لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۳۷

حملات لفظی بین مقام های اسرائیلی و فلسطینی


همزمان با ديدار وزيران امور خارجه آمريکا و اسرائيل برای گفت و گو در مورد روند صلح اسرائيلی – فلسطينی، رهبر تشکيلات فلسطينی گفت، هر پيمان نهايی صلح بايد از طريق همه پرسی به تاييد مردم فلسطين برسد. از سوی ديگر، نخست وزير اسرائيل نیز گفت، هر پيشنهاد نهايی صلح را که دربرگيرنده تمامی مطالبات اسرائيل نباشد، رد می کند.

آويگدور ليبرمن وزير امور خارجه اسرائيل پنجشنبه پانزدهم اسفند در رم، پايتخت ايتاليا، با همتای آمريکايی خود، جان کری، ديدار کرد.

به گزارش رسانه های اسرائيلی، اين ديدار در حالی انجام شد که آمريکا در روزهای گذشته رئوس پيش نويس پيمان نهايی صلح را به دو طرف اسرائيلی و فلسطينی ارائه کرده است.

در واکنش به اين گزارش، نتانياهو بدون آنکه دريافت چنين پيش نويسی را تاييد کند، گفت «هر توافق صلح نهايی بايد نيازهای امنيتی و هدف های اسرائيل را تامين کند»، و «حتی اگر عواملی بخواهند آن را تحميل کنند، از سوی اسرائيل رد خواهد شد».

نتانياهو همچنين برخی از پيشنهادها را برای عقب نشينی يکجانبه اسرائيل از کرانه باختری، در صورت ناکامی روند کنونی مذاکرات صلح، رد کرد و گفت عقب نشينی های يکجانبه پيشين اسرائيل از غزه و نقاط ديگر، ثبات و صلح به ارمغان نيآورده است.

نخست وزير اسرائيل به خبرنگاران کشورش که او را در بازگشت از آمريکا در هواپيمای مسير لوس آنجلس-تل آويو همراهی می کردند، گفت در ديدار روز دوشنبه گذشته در کاخ سفيد با باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، «هيچ تعهدی برای معلق کردن ساخت و سازهای جديد در يهودی نشين های کرانه باختری و شرق اورشليم (بيت المقدس) نداده است».

اين در حالی است که نتانياهو روز سه شنبه در سخنرانی در همآيش «ايپک» در واشينگتن مدعی آمادگی برای رسيدن به يک «پيمان تاريخی» با فلسطينی ها شد، هرچند که آن را به شناسايی اسرائيل به عنوان «کشور يهود» از سوی فلسطينی ها مشروط کرد.

محمود عباس، رهبر تشکيلات خودگردان فلسطينی، نيز جمعه شانزدهم اسفند در رام الله گفت توافق نهايی صلح، حتی اگر بدست آيد، بايد از سوی همه فلسطينی ها، و از جمله تمامی فلسطينی های جهان، به تاييد برسد.

ابومازن که قرار است روز بيست و هفتم اسفند در کاخ سفيد با باراک اوباما ديدار کند، در ديدار با دانشجويان فلسطينی هوادار جنبش فتح، دوباره درخواست نتانياهو را برای شناسايی اسرائيل به عنوان «کشور يهود» رد کرد و گفت «فلسطينی ها برای احتمال ناکام ماندن مذاکرات، آماده شده اند».

به گفته محمود عباس، در صورت شکست روند صلح، فلسطينی ها برای استقلال کشور خود به نهادهای بين المللی مراجعه خواهند کرد، و «خيزش مردمی بدور از خشونت نيز از سرگرفته می شود».

باراک اوباما نيز پيش از ديدار روز دوشنبه گذشته با بنيامين نتانياهو در کاخ سفيد، در مصاحبه با شبکه بلومبرگ به اسرائيل هشدار داد که اگر روند صلح اين بار نيز ناکام شود، از يکسو خشم فلسطينی ها دوباره طغيان می کند و از ديگر سو، توان آمريکا در مديريت عواقب بين المللی و بلندشدن صدای درخواست عوامل جهانی که خواهان تحريم اسرائيل شوند، تضعيف شود.

اوباما در مصاحبه با بلومبرگ اين را نيز گفت که از نخست وزير اسرائيل می خواهد به اين پرسش پاسخ دهد که کی می خواهد به اشغال کرانه باختری پايان بدهد.

در همين حال، در آستانه ديدار ابومازن با باراک اوباما، جان کری روز جمعه شانزدهم اسفند برای ديدار و گفت وگو با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن هاشمی، در مورد آينده روند صلح اسرائيلی- فلسطينی، به بندر عقبه در اردن رفت.

جان کری می کوشد پشتيبانی سران منطقه و بويژه اردن را از چارچوب مورد نظر آمريکا برای روند صلح اسرائيلی - فلسطينی جلب کند.

ملک عبدالله دوم در روزهای گذشته در سخنانی، از برخی از سياستمداران راستگرای اسرائيل که می گويند، اردن بايد سرزمين فلسطينی ها باشد، بشدت انتقاد کرد.

ملک عبدالله که هفتاد درصد جمعيت کشورش را فلسطينی ها تشکيل می دهند، گفت «اردن، اردن است و فلسطين، فلسطين».

از نُه ماه مهلتی که آمريکا برای پيشبرد روند صلح تعيين کرده بود، کمتر از دو ماه باقی مانده است.

صائب عريقات، مذاکره کننده ارشد فلسطينی، در روزهای گذشته گفت، از نهم ارديبهشت، بيست و نهم آوريل، که مهلت گفت و گوها به پايان برسد، فلسطينی ها حاضر نيستند، «دوره مذاکرات حتی برای يکساعت بيشتر تمديد شود».
XS
SM
MD
LG