لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۸

مخالفت طالبان با واکسيناسيون جان« ۲۴۰ هزار کودک پاکستانی» را به خطر می اندازد


مقامات بهداشت و سلامت عمومی در پاکستان هشدار دادند که ممنوعيت واکسيناسيون کودکان توسط طالبان، جان بيش از ۲۴۰ هزار کودک ساکن نواحی دور افتاده شمال غربی اين کشور را به خطر خواهد انداخت. اين دوره از واکسيناسيون فلج اطفال قرار بوده که از هفته آينده اجرا شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه گروه طالبان پاکستان و يکی از جنگ سالاران منطقه به نام حفيظ گل بهادر که نيروهای تحت رهبری اش در مناطق غربی افغانستان می جنگند، در اعتراض به حملات هواپيماهای بدون سرنشين آمريکا به ناحيه وزيرستان انجام واکسيناسيون در اين منطقه را ممنوع کرده اند.

آنها می گويند که اين برنامه واکسيناسيون پوششی برای اقدامات جاسوسی عليه گروههای مسلح در اين منطقه است.

يک سخنگوی وزارت بهداشت پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفت:« ممکن است واکسيناسيون فلج اطفال در منطقه وزيرستان اجرا نشود چون ارتش هنوز به ما اجازه نداده و می گويد وضعيت منطقه ناامن است. از سوی ديگر گروه طالبان نيز تهديدهايی را مطرح کرده که در نتيجه آن اعزام کادر پزشکی به اين مناطق می تواند خطرناک باشد.»

خبرگزاری فرانسه يادآوری می کند که يک پزشک پاکستانی به نام شکيل افريدی از سوی دولت پاکستان به همکاری با ماموران سيا برای کشف پناهگاه اسامه بن لادن متهم شد و پس از محاکمه به ۳۳ سال زندان محکوم شده است. در آن عمليات دکتر افريدی و همکاران وی از برنامه واکسيناسيون در منطقه اطراف پناهگاه بن لادن برای شناسايی و کسب اطلاعات استفاده کرده بودند.

فواد خان مدير خدمات پزشکی در نواحی قبيله ای شمال غرب پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر برنامه واکسيناسيون فلج اطفال اجرا نشود سلامت حداقل ۱۸۰ هزار کودک در وزيرستان شمالی و ۶۰ هزار کودک در وزيرستان جنوبی به خطر خواهد افتاد.
به گفته وی مذاکرات بين مسئولان پزشکی منطقه و رهبران طالبان پاکستان ادامه دارد اما هنوز با اجرای اين برنامه واکسيناسيون موافقت نشده است.

يک مقام امنيتی ارشد پاکستان در اين مناطق گفت که ريش سفيدان و رهبران قبايل منطقه قرار است در روزهای آينده در مورد نحوه اجرای اين برنامه واکسيناسيون گفتگو و تصميم گيری کنند.

در جنوب وزيرستان که طی سال ۲۰۰۹ محل درگيری های شديدی بين ارتش پاکستان و نيروهای طالبان بود مقامات دولتی می گويند بعيد است که برنامه واکسيناسيون حداقل درمناطقی که خانواده های مهاجر مستقر شده اند، با مشکلی روبرو شود.

نشريه پزشکی معتبر « لنست » در گزارشی اعلام کرده است که سال گذشته مشکلات مربوط به اجرای برنامه واکسيناسيون باعث شد که تعداد افراد مبتلا به فلج اطفال افزايش يافته و از رقم ۱۴۴ نفر در سال ۲۰۱۰ به حدود ۲۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ افزايش يابد.

فلج اطفال در حال حاضر فقط در کشورهای پاکستان، افغانستان و نيجريه شيوع دارد. اين بيماری عفونی شديد معمولا در ميان کودکان زير سن پنج سال شيوع بيشتری دارد و در فاصله چند ساعت ممکن است به فلج کودکان منجر شده و يا در موارد حادتر به مرگ آنها بيانجامد.
XS
SM
MD
LG