لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۴۶

ایران و حمایت مرگبار از شبه نظامیان عراقی


مرگبارترين سلاح عليه نيروهای امريکايی در عراق يک سيلندر حاوی مواد منفجره است که به گفته سازمان های اطلاعاتی امريکايی از سوی ايران تامين می شوند
مرگبارترين سلاح عليه نيروهای امريکايی در عراق يک سيلندر حاوی مواد منفجره است که به گفته سازمان های اطلاعاتی امريکايی از سوی ايران تامين می شوند

نماينده ايران در سازمان ملل متحد آمريکا رامتهم می کند که سعی می کند در شواهد درباره ی ارتباط جمهوری اسلامی با حملات عليه سربازان امريکايی در عراق دستکاری کند و دست به جعل اسناد بزند.


از سوی ديگر سازمان های اطلاعاتی امريکا می گويند شواهدی در دست دارند که نشان می دهد ردپای جمهوری اسلامی ايران در حملات عليه سربازان امريکايی در عراق ديده می شود.


جواد ظريف سفير ايران درسازمان ملل متحد درگفت گوی خود با راديوی جمهوری اسلامی ايران در روز جمعه تاکيد کرد که ايران از تجهيز هيچ يک از گروه های مسلح شورشی در عراق نفعی نمی برد.


روزنامه نيويورک تايمز درمقاله ای می نويسد مرگبارترين سلاح عليه نيروهای امريکايی در عراق يک سيلندر حاوی مواد منفجره است که به گفته سازمان های اطلاعاتی امريکايی از سوی ايران تامين می شوند

آقای ظريف گفت اما مشکل اين است که ايالات متحده امريکا تصميم خود را در اين باره گرفته و برنامه ريزی کرده و سعی می کند با جعل اسناد، راهی برای اثبات شواهد خود بيابد و از اين طريق به گفته او سياست خود را ثابت کرده و به پيش برد.


مسوولان آمريکايی می گويند ايران با در اختيار گذاردن تکنولوژی به شورشيان مسلح و ديگر حمايت ها ی خود از گروه های عمدتا شيعه به خشونت ها در عراق دامن می زند.


رابرت گيتس وزير دفاع امريکا می گويد شواهدی وجود دارد مبنی بر اين که ايران منبع فنی و تامين کننده نوعی بمب های پيچيده ی کنار جاده ای در عراق است.


رابرت گيتس ديروز جمعه در نشست سران سازمان ناتو در اسپانيا گفت:«هرچند خبر دقيقی از جزييات در دست نيست اما شواهد خوبی مبنی بر ارتباط تکنولوژی بمب ها با ايرانيان وجود دارد ».

از سوی ديگر، روزنامه نيويورک تايمز درمقاله ای در شماره امروز خود می نويسد مرگبارترين سلاح عليه نيروهای امريکايی در عراق يک سيلندر حاوی مواد منفجره است که به گفته سازمان های اطلاعاتی امريکايی از سوی ايران تامين می شوند.


آژانس های اطلاعاتی آمريکایی در اين که ايران در تامين اسلحه برای شبه نظاميان شيعه در عراق نقش دارد با يکديگر کاملا اتفاق نظر دارند، هر چند مسوولان تصديق می کنند که در اين مورد هنوز تصوير کاملی وجود ندارد.


به گزارش نيويورک تايمز، در جديد ترين «گزارش برآورد ملی»، گزارشی که توسط شورای ملی اطلاعات امريکا تهيه شده و از سوی وزارت دفاع اعلام می شود، مسوولان نظامی و غيرنظامی طيف های گسترده ی آژانس ها و سازمان های دولتی جزييات دقيقی ارايه داده اند که تا کنون تنها در حد ادعای کلامی بوده است مبنی بر اين که ايران به عبارتی سلاح های مرگبار در اختيار شبه نظاميان شيعه عراق قرار می دهد


روزنامه نيويورک تايمز می گويد برخی از کارشناسان معتقدند حزب الله برخی حمايت ها ی مالی و آموزش به شبه نظاميان شيعه عراق را انجام می دهد اما چنين چيزی بدون اطلاع جمهوری اسلامی ايران نمی تواند صورت گيرد

نگرانی های آمريکا بيشتر بر نوعی بمب مرگبار متمرکز است که توسط گروه های شيعه عراق در حملات عليه سربازان امريکايی مورد استفاده قرار می گيرد. تعداد حملات با استفاده از اين نوع سلاح مرگبار در يک سال گذشته دو برابر شده است.


نيويورک تايمز می نويسد حلقه ارتباطی که سرويس های اطلاعاتی آمريکا را به گزينه ايران رهنمون شده برپايه چند عامل استوار است؛ از جمله تجزيه و تحليل سلاح های کشف شده، آزمايش بر بقايای انفجارها پس از حملات، و اطلاعات درباره ی آموزش شبه نظاميان شيعه در ايران و عراق توسط سپاه پاسداران و حزب الله که از سوی ايران اداره می شود.


روزنامه نيويورک تايمز می نويسد انتظار می رفت که دولت آمريکا در پايان هفته برخی نکاتی را اعلام کند که ادارات اطلاعاتی ايالات متحده آن را بدنه رو به رشد شواهد درباره ی دخالت ايران در عراق می نامند، از جمله اطلاعاتی که از ايرانيان و عراقيان بازداشت شده طی حملات اخير نيروهای آمريکايی به دفتر جمهوری اسلامی در اربيل و بغداد به دست آمده است.


اين اطلاعات به نوشته روزنامه نيويورک تايمز شامل گزارش بازجويی از اين افراد که نشان می دهد پول و اسلحه از طريق خودرو و شبانه از مرز ايران وارد عراق می شود.


به گفته مسوولان اطلاعاتی آمريکا مرز مهران يکی از نقاط اصلی قاچاق پول و اسلحه برای شبه نظاميان شيعه در عراق به شمار می رود.


به گفته همين سرويس های اطلاعاتی ايران ارتقاء اين نوع خاص از بمب را سرعت بخشيده و تکنولوژی مشابهی را در اختيار شبه نظاميان حزب الله در جنوب لبنان نيز می گذارد. شکل توليد فلز اصلی به کاررفته در اين سلاح و مکانيزم پيچيده آن و همچنين مواد خام استفاده شده احتمال ساخت آن در عراق را به شدت کاهش می دهد. به علاوه برخی ترکيبات اين بمب علامت ساخت در کارخانجات ايران در سال ۲۰۰۶ را بر خوددارند.


روزنامه نيويورک تايمزدر ادامه می گويد برخی ديگر از کارشناسان معتقدند حزب الله برخی حمايت ها ی مالی و آموزش به شبه نظاميان شيعه عراق را انجام می دهد اما چنين چيزی بدون اطلاع جمهوری اسلامی ايران نمی تواند صورت گيرد.


XS
SM
MD
LG