لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۸

واکنش دموکرات ها به سخنان ژنرال پتریوس


ژنرال ديويد پتريوس، فرمانده نظامی امريکا در عراق روز سه شنبه به پرسش های نمايندگان سنا درمورد استراتژی نظامی اين کشور در عراق پاسخ داد
ژنرال ديويد پتريوس، فرمانده نظامی امريکا در عراق روز سه شنبه به پرسش های نمايندگان سنا درمورد استراتژی نظامی اين کشور در عراق پاسخ داد

ژنرال ديويد پتريوس، فرمانده نيروهای آمريکايی در عراق، و رايان کراکر، سفير اين کشور در بغداد، برای دومين روز پياپی روز سه شنبه يازدهم سپتامبر، در برابر قانونگذاران آمريکايی حاضر شدند تا توضيحات لازم را درباره ارزيابی پيشرفت وضعيت امنيتی در عراق به نمايندگان ارايه کنند.


پنج تن از سنا تورهای دموکرات آمريکا که برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ کانديد شده اند، هرکدام هفت دقيقه فرصت برای طرح سوال های خود از ژنرال پتريوس و رايان کراکر داشتند. اين سناتورها اظهارات ژنرال ديويد پتريوس و استرتژی موجود در عراق را به چالش گرفتند.


جو بايدن، رييس کميته روابط خارجی سنای امريکا گفت زمان آن فرا رسيده است تا سربازان آمريکايی به خانه بازگردند.


سناتور بايدن خطاب به ژنرال پتريوس گفت:«ارتش آمريکا، همانطور که شما بهتر از من می دانيد، قادر نيست متحمل جنگی شود که پايانش به گونه ای که اکنون در جريان است مشخص نباشد، مردم آمريکا از جنگی بی پايان که تنها هدفش جلوگيری از بدتر شدن وضع در عراق است حمايت نخواهند کرد.»


سناتور باراک اوبا يکی از کانديداهای حزب دموکرات با انتقاد شديد از سياست خارجی ، گفت زمان کافی برای طرح سوال های خود نداشته است.


سناتور کريس دودد نيز با نشان دادن نمودار های رنگی از ميزان خشونت ها در عراق گزارش ژنرال پتريوس و آقای کراکر را مورد سوال قرار داد. سناتور دودد خواهان خروج اکثريت نيروهای نظامی آمريکا ار عراق تا آپريل ۲۰۰۸ است.


ارتش آمريکا قادر نيست متحمل جنگی شود که پايانش به گونه ای که اکنون در جريان است مشخص نباشد، مردم آمريکا از جنگی بی پايان که تنها هدفش جلوگيری از بدتر شدن وضع در عراق است حمايت نخواهد کرد
جو بایدن

در همین حال، ژنرال پتريوس به نمايندگان سنای آمريکا گفت براين اعتقاد است که ايالات متحده قادر است با گذشت زمان ثبات را در عراق حاکم کند.


او گفت:«من معتقدم که مشکل عراق مستلزم تلاش دراز مدت است و راه حلی سريع و جوابی ساده در اين زمينه وجود ندارد».


ژنرال پتريوس افزود که پيشرفت در عراق از طريق افزايش تدريجی نيروها حاصل شده است و خروج پيش از موعد نيروهای آمريکايی از عراق احتمالا نتايج ناگواری را خواهد داشت.


ژنرال پتريوس می گويد با افزايش ۳۰ هزار نيروی تازه نفس به نيروهای آمريکايی در عراق خشونت ها در اين کشور کاهش يافته است. او می گويد اين نيروهای اضافی تا اواسط سال آينده می توانند به آمريکا بازگردند اما او تاکيد می کند بايد ۱۳۰ هزار نيروی نظامی آمريکا در عراق باقی بماند.


رايان کراکر نيز پيشنهادهای مشابه ارايه کرد و گفت:«من معتقدم که رهبران عراق علاقه مندند تا با مشکلات موجود در کشورمقابله کنند، هرچند که اين موضوع بيش از انچه انتظار داشتيم به طول انجامید زيرا محيط و بازتاب مسايل پيش از اين متفاوت بود».


همچنين روز سه شنبه برخی سناتورهای جمهوريخواه از گزارش ارزيابی وضعيت امنيتی در عراق انتقاد کردند.


«استراتژی جديد درحال نتيجه دادن است»


روز دوشنبه، ژنرال پتريوس، روز دوشنبه، به نمايندگان کنگره آمريکا گفته بود استراتژی افزايش نيرو در عراق در حال نتيجه دادن است.


به گفته ژنرال پتریوس از تابستان ۲۰۰۸ نيروهای آمريکايی می توانند به سطح پيش از اعزام ۳۰ هزار نيروی اضافی در فاصله ماه های فوريه و ژوئن بازگردند. هم اکنون ۱۶۸ هزار سرباز آمريکايی در عراق مستقر هستند.


به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، اين دو مقام ارشد آمريکايی در عراق در سه جلسه، در هفته جاری به سوالات «سخت» دمکرات ها و جمهوريخواهان ميانه رو در کنگره پاسخ می دهند.


بسياری از سياستمداران حزب دمکرات، روز يکشنبه، سياست کاخ سفيد در عراق را زير سوال بردند و اعلام کردند که آنها همچنان خواستار جدول زمانی برای خروج نيروهای آمريکايی از اين کشور هستند.


سناتور جوزف بايدن، سناتور حزب دمکرات و يکی از اميدهای رياست جمهوری اين حزب، که از سفری به عراق بازگشته، می گويد: «واقعيت اين است که موفقيت محدودی در عراق به دست آمده و بغداد و استان الانبار همچنان نا امن هستند.»


XS
SM
MD
LG