لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۲

عنان پس از ديدار با اسد: سوريه به نقطه بی‌بازگشت رسيده است


کوفی عنان، نماینده ويژه سازمان ملل متحد و اتحاديه عرب برای حل بحران سوریه، پس از ديدار با بشار اسد، ریيس جمهوری سوریه به خبرنگاران گفت که سوريه با ادامه کشتار و اعمال خشونت آميز «به نقطه بی‌بازگشت» رسيده است.

عنان که سه شنبه ۹ خرداد با بشار اسد در دمشق پايتخت سوريه ديدار کرده است، گفت که از ریيس جمهور اين کشور خواسته است تا برای متوقف کردن خشونت‌ها، از خود «تحرکی فوری» نشان دهد.

او در توضيح اين صحبت خود خاطرنشان کرد: «اين سخن به معنای آن است که دولت و تمام گروه‌های مسلح حمايت شده از سوی آن توانايی خويشتن داری و متوقف کردن عمليات نظامی خود را دارند.»

او همچنين از مخالفان بشار اسد خواست تا «خشونت را متوقف کنند.»

سفر کوفی عنان به دمشق و ديدار با بشار اسد چند روز پس از آن صورت گرفت که منطقه الحوله در استان حمص شاهد قتل عام بزرگی بود. در اين قتل عام که واکنش‌های شديد بين المللی را در پی داشت، بيش از ۱۰۰ نفر که نيمی از آن‌ها کودک بودند، کشته شدند. شورای امنيت سازمان ملل متحد در بيانيه‌ای غير الزام آور، دولت سوريه را به خاطر اين قتل عام محکوم کرد.

از سويی ايرويه لادسو، فرمانده عمليات نيروهای حافظ صلح سازمان ملل، به خبرنگاران گفته است که به احتمال زياد، نيروهای مسلح وابسته به نظام بشار اسد، مسئول قتل عام منطقه الحوله باشند.

به گزارش رويترز، او به خبرنگاران گفت: «بخشی از قربانيان در اثر گلوله باران توپخانه‌ای جان خود را از دست داده‌اند که واضح است اين اقدام کار نيروهای دولتی بود. تنها نيروهای دولتی در سوريه هستند که سلاح سنگين، تانک و توپخانه در اختيار دارند.»

لاسو افزود: «اما بخشی از قربانيان با سلاح سرد يعنی چاقو کشته شده‌اند. به طور طبيعی اينجا نمی‌توان به راحتی عامل را مشخص کرد اما به احتمال زياد، نيروهای لباس شخصی هواداران بشار اسد يا نيروهای شبه نظامی محلی هوادار حکومت، اقدام به اين کار کرده‌اند.»

در همين حال، روند اخراج ديپلمات‌های سوری از کشورهای غربی ادامه يافت. در آخرين آن‌ها، آمريکا کاردار سوريه در واشينگتن که بلند پايه‌ترين ديپلمات سوری در خاک اين کشور است را اخراج کرد.

ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، در بيانيه‌ای اعلام کرد که به زهير جبور، کاردار سفارت سوريه در واشينگتن ۷۲ ساعت مهلت داده شده تا خاک آمريکا را ترک کند.

او با توصيف قتل عام الحوله به «اقدامی وحشيانه»، گفت که آمريکا به همراه شماری از متحدانش از جمله استراليا، کانادا، اسپانيا، بريتانيا، ايتاليا، فرانسه و آلمان، تصميم به اخراج ديپلمات‌های بلند پايه سوری گرفته است.

خانم نولاند در بيانيه خود افزود: «گزارش‌ها حاکی از آن است که بسياری از خانواده‌ها، بدون محاکمه در خانه‌های خود به دست نيروهای نظام حاکم بر سوريه، کشته شده‌اند.»

او تاکيد کرد: «ما دولت سوريه را مسئول قتل عام افراد بی‌گناه می‌دانيم.»

دولت سوريه هرگونه دست داشتن نيروهای خود را در قتل عام الحوله رد می‌کند و «گروه‌های مسلح تروريست» را عامل اين قتل عام معرفی می‌کند.

دولت سوئيس هم سه شنبه اعلام کرد که حکم اخراج لمياء شکور سفير سوريه در خاک خود را صادر کرده است.

از سوی ديگر، سرگئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه، در گفت‌و‌گوی تلفنی با کوفی عنان خواستار توقف خشونت از سوی دولت و مخالفان در سوريه شد.

بنا بر اعلام وزارت امور خارجه روسيه، لاوروف همچنين تاکيد کرد که بايد درباره قتل عام الحوله، تحقيق شود.
XS
SM
MD
LG