لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۰۴

چین و روسیه قطعنامه علیه حکومت سوریه را وتو کردند


چين و روسيه، دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، به پیش نویس قطعنامه تحریمی علیه حکومت بشار اسد رای مخالف دادند.

از پانزده کشور عضو شورای امنيت، ۹ کشور به متن پيشنهادی اين قطعنامه رأی مثبت دادند.

آفريقای جنوبی، هند، برزيل و لبنان به این قطعنامه رای ممتنع دادند. پیش نویس قطعنامه علیه حکومت بشار اسد عصر روز سه شنبه به رای گذاشته شد.

سفیر فرانسه در سازمان ملل در این باره گفت:«وتوی این قطعنامه باعث توقف تلاش های ما نخواهد شد. »

پیش از رای گیری درباره این قطعنامه روسيه اعلام کرده بود که اين پيش نويس «غيرقابل قبول» است.

روسيه، متحد ديرينه حکومت بشار اسد، که هم اکنون نيز سلاح به اين کشور ارسال می کند، با هرگونه قطعنامه عليه سوريه به طور جدی مخالف است.

به گزارش اينترفکس، گنادی گاتيولوف، معاون وزير خارجه روسيه، پیش از رای گیری در مخالفت با اين قطعنامه گفته بود: اين قطعنامه غير قابل قبول است چرا در آن تحريم هايی پيش بينی شده است، ولی از حکومت بشار اسد نخواسته است که گفت وگو با مخالفان را آغاز کند.

به گزارش خبرگزای آسوشيتدپرس، پيش نويس قطعنامه عليه حکومت بشار اسد خواستار «يک روند فراگير سياسی» به رهبری مردم سوريه شده بود.

در همین زمینه، گيدو وستروله، وزير امورخارجه آلمان، روز سه شنبه گفته است جهانيان بايد همبستگی خود را با مردمی که درخيابان های سوریه هستند، نشان دهند.

وزير امور خارجه آلمان همچنين گفته است: در صورتی که جامعه جهانی به زبان واحدی درخصوص سرکوب ها و قساوت ها درسوريه دست نيابد، موقعیتش تضيعف خواهد شد.

در واکنش به موضع گيری تازه روسيه در قبال پيس نويس قطعنامه عليه حکومت بشار اسد، ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه امريکا، گفته است روسيه می بايست به اين فکر کند که آيا شوری امينت می تواند در فرستادن يک پيام جدی به يک رژيم خونريز موثر باشد يانه.

وی همچینی تصریح کرده است: روس بر مبنای منافع ملی خود تصمیم می گیرند، اما ما امیدورایم از این قطعنامه حمایت جدی بشود.

ويکتوريا نولند اضافه کرده است:«ما اميدورايم بتوانيم يک رای قوی و محکم به قطعنامه داشته باشيم. تا اين پيام را به رژيم بشار اسد بفرستاد که می بايست به خشونت پايان دهد.»

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، براساس برآورد سازمان ملل از زمان آغاز اعتراضات در سوريه از ماه مارس تاکنون دست کم دو هزار ۷۰۰ غير نظامی کشته شده اند.

طی چهارماه گذشته اعضای دايم و غير دائم شورای امنيت سازمان مل متحد بر سر صدور قطعنامه عليه حکومت بشار اسد در حال مذاکره و گفت وگو هستند.

بريتانيا، فرانسه، آلمان و پرتقال به همراه آمريکا از قطعنامه تحريمی عليه سوريه که شامل تحريم صدور اسلحه به اين کشور است،حمايت می کنند.

در مقابل روسيه، چين، هند، آفريقای جنوبی و برزيل با قطعنامه تحريمی عليه سوريه مخالفند. اين کشورها می گويند، قطعنامه شورای امنيت عليه حکومت معمر قذافی و در خصوص محافظت از غير نظاميان در ليبی مورد سواستفاده ناتو قرا رگرفت و اکنون اين نگرانی وجود دارد اين قطعنامه عليه حکومت بشار اسد زمينه مداخله نظامی در سوريه را فراهم کند.
XS
SM
MD
LG