لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۰

مشاور رييس مجلس: لاريجانی درکنفرانس مونيخ شرکت می‌کند


يک مقام نزديک به علی لاريجانی، رييس مجلس ايران، می گويد وی در کنفرانس امنيتی مونيخ شرکت خواهد کرد.

کنفرانس امنيتی مونيخ در روزهای ۶ تا ۸ فوريه (۱۸ تا ۲۰ بهمن ماه) در شهر مونيخ آلمان برگزار خواهد شد.

حسن زمانی، مشاور رييس مجلس، به خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران، ايرنا، گفت: «علی لاريجانی روز جمعه در مراسم افتتاحيه چهل و پنجمين کنفرانس امنيتی مونيخ سخنرانی می کند.»

ولفانگ ايسشنگر، مسئول برگزاری اين کنفرانس نيز تاييد کرد که علی لاريجانی در اين کنفرانس شرکت خواهد کرد.

اين کنفرانس با سخنرانی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، کار خود را آغاز خواهد کرد.

ولفانگ ايسشنگر همچنين گفته است که نيکلا ساکوزی، رييس جمهوری فرانسه، جو بايدن، معاون رييس جمهوری آمريکا، ژنرال ديويد پترايوس، فرمانده ارشد نظامی آمريکا در عراق و افغانستان، حامد کرزای، رييس جمهوری افغانستان، و محمد البرادعی ، مديرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در اين کنفرانس شرکت خواهند کرد.

ولفانگ ايسشنگر با استقبال از حضور جو بايدن در اين کنفرانس گفت: تصميم باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، برای اعزام به اين کنفرانس خيلی جالب است. معمولا وزيردفاع آمريکا در اين کنفرانس حضور می يافت.

روزنامه های ايران نسبت به حضور همزمان علی لاريجانی و جوبايدن در کنفرانس مونيخ به گمانه زنی پرداخته اند.

روزنامه اعتماد دراين زمينه نوشته است:« به نظر می رسد اولين ديدار غيررسمی نمايندگان تهران و واشنيگتن در مونيخ آلمان شکل بگيرد و همزمان لاريجانی ديدارهای جداگانه ای با ساير ميهمانان نشست مونيخ داشته باشد.»

این در حالی است که شايعاتی در خصوص ملاقات بين مقامات ايران و آمريکا مطرح شده است. روزنامه واشينگتن تایمز به نقل از فردی آشنا با مذاکرات مخفی نوشت که مجتبی ثمره هاشمی، مشاور ارشد محمود احمدی نژاد، با ويليام پری، وزير سابق دفاع آمريکا، سال گذشته چندين بار ديدار کرده اند.

اين فرد که خواسته نامش فاش نشود گفته است که اين ديدار برای مذاکره نبود و بيشتر بر آشنايی از مواضع دو طرف بوده است.

غلامحسين محسنی اژه ای در واکنش به این شایعات برگزاری هرگونه مذاکره بين ايران و آمريکا را رد کرده است.

غلامحسين اژه ای، وزير اطلاعات ايران، گفت:«مذاکرات نيازمند مقدمات ، موخرات ، انگيزه و اهدافی است و لذا تا کنون به اين معنا مطلقا مذاکره ای مطرح نبوده و نيست، اما اينکه احتمالا در اجلاس هايی که در برخی کشورهای جهان برگزار می شود، احيانا يک مقامی از کشورمان با فردی برخورد و احوال پرسی هم کرده باشد، شايد اين اتفاق افتاده باشد و شايد هم بيفتد».

باراک اوباما در جريان مبارزات انتخاباتی خود گفته بود که رويکرد تازه ای در قبال ايران در پيش خواهد گرفت .

سوزان رايس، سفير جديد آمريکا در سازمان ملل هفته گذشته گفته بود دولت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، «ديپلماسی مستقيم» را در قبال ايران در پيش خواهد گرفت.
XS
SM
MD
LG