لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۲

پيشنهاد تازه به ايران برای جلوگيری از تحريم جديد


طبق این پیشنهاد اگر ایران توسعه غنی سازی را متوقف کند همزمان کشورهای غربی تلاش خود برای صدور قطعنامه جدیدی علیه جمهوری اسلامی متوقف می کنند.
طبق این پیشنهاد اگر ایران توسعه غنی سازی را متوقف کند همزمان کشورهای غربی تلاش خود برای صدور قطعنامه جدیدی علیه جمهوری اسلامی متوقف می کنند.

آمريکا و متحدان اروپايی اش در حال بررسی پيشنهادی هستند که براساس آن اگر ايران توسعه فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند و آن را در همین سطح نگاه دارد، همزمان این کشورها از اعمال تحريم های جديد عليه تهران جلوگیری خواهند کرد.


برای از سر گير مذاکره ميان ايران و کشور های موسوم به ۱+۵، آمريکا اصرار دارد که ايران فعاليت های غنی سازی اورانيوم را به طور کامل متوقف کند. واشينگتن همچنين خواهان توقف توسعه‌ قابليت‌ها و بازفرآوی مواد هسته ای و توليد تجهيزاتی است.


به دنبال سرپيچی تهران از درخواست آژانس بين المللی انرژی اتمی و کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای توقف فعاليت های هسته ای مربوط به غنی سازی اورانيوم، شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون قطعنامه های ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷ را برعليه جمهوری اسلامی به تصويب رسانده است.


آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه و چين، پنج عضو دايمی شورای امنيت سازمان ملل متحد، به همراه آلمان، کشور های موسوم به ۱+۵، در حال رايزنی برای اعمال دور سوم تحريم ها عليه جمهوری اسلامی هستند.


ما درحال مذاکره درباره قدم های بعدی درباره پیشنهاد توقف همزمان هستيم ولی سياست های ما همان است که قبلا بوده وهيچ انعطافی در خصوص اين نکته که ايران بايد غنی سازی اورانيوم را پيش از آغاز مذاکرات متوقف کند، وجود ندارد
وزارت امورخارجه بریتانیا

يک ديپلمات بلند پايه اروپايی درباره پيشنهاد جديد به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته است اين پيشنهاد براساس ايده محمد البرادعی، مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی، بوده و نمايندگان شش کشور در حال بررسی اين پيش نويس هستند که طبق آن در صورتی که ايران توسعه قابليت های غنی سازی خود را متوقف کند، اين کشورها از اعمال تحريم های جديد عليه تهران جلوگيری می کنند.


در همين زمينه، خبرگزاری رويترز به نقل از يک ديپلمات ارشد اروپايی گزارش داد که اين مرحله مقدماتی برای آغاز مذاکرات خواهد بود هرچند تعليق غنی سازی از سوی ايران ضروری است.


اين ديپلمات اروپايی گفت تعليق غنی سازی به مثابه «آتش بسی» برای گفت وگو های «صلح» است. او افزود آنچه ما در اينجا درباره آن سخن می گوييم کنار گذاشتن شرط تعليق غنی سازی اورانيوم نيست، بلکه می خواهيم با اين ابتکار عمل به هدف نهايی، که همانا تعليق غنی سازی اورانيوم از سوی ايران است، دست يابيم.


مجله نيويورک تايمز روز جمعه گزارش داد که اين طرح توسط بريتانيا مطرح شده است.


در همين حال يک مقام وزارت امورخارجه بريتانيا درباره این پیشنهاد گفت: «ما درحال مذاکره درباره قدم های بعدی هستيم ولی سياست های ما همان است که قبلا بوده وهيچ انعطافی در خصوص اين نکته که ايران بايد غنی سازی اورانيوم را پيش از آغاز مذاکرات متوقف کند، وجود ندارد».


کاندوليزا رايس،وزير امور خارجه آمريکا، گزارش ها مبنی بر توافق احتمالی غرب بر سر تعليق مختصر و محدود غنی سازی اورانيوم ايران را «حرف پوچ» خوانده بود

تا کنون جمهوری اسلامی به اين پيشنهاد واکنشی نشان نداده است .


واکنش آمريکا به پیشنهاد « تعليق محدود»


پيشتر در واکنش به گزارش هايی مبنی بر توافق احتمالی غرب بر سر تعليق مختصر و محدود غنی سازی اورانيوم ايران، وزير امورخارجه آمريکا گفته بود: «اصلا نمی دانم چنين چيزی از کجا مطرح شده است. در گفت و گوهايی که من با همتايان خود داشته ام، بر سر اهميت تعليق کامل که خواست شورای امنيت سازمان مل متحد است، توافق وجود دارد.»


کاندوليزا رايس،وزير امور خارجه آمريکا، گزارش های اينچنينی را «حرف پوچ» خوانده بود و گفت مذاکرات، بر سر چگونگی تعليق غنی سازی ايران است «اما درباره خود تعليق که هسته اصلی همه تلاش ها است، بحثی وجود ندارد.»


خانم رايس با اشاره به گفت و گوهای سولانا- لاريجانی گفته بود که کشورش از اين تلاش ها هم حمايت می کند اما به گفته وی، آمريکا در عين حال، تهيه قطعنامه جديد شورای امنيت سازمان ملل متحد برای تحريم ايران را نيز از نظر دور نگه نمی دارد.


XS
SM
MD
LG