه «امروز دوران مبارزه ايران، عراق و همه کشورهای منطقه عليه تروريسم است» ابراز اميدواری کرد که « به زودی زمانی فرا برسد که کشتارها در عراق متوقف شود».


نوری المالکی که اخيرا با انتقادهای فزاينده ای از سوی آمريکا و سيتاستمداران سنی عراقی رو به رو بوده، به همراه جمعی از وزرای شيعه کابينه خود به تهران رفته است

نخست وزير عراق با تاکيد براينکه ديدارها و رايزنی‌ها می‌تواند زمينه همکاری های دوجانبه را فراهم کند، از «آمادگی مسوولان ايرانی برای کمک به بازسازی عراق قدردانی» کرد.


پيشتر پرويز داودی، معاون رييس جمهوری ايران در ديدار با آقای مالکی از «عزم دولت ايران برای کمک به عراق» سخن گفته و تاکيد کرده بود که توافقات ميان دو کشور، «بايد هر چه سريع تر اجرايی شوند.»


نوری المالکی که اخيرا با انتقادهای فزاينده ای از سوی آمريکا و سيتاستمداران سنی عراقی رو به رو بوده، به همراه جمعی از وزرای شيعه کابينه خود به تهران رفته است.


آقای مالکی در حال حاضر در بغداد با بحران مخالفت سياستمداران سنی رو به رو است و کناره گيری موقت تمامی وزرای سنی از کابينه وی، او را در عرصه سياست داخلی عراق با بحرانی جدی مواجه کرده است.


اين وزيران، نوری المالکی را به دليل پيگيری نکردن اصلاحات سياسی به شدت مورد انتقاد قرار داده اند و خواستار آشتی ملی و شرکت دادن گروه های سياسی عراق در ساختار قدرت برای پايان بخشيدن به درگيری های فرقه ای شدند.


«مذاکرات ايران و آمريکا نتيجه مثبتی در بر نداشته است»


از سوی دیگر، شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا گفت تا کنون مذاکرات ديپلماتيک با ايران بر سر مساله امنيت و ثبات عراق نتيجه مثبتی در بر نداشته است.


آقای مک کورمک با اشاره به افزايش شمار حملات به نيروهای آمريکايی از طريق تسليحاتی که از ايران به عراق قاچاق می شوند گفت اگر ايران به ثبات در عراق علاقه مند است بايد رفتار و حرف های خود را منطبق کند.


آقای مک کورمک گفت برنامه مشخصی برای ملاقات بعدی سفرای ایران و آمریکا در بغداد تعیین نشده است.


مقام های آمريکايی ايران را متهم می کنند، با حمايت های مالی، تسليحاتی و آموزشی از شورشيان عراقی – به ويژه شبه نظاميان شيعه – به بی ثباتی، ناآرامی و خشونت ها در عراق دامن می زند.


ايران اين اتهامات را تکذيب کرده و می گويد که برای بازگشت امنيت به عراق تلاش می کند.


XS
SM
MD
LG