لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۱

واکنش آمريکا به کاهش نيروهای بريتانيايی در عراق


خانم رایس می گوید نيروهای بريتانيايی همچنان به عنوان بخشی از نيروهای ائتلاف در جنوب عراق باقی خواهند ماند.
خانم رایس می گوید نيروهای بريتانيايی همچنان به عنوان بخشی از نيروهای ائتلاف در جنوب عراق باقی خواهند ماند.

کاندوليزا رايس، وزير امورخارجه آمريکا، روز چهارشنبه ۲۱ فوريه گفت کاهش نيروهای بريتانيايی در عراق در راستای واگذاری مسئولیت های امنيتی به نيروهای عراقی صورت می گيرد.


کاندوليزا رايس که در کنفرانسی خبری به همراه فرانک والتر اشتاين ماير وزير امورخارجه آلمان سخن می گفت، تاکيد کرد که نيروهای بريتانيايی همچنان به عنوان بخشی از نيروهای ائتلاف در جنوب عراق باقی خواهند ماند.


خانم رايس گفت:«به عنوان بخشی از برنامه نيروهای ائتلاف در عراق تلاش می شود تا آنجا که مقدور است در مناطقی که ديگر نيازی به حضور نيروهای ائتلاف نيست مسئوليت امنیتی به نيروهای عراقی واگذار شود.»


به عنوان بخشی از برنامه نيروهای ائتلاف در عراق تلاش می شود تا آنجا که مقدور است در مناطقی که ديگر نيازی به حضور نيروهای ائتلاف نيست مسئوليت امنیتی به نيروهای عراقی واگذار شود
کاندولیزا رایس

به گفته خانم رايس هزاران نيروی نظامی بريتانيا درعراق حضور خواهند داشت و این کاهش نیرو با هماهنگی نیروهای ائتلاف صورت می گیرد.


وزير امور خارجه آمريکا در اين کنفرانس خبری همچنين هدف از نصب سيستم موشکی اين کشوردر جمهوری چک و لهستان را مقابله با «تهديد ايران» دانست و گفت:«ما با تهديد فزاينده موشکی ايران روبرو هستيم و بايستی توان رويارويی با اين خطر را داشته باشيم.»


خانم رايس همچنين افزود: «اين سيستم موشکی برای اهدافی در ارتباط با تهديدات پس از يازده سپتامبر طراحی شده است.»


«نيروهای بريتانيا در عراق کاهش می يابند»


تونی بلر، نخست وزير بريتانيا روز چهارشنبه اعلام کرد که کشورش در ماه آينده يک هزار و ۶۰۰ نفر از نيروهای نظامی اش را ازعراق، فراخواهد خواند. هم اکنون ۷۱۰۰ نيروی نظامی بريتانيايی در عراق حضور دارند.


آقای بلر اين سخنان را در پارلمان بريتانيا ابراز و تاکيد کرد که تعداد نيروهای نظامی بريتانيا در عراق، به پنج هزار و پانصد نفر کاهش خواهد يافت.


به گفته آقای بلر اين سربازان تا سال ۲۰۰۸ ميلادی و تا زمانی که «کاری برای انجام دادن در عراق داشته باشند» در اين کشور خواهند ماند.


بريتانيا در آغاز جنگ عراق، ۴۰ هزار سرباز را به ياری نيروهای ائتلاف فرستاد و از اصلی ترين متحدان آمريکا در «جنگ عليه تروريسم» محسوب می شود.


آقای بلر در اين باره گفت که طرح کاهش تعداد سربازان بريتانيايی درعراق به معنای کاهش «قدرت نبرد در عراق» نيست.


به گفته وی نيروهای بريتانيايی در حال حاضر نقشی حمايتی و آموزشی را برای نيروهای امنيتی عراقی ايفا می کنند و بيشترشان در پايگاه هوايی شهر بصره مستقر هستند.


وی همچنين تاکيد کرد تا زمانی که نيروهای عراقی، توانايی کنترل اين پايگاه را پيدا کنند، نيروهای نظامی بريتانيايی در آنجا می مانند.


تونی بلر گفت: «تا پايان تابستان که عراقی ها خواهند توانست اين پايگاه را از ما تحويل بگيرند، ما می توانيم تعداد نيروهايمان را در عراق به کمتر از پنج هزار نفر نيز کاهش دهيم.»


«ايران وسوريه از روند گسترش دمکراسی حمايت کنند»


تونی بلر همچنين از ايران وسوريه خواست که از روند گسترش دمکراسی در خاورميانه حمايت کنند. او افزود در غير اين صورت اين دو کشور با انزوا رو به رو خواهند شد.


آقای بلر گفت اسناد نشان می دهد که سوريه القاعده را به مثابه يک تهديد ارزيابی می کند و برای مقابله با آن نيز اقدام کرده است. او افزود موضع سوریه درباره عراق مبهم است.


خروج نیروهای دانمارکی از عراق


همزمان روز چهارشنبه، آندرس فوگ راسموسن، نخست وزير دانمارک اعلام کرد که اين کشور نيز تمامی ۴۶۰ نيروی خود را از عراق فرامی خواند.


وی در يک کنفرانس خبری گفت که نيروهای دانمارکی در ماه اوت کشور عراق را ترک خواهند کرد و جای خود را به يک يگان هلی کوپتر می دهند.


وی با اشاره به تصميم بريتانيا برای کاهش تعداد سربازانش در بريتانيا گفت که تصميم خروج سربازان دانمارکی نيز در همراهی با تصميم بريتانيا است و افزود: «ما و دوستانمان با هم اين تصميم را گرفتيم.»


اکثر سربازان دانمارکی نيز در جنوب عراق و در بصره مسقر هستند و تحت فرماندهی نيروهای بريتانيايی در اين منطقه به سر می برند.


از سال ۲۰۰۶ ميلادی تا امروز، شش سرباز دانمارکی در عراق کشته شده اند.


XS
SM
MD
LG