لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۶

تاکید آمریکا بر حل مسالمت آمیز مساله هسته ای ایران


هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه پیش از آغاز مذاکرات خود با وزیر دفاع اسرائیل تاکید کرد که ایالات متحده از راه حل مسالمت آمیز و دیپلماتیک برای پایان دادن به مناقشه هسته ای ایران حمایت می کند.

هیلاری کلینتون پیش از آغاز مذاکراتش با اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، به خبرنگاران در واشینگتن گفت:«همچنان به راه حل مسالمت آمیز دیپلماتیک (برای حل بحران هسته ای ایران) پایبند هستیم».

اسرائیل که برنامه هسته ای ایران را به مثابه تهدیدی برای موجودیت خود ارزیابی می کند، تا کنون استفاده از گزینه نظامی برای مقابله با مناقشه هسته ای ایران را رد نکرده است.

اما اسرائیل می گوید ازتحریم های موثر جامعه جهانی علیه ایران در راستای وادار کردن جمهوری اسلامی به توقف فعالیت های غنی سازی اورانیوم حمایت می کند.

هیلاری کلینتون روز جمعه با اشاره به گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: ایران مسئولیت و تعهدات بین المللی خود ر ا انجام نداده است و ما به همراه شرکاء در جامعه بین المللی در تلاشیم تا با افزایش فشار ها بر ایران، این کشورا را وادار کینم رویکرد خود را تغییر دهد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش 18 فوریه خود ابراز نگرانی کرده بود که احتمالا دارد ایران در حال ساخت کلاهک اتمی برای نصب بر روی موشک های خود باشد.

در همین حال وزیر امور خارجه اسرائیل نیز در این کنفرانس خبری از تلاش های دولت باراک اوباما برای اعمال تحریم های «موثر» علیه ایران حمایت کرد.

ولی با این حال، اهود باراک تاکید کرد اسرائیل احتمال این که به رغم همه تلاش ها ایران خواست جهانی را نادیده بگیرد، را از نظر دور نخواهد داشت.

موشه يالون، وزير امور استراتژيک اسرائيل، روز سوم فوریه گفته بود شايد طرح دولت ايران برای توليد بمب اتمی از طريق تغيير رژيم متوقف شود، ولی اگر گزينۀ ديگری در ميان نباشد، بايد با استفاده از نيروی نظامی، جلوی توانائی های آن برای توليد سلاح هسته ای را سد کرد.

مقامات اسرائیلی طی هفته های اخیر خواهان اعمال تحریم های سخت علیه ایران شده اند.

بنيامين نتانياهو، نخست وزيراسرائيل، درهفته های اخير از لزوم اعمال«تحريم های فلج کننده» علیه جمهوری اسلامی سخن گفته و تاکيد کرده بود که «بدون تحريم خريد نفت خام و گازطبيعی ايران و جلوگيری از فروش بنزين به ايران، تحريم ها فايده ای نخواهد داشت».

این در حالی است که آمريکا پنجشنبه اعلام کرد که با تحریم های«فلج کننده» عليه ايران موافق نيست. روسيه نيزاعلام کرده که هدف تحريم ها بايد مقابله با احتمال تحقق ماهيت نظامی برنامه هسته ای ايران باشد.

آمریکا و کشورهای غربی در تلاشند تا چهارمین قطعنامه تحریمی علیه ایران را در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب برسانند. اما این تلاش ها به دلیل مخالفت چین تاکنون به نتیجه نرسیده است.

شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون سه قطعنامه تحريمی عليه ايران تصويب کرده است. این شورا از ايران خواسته است تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.ايران با رد اين در خواست ها برنامه غنی سازی اورانیوم را توسعه داده است.

آمریکا و دیگر کشورهای غربی ایران را متهم می کنند که در صدد است در پوشش برنامه هسته ای خود برای تولید انرژی به تکنولوژبی لازم برای ساخت سلاح هسته ای دست یابد. ایران این اتهام را رد می کند.

«حمله اتمی ایران نامحتمل است»


در همین حال، اهود باراک روز جمعه همچنين گفت: « نامحتمل است که يک ايران اتمی، يه کشور يهود حمله کند ولی [تهران] از زرادخانۀ خود برای مرعوب کردن مخالفان و رقيبان خود در خاور ميانه استفاده خواهد کرد.»

وزير دفاع اسرائيل افزود: « فکر نمی کنم که ايران در صورت دستيابی به سلاح هسته ای، آن را برسر همسايگان خود فرو ريزد. آنها [رهبران ايران] کاملا می فهمند که [اگر چنين کنند] پس از آن چه انتظارشان را خواهد کشيد.»

اهود باراک اظهار عقيده کرد که: « رهبران جمهوری اسلامی، تندرو هستند ولی کاملا ديوانه نيستند. اتفاقا، آنها دارای يک روند تصميم گيری پيچيده ای هستند و واقعيات را درک می کنند.»

وزير دفاع اسرائيل که در واشينگتن به سر می برد، پيش از اين با رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا ديدار کرده و روز جمعه با جوزف بايدن، معاون باراک اوباما نيز ملاقات و گفت گو خواهد کرد.
XS
SM
MD
LG