لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۰

سازمان ملل متحد يک شرکت ايرانی و دو عضو سپاه قدس را تحريم کرد


مقر سازمان ملل متحد درنیویورک
مقر سازمان ملل متحد درنیویورک
کميته تحريم سازمان ملل متحد روز جمعه اول اردیبهشت در بيانيه ای گفته است، يک شرکت ايرانی دو «عضو نیروی قدس» سپاه پاسداران را به دليل دخالت در قاچاق سلاح به نيجريه به فهرست تحريمی خود اضافه کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس بيانيه کميته تحريم های سازمان ملل متحد، سيد علی اکبر طباطبايی و عظيم آقاجانی، از اعضای نيروی قدس، و همچنين شرکت کشتيرانی بهينه در فهرست تحريم ها قرار گرفته اند.

کميته تحريم های سازمان ملل متحد می گويد، شرکت کشتيرانی بهينه يکی از دو شرکت اصلی است که در امر غيرقانونی ارسال سلاح به غرب آفريقا فعاليت می کند.

اين کميته سازمان ملل متحد همچنين گفته است: شرکت بهينه از جانب سپاه قدس وظيفه ارسال «حمل محموله سلاح ها» به غرب آفريقا را برعهده داشته است.

در بيانيه کميته تحريم سازمان ملل متحد تصريح شده است، تحريم ها عليه اين افراد و شرکت ايرانی شامل ممنوعيت صدور ويزا و سفر و مسدود کردن دارايی خواهد بود.

وزارت خزانه داري آمريکا ماه گذشته اين افراد و شرکت بهينه را در فهرست تحريمی خود قرار داده بود.

وزارت خزانه داری آمريکا اعلام کرده بود، شرکت کشتيرانی «بهينه» حدود دو سال پيش در قاچاق اسلحه به آفريقا دست داشته است و در صدد بوده است تا یک محمولۀ قاچاق با ذکر مقصد کشور گامبيا، شامل صندوق های نارنجک، خمپاره و انواع گلوله بود که در ميان مصالح ساختمانی جاسازی شده بودند، را به این منطقه ارسال کند. ولی این محموله در بندر لاگوس توقیف شد.

عظيم آقاجانی ۴۴ ساله همراه با علی عباس جگا، شهروند نيجريه، به دنبال کشف محموله تسليحاتی از در بندر لاگوس نيجريه دو سال پيش دستگير شدند.

اين دو نفر متهم به واردات غيرقانونی محموله اسلحه به نيجريه و همچنين ارائه اطلاعات نادرست در مورد ۱۳ کانتينتر تسليحاتی ضبط شده در بند لاگوس هستند.

بر اساس کيفرخواست دادستان های نيجريه ای، اين دو متهم در زمان کشف اين محموله اعلام کرده بودند که کانتينرهای توقيفی حامل مواد ساختمانی هستند.

به دنبال کشف اين محموله در آبان ماه دو سال پيش، مقام های پليس نيجريه اعلام کرده بودند که علاوه بر اين دو نفر، يک ايرانی ديگر نيز متهم به دست داشتن در اين پرونده است که به دليل مصونيت ديپلماتيک، بازداشت نشده و مورد بازجويی قرار نگرفته است.

سنگال و گامبيا در اعتراض به ارسال اين تسليحات، روابط ديپلماتيک خود را با ايران قطع کردند و نيجريه نيز در مورد ضبط اين تسليحات به شورای امنيت سازمان ملل گزارش داد.

استقبال آمريکا

در همین حال، سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل متحد، روز جمعه از اقدام کميته تحريم های سازمان ملل استقبال کرد.

خانم رايس گفت: افرادی که امروز در فهرست تحريم های قرار گرفتند، با نقض قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد در برنامه قاچاق سلاح نقش داشتند که محموله انها در سال ۲۰۱۰ در نيجريه توقيف شد.

سفير آمريکا اضافه کرد: اين دو فرد و شرکت مزبور به نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وابسته اند که تروريسم و افراطی گری را در خارج از ایران هدایت می کند.

سوزان رايس از کميته تحريم های سازمان ملل متحد خواسته است تا گام های مضاعفی درجهت اجرای تحريم ها بردارد.

بر اساس قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنيت در سال ۲۰۰۷، ايران از صادرات و انتقال انواع سلاح منع شده است.
XS
SM
MD
LG