لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۴۶

واکنش ايران به ترديد ها درباره خبر هسته ای


ایران می گوید به تولید سوخت هسته ای در مقیاس صنعتی دست یافته است
ایران می گوید به تولید سوخت هسته ای در مقیاس صنعتی دست یافته است

ايران ابراز ترديد برخی کشورها ورسانه ها درباره دستيابی جمهوری اسلامی به توليد سوخت هسته ای در مقياس صنعتی را قضاوت زود هنگام خواند.


محمد سعيدی معاون سازمان انرژی اتمی ايران روز چهارشنبه بیست و دوم فروردین ماه گفت: «معتقدم قضاوت برخی رسانه‌ها کمی زود است و بايد اجازه دهند بازرسان آژانس در نطنز حضور پيدا کنند و گزارش های خود را به مدير کل آژانس ارايه دهند».


به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، آقای سعيدی افزود:« در ابتدا درباره‌ آبشار ۱۶۴ تايی اول هم اعلام می‌شد که ايران اصلا به تکنولوژی غنی سازی دست پيدا نکرده است و اغراق می‌کند و يا ماده UF۶ که در يو. سی. اف اصفهان توليد می‌شود، قابليت غنی شدن را ندارد. در يکی دو روز گذشته نيز دوباره برخی رسانه‌های غربی اين سوالات و ابهامات را مطرح کردند که آيا ايران به توانمندی نصب بيش از يک پايلوت رسيده است و آيا ايران از UF۶ اصفهان استفاده می‌کند و يا از ماده‌ی ديگری».


آنها پيش از اين نيز در مراحل مختلف ترديد داشتند. اگر ترديدشان درست است چرا نگرانند و به جمهوری اسلامی ايران فشار می‌آورند ؟ بگذارند ما کار خودمان را انجام دهيم و آنها نيز به ايده‌هايی که دارند، دلخوش باشند
علی لاریجانی

علی لاريجانی دبير شورای عالی امنيت ايران نيز در واکنش به ترديد ها درباره دستيابی ايران به توليد سوخت هسته ای در مقياس صنعتی گفت:« نمی‌خواهيم نشاط ديگران را بر هم بزنيم اگر خوشحالی آنها در اين است، بگذاريد خوشحال باشند».


وی افزود: «آنها پيش از اين نيز در مراحل مختلف ترديد داشتند. اگر ترديدشان درست است چرا نگرانند و به جمهوری اسلامی ايران فشار می‌آورند ؟ بگذارند ما کار خودمان را انجام دهيم و آنها نيز به ايده‌هايی که دارند، دلخوش باشند».


روسيه روز سه شنبه درباره توانايی ايران در دستيابی به توانايی فنی غنی سازی اورانيوم در مقياس صنعتی ابراز بی اطلاعی کرده بود
سرگئی لاروف وزير امورخارجه روسيه گفته بود که نبايد تحت تاثير «ژست های عاطفی سياسی» قرار گرفت. او تصريح کرده بود که کارشناسان آژانس بين المللی اتمی بايد واقعيت امر را روشن کنند.


کرنت ارلر معاون وزير امور خارجه آلمان نيز گفته بود ترديد های بسياری در مورد اين که آيا ايران سه هزار سانتريفيوژ را راه اندازی کرده، وجود دارد.


تعدادی از ديپلمات های مقيم وين که با برنامه هسته ای ايران آشنايی دارند گفتند که توانايی هسته ای ايران بسيار کمتر از آنچه که رييس جمهوری اين کشور در روز دوشنبه اعلام کرده توسعه يافته است.


اين ديپلمات ها گفته اند که ايران حدود ۶۵۰ سانتريفوژ در اختيار دارد که می تواند به آنها گاز تزريق کند تا در برخی از مراحل غنی سازی مورد استفاده قرار گيرد.


ژان بپتيس ماتی، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در همين زمينه گفت: بايد ميان واقعيت دستيابی ايران به فن آوری هسته ای توسط ايران و اعلاميه ها تفاوت گذاشت.


ادامه مذاکرات لاريجانی و سولانا


علی لاريجانی درباره ادامه مذاکره با خاوير سولانا مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا گفت:« ما دو بار با يکديگر تماس تلفنی داشتيم و قرار بود دهم تا سيزدهم آوريل مذاکراتی با يکديگر داشته باشيم که برای من مقدور نبود لذا قرار شد بعد از سفری که سولانا دارد اين مذاکرات انجام شود».


آقای لاريجانی پيش شرط برای مذاکره را بار ديگر رد کرد و گفت: «پيش شرط ها به معنای اين است که می‌خواهند نتيجه مذاکرات را از قبل بدانند و ما اين را به هيچوجه نمی‌پذيريم».


XS
SM
MD
LG