لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۷

«بررسی طرح تحريم صادرات نفت ايران چهارشنبه» در کنگره آمريکا


گزارش ها حاکی است که طرح صادرات تحريم های نفتی ايران در روز چهارشنبه در مجلس نمايندگان آمريکا به رای گذاشته خواهد شد.

به گزارش روز یکشنبه ششم مردادماه خبرگزاری رويترز، دستياران اعضای مجلس نمايندگان آمریکا گفته اند که هدف اين طرح کاهش مجدد صادرات نفت ايران به ميزان يک ميليون بشکه در روز در طی مدت يک سال است.

اين گزارش اضافه کرده است که احتمالا اين طرح به راحتی در مجلس نمايندگان آمريکا تصويب می شود، ولی از آنجا که طرح مشترکی درباره آن در سنای آمريکا به تصويب نرسيده فورا به قانون بدل نخواهد شد.

رويترز اضافه کرده است، کميته بانکی سنای آمريکا احتمالا طرح مشابهی را در سپتامبر مورد بررسی قرار خواهد دهد، انگاه طرح می تواند به رای گذاشته شود..

پيشتر نمايندگان مجلس آمريکا در نشست ماه مه خود گفته بودند که خواست آنها کاهش دو سوم از صادرات نفت ايران است. از آنجا که ايران در سال گذشته در حدود يک ميليون و پانصد هزار بشکه نفت در روز صادرات نفت داشته است، هدف اعضای مجلس نمايندگان کاهش صادرات نفت به ميزان پانصد هزار بشکه در روز ارزيابی شده بود.

درصورت تصويب اين طرح روز چهارشنبه در مجلس نمايندگان، اين اقدام نشان از اختلاف نظر اعضای مجلس نمايندگان و دولت باراک اوباما بر سر چگونگی رويارويی با ايران خواهد بود.

وزارت خزانه داری آمريکا روز پنجشنبه سوم مردادماه نام صدها قلم از تجهيزات پزشکی و درمانی را به فهرست کالاهای مجاز برای صادرات به ايران اضافه کرد.

وزارت امور خارجه آمريکا هم پيشتر نسبت پيامدهای تحريم نفتی ايران بر اقتصاد کشورهای متحد واشينگتن هشدار داده بود. وندی شرمن، معاون دوم وزير خارجه و نماينده آمريکا درمذاکرات گروه ۱+۵ با ايران، ماه گذشته در سنای آمريکا گفته بود که به دليل تحريم های قوی عليه ايران به نفع ايالات متحده نيست که برای اقتصاد کشورهای وارد کننده نفت بيشتر مشکل ايجاد کند.

به گزارش رويترز، این تحریم ها می‌تواند به معنای رويارويی با کشورهای چين و هند باشد که همچنان از بزرگترين خريداران نفت خام ايران هستند و از سوی ديگر به افزايش قيمت‌ها در بازارها دامن بزند که برای اقتصاد جهانی زيانبار است.

اين گزارش اضافه کرده است که با اين حال شماری از سياستمداران آمريکايی از تصويب طرح بستن شير نفت ايران ابراز نگرانی کرده اند و می گويند، تصويب اين طرح پيش از زمانی که حسن روحانی در ۱۳ مردادماه زمام امور را در دست بگيرد، می تواند پيام اشتباهی را ارسال کند.

رويترز در خردادماه سال جاری به نقل از مهدی ورزی، مقام پيشين در شرکت ملی نفت ايران، نوشته بود که کاهش صادرات نفت ايران تا ميزان ۵۰۰ هزار بشکه يا کمتر، ايران را وادار خواهد کرد تا چاه‌های بيشتری را ببندد و اين مسئله بر وضعيت ميادين نفتی ايران تاثير منفی خواهد گذاشت.

وی که هم اکنون مدير يک مرکز مشاوره انرژی در بريتانيا است، افزوده بود که «ايران قادر نخواهد بود که روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت صادرات داشته باشد. حکومت سرپا خواهد ماند ولی بودجه عمومی کشور تحت فشار بسيار شديدی قرار خواهد گرفت. اما آيا اين ايران را مجاب خواهد کرد تا پای ميز مذاکره بنشيند؟»

تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران باعث شده است تا صادرات نفت ايران در دو سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته باشد . ایران در سال ۲۰۱۱ روزانه به میزان دو میلیون و پانصد هزار بشکه نفت صادر می کرد.

این در حالی است که در ماه مه سال جاری ميزان صادرات نفت ايران تا زير ۷۰۰ هزار بشکه سقوط کرد.
XS
SM
MD
LG