لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۱

انتقاد علی مطهری از «حصر» میرحسین موسوی و مهدی کروبی


علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس
علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس
علی مطهری، نماينده اصولگرای مجلس، از آنچه که «حصر» بدون محاکمه میرحسین موسوی و مهدی کروبی، خوانده است انتقاد کرده و گفته است با نحوه برخورد با آنها مخالف است.

این نماینده اصولگرای مجلس درگفت وگو با وب سایت «خبر آنلاین» تصریح کرده است:« تکلیف آقایان موسوی و کروبی هم باید در دادگاه صالح تعیین شود نه اینکه بدون محاکمه محصور شوند. من با این برخورد مخالفم.»

زهرا رهنورد، میرحسین موسوی، فاطمه و مهدی کروبی از زمان برگزاری تظاهرات اعتراضی مخالفان در بیست و پنجم بهمن ماه سال گذشته درخانه های خود در «حصر» به سر می برند و ارتباط آنها با بیرون قطع شده است.

حضور اصلاح طلبان در انتخابات

علی مطهری در خصوص حضور اصلاح طلبان در انتخابات گفته است که «به جز آقايان موسوی و کروبی، شورای نگهبان نبايد صلاحيت کس ديگری را در ارتباط با بحران اخير رد کند.»

اين نماينده عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس گفته است:« عضويت در ستاد آقای موسوی که جرم نيست که بخواهند به بهانه آن کسی را رد صلاحيت کنند. حضور در اين ستادها يک کار قانونی بوده است. همين طور اعتراض به نتيجه يک انتخابات حق قانونی هر شهروندی است، مگر اين که در تخريب اماکن و آسيب رساندن به اموال عمومی دست داشته باشد .»

در همين زمينه، محمد نبی حبيبی، دبيرکل حزب موتلفه اسلامی نيز از حضور از آن دسته از اصلاح طلبان که « نظام جمهوری اسلامی ، ولايت فقيه و فصل‌الخطاب بودن ولی فقيه را» قبول دارند در انتخابات حمايت کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، دبيرکل حزب موتلفه اسلامی گفته است:« وجود آن دسته از کسانی که منتسب به اصلاحات هستند و نظام جمهوری اسلامی به خصوص موضوع ولايت فقيه را و فصل‌الخطاب بودن ولی فقيه و قانون اساسی را قبول دارند را به عنوان رقيب اصولگرايان قبول دارم و اصلا وجود چنين رقبايی مفيد است و من هيچ مخالفتی با وجود چنين اصلاح‌طلبانی ندارم.»

با نزديک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس نهم در اسفندماه سال ۱۳۹۰، حساسيت بر سر مساله شرکت يا شرکت نکردن اصلاح طلبان در انتخابات در سانه های ايران تشدید شده است.

پیشتر محمد خاتمی، رئيس جمهور پيشين ايران، در سخنانی که به صورت غير رسمی منتشر شده است، درباره شرکت اصلاح‌ طلبان، در انتخابات دور آينده مجلس شورای اسلامی گفته است که «اگر شرايط فراهم نشود، حتما در انتخابات شرکت نمی کنيم.»

در سخنانی که وب‌ سايت «ميهن» از قول آقای خاتمی منتشر کرده، آمده است که «زندانيان سياسی حتما بايد آزاد شوند، فضای امنيتی بايد باز شود و انتخابات بايد آزادانه برگزار شود.»

«خاتمی حرف های درستی زده است»

علی مطهری در واکنش به شروط محمد خاتمی برای شرکت در انتخابات گفته است:«اتفاقا من معتقدم که آقای خاتمی حرفهای درستی زده است ولی نه به عنوان شرط. من هم معتقدم که بسياری از زندانيهای پس از انتخابات بايد آزاد شوند، چون در حال حاضر بيخود دارند به آنها سخت می گيرند. اين که بگويند چون اين افراد بر موضع خود هستند و ابراز ندامت و پشيمانی نمی کنند آزاد نمی شوند، منطق درستی نيست.»

وی در ادامه گفته است:« من خواسته های آنها را قبول دارم و منطقی ميدانم ولی شرط گذاشتن برای نظام را درست نميدانم.»

علی مطهری همچنين در خصوص آينده سياسی خود و حضور در انتخابات آينده مجلس گفته است که منتظر نتيجه و سرنوشت برخی از مسایل از جمله «سئوال از رييس جمهور» خواهد ماند و آنگاه در اين مورد تصميم می گيرد.

علی مطهری گفته است:« من منتظرم ببينم که سرنوشت برخی امور چه مي شود. مثلا سوال از رئيس جمهور انجام مي شود که دريابيم اين مجلس يک مجلس واقعی است يا نه؟»

وی در پاسخ به اين پرسش که اگر «سئوال از رئيس جمهور به سرانجام نرسد»، شما ديگر نامزد انتخابات بعد نخواهيد شد؟ گفته است:«اگر اين کار انجام نشود و مجلس نتواند کارهای بزرگ انجام دهد و کار مجلس فقط امور جزئی مثل تعيين حريم جادهها باشد، ديگر چه نيازی به نامزدی امثال من در انتخابات است؟! هر کسی ميتواند دکمه را فشار دهد و بگويد که حريم جاده ۱۰ متر باشد يا ۱۵ متر! اتفاقا ممکن است افراد صالحتر از من برای اين تصميمات باشد.»

وی اضافه کرده است:«اگر ما نتوانيم جلوی يک انحراف بزرگ در دولت را بگيريم، مجلس استقلال لازم را نداشته باشد و در موارد حساس دست مجلس را ببندند، حضور در مجلس خيلی هم معنی ندارد. اصلا چه ارزشی دارد که اينقدر وقت بگذاريم؟»

علی مطهری از طراحان اصلی « طرح سوال از رئيس جمهور» است . اين طرح به امضای ۱۰۰ نماينده رسيده و در اوايل تيرماه به هيات رئيسه مجلس ارائه شده است.
XS
SM
MD
LG