لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۰

حمایت روسیه از ادامه مذاکرات هسته ای با ایران


وزير امور خارجه روسيه می گوید کشورش خواستار ادامه گفت وگو ها با تهران است
وزير امور خارجه روسيه می گوید کشورش خواستار ادامه گفت وگو ها با تهران است

در حالی که کاندوليزا رايس، وزير امورخارجه آمريکا، خواهان تشديد تحريم ايران شده است، سرگئی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه، روز جمعه هفتم دسامبر گفت کشورش خواستار ادامه گفت وگو ها با تهران است.


به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، به رغم حمايت وزيران امور خارجه پيمان آتلانيتک شمالی، ناتو، از گزارش برآوردهای اطلاعاتی آمريکا مبنی بر«توقف برنامه توليد سلاح اتمی ايران در سال ۲۰۰۳ و تهديد های اين برنامه»، خانم رايس تاکنون نتوانسته است حمايت آقای لاوروف نسبت به اعمال دور تازه تحريم ها عليه تهران را به دست آورد.


آقای لاوروف روز جمعه درباره گزارش برآوردهای اطلاعاتی گفت:« اين (گزارش) به طور کامل اطلاعاتی که ما در اختيار داريم را تاييد می کند: در برنامه هسته ای آنها(ايرانی ها) هيچ عنصر نظامی وجود ندارد. ما خيلی اميدواريم که مذاکرات با ايران در آينده ادامه يابد».


آقای لاوروف پيشتر تصريح کرده بود که روسيه مدرکی را که نشان دهد ايران حتی پيش از سال ۲۰۰۳ ميلادی، برنامه ای برای دستيابی به بمب اتمی داشته، به دست نياورده است.


وزير امور خارجه روسيه گفت:«دو روند موجود در آژانس بين المللی انرژی اتمی و تلاش های شش کشور(گروه ۱+۵) به باور ما بر شرايط اثر خواهند گذاشت».


وزير امورخارجه روسيه در این کنفرانس مطبوعاتی توضيحی درباره محتوای مذاکرات خود با خانم رايس ارايه نکرد.


روسيه به همراه چين، دو کشور عضو گروه ۱+۵ که بر سر مسئله هسته ای ايران مذاکره می کنند، تاکنون با تصويب قطعنامه تازه ای عليه تهران مخالفت کرده اند.


خانم کاندولیزا رایس می گوید گزارش برآوردهای اطلاعاتی امريکا نشان می دهد که ايران چهار سال پيش به فشار های بين المللی واکنش نشان داده است

گروه ۱+۵، شامل پنج عضو دايمی شورای امنيت سازمان ملل متحد: چين، روسيه، آمريکا، فرانسه و بريتانيا به اضافه آلمان، می کوشد تا به راه حلی ديپلماتيک برای مناقشه هسته ای ايران دست يابد.


به غير از چين و روسيه، ديگر اعضای گروه ۱+۵ پس انتشار ارزيابی اطلاعاتی آمريکا از برنامه هسته ای ايران خواهان ادامه فشار جامعه بين المللی بر ايران شده اند.


روز پنج شنبه، يک روز پيش از نشست رسمی ناتو، وزيران امور خارجه ۲۶ کشور عضو ناتو توافق کردند که به رغم گزارش سازمان اطلاعاتی آمريکا درباره برنامه هسته ای ايران، به تلاش هايشان در سازمان ملل متحد ادامه دهند تا ايران را متقاعد کنند که غنی سازی اورانيوم را متوقف کند


با اين حال، کارل دگوخت، وزير امور خارجه بلژيک، در جمع خبرنگاران گفته بود که در نشست بروکسل، مقر ناتو، وزيران امور خارجه اين ائتلاف نظامی، استدلال دولت بوش را مبنی بر اينکه ايران «يک تهديد است و با اين کشور بايد چون يک تهديد برخورد شود» پذيرفته اند.


وی تاکید کرده بود اعضای ناتو معتقدند که نسبت به « ايران نبايد موضع خود را تغيير دهیم».


فشار ها بر تصمیم ایران تاثیر می گذارند


در همین حال، جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، و خانم رايس تصريح می کنند که گزارش برآوردهای اطلاعاتی امريکا نشان می دهد که ايران چهار سال پيش به فشار های بين المللی واکنش نشان داده است.


در گزارش ۱۶سازمان اطلاعاتی و امنيتی آمريکا موسوم به سازمان ملی برآوردهای اطلاعاتی که روز دوشنبه منتشر شد، آمده است که جمهوری اسلامی ايران در سال ۲۰۰۳ برنامه توليد سلاح هسته ای خود را متوقف کرده است.


خانم رايس روز پنجشنبه گفته بود: «تصور نمی کنم که (گزارش) برآوردهای اطلاعاتی آمريکا، مسير فعلی که در آن قرار داريم را تغيير دهد».


وزير امور خارجه آمريکا گفته بود که گزارش اطلاعاتی نشان می دهد که ايران در پاسخ به فشار بين المللی کار توليد سلاح اتمی را متوقف ساخت، و اين دليلی است که ادامه منزوی ساختن تهران را توجيه می کند.


خانم رايس افزوده بود :«موضوع اين نيست که ايرانی ها روزی از خواب بيدار شدند و گفتند برنامه (توليد سلاح اتمی) را متوقف خواهند ساخت. در حقيقت، اين فشار ها ی بين المللی و دقت جامعه جهانی بود که آنها را مجبور کرد چنين کنند».


خانم رايس گفته بود:« در حقيقت، فشار بين المللی و موشکافی بين المللی می تواند و ممکن است ايرانی ها را به سوی انتخاب گزينه های سالم هدايت کند».


XS
SM
MD
LG