لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۹

کتاب در هفته گذشته: ماشين زمان و سرزمين نابينايان ولز


هفته گذشته ترجمه فارسی دو اثر هربرت جورج ولز، نويسنده بزرگ انگليسی و از برجسته ترين و پرخواننده ترين نويسندگان داستان های علمی ــ تخييلی جهان، با ترجمه عبدالحسين شريفيان منتشر شد.
هفته گذشته ترجمه فارسی دو اثر هربرت جورج ولز، نويسنده بزرگ انگليسی و از برجسته ترين و پرخواننده ترين نويسندگان داستان های علمی ــ تخييلی جهان، با ترجمه عبدالحسين شريفيان منتشر شد.

انتشار ترجمه فارسی دو اثر هربرت جورج ولز، نويسنده بزرگ انگليسی و از برجسته ترين و پرخواننده ترين نويسندگان داستان های علمی ــ تخييلی جهان، با ترجمه عبدالحسين شريفيان در هفته گذشته، فرصتی است مغتنم برای خوانندگان ادبيات داستانی تا دو اثر کلاسيک ادبی جهان را با ترجمه ای روان و نزديک به اصل مطالعه کنند.


رمان ماشين زمان، از نخستين رمان های با ارزش ژانر علمی ـ تخييلی و يکی از خوش ساخت ترين و پرخواننده ترين آثار ادبی جهان است و تا کنون چندين فيلم بر اساس آن ساخته شده است.


مجموعه داستان سرزمين نابينايان ۹ داستان کوتاه به قلم اچ. جی. ولز را در بر می گيرد و برخی از بهترين داستان های او از جمله امپراطوری مورچگان در اين مجموعه گنجانده شده است.


ولز نه فقط از برجسته ترين نويسندگان رمان های علمی ــ تخييلی که از پيشگامان رئاليزم جادوئی نيز بود.
در اغلب آثار پرکشش ولز، که در اواخر قرن نوزده و اوائل قرن بيستم خلق شدند، واقعيت داستانی رئاليستی با خيال سوررئاليستی، ممکن و ناممکن و منطق اين جهانی و منطق خيال خلاقانه تلفيق شده اند.


ماشين زمان، جنگ دنياها، انسان شبيه خدا و مجموعه داستان کوتاه سرزمين نابينايان از مشهورترين آثار اچ. جی ولز به شمار می روند.


نقد بر نقدهای دشتی


کتاب علی دشتی و نقد ادبی، تاليف ايرج پارسی نژاد، که هفته گذشته منتشر شد، کوششی است در بررسی آثاری که علی دشتی در نقد شعر کلاسيک فارسی تاليف کرده است.


دشتی از اديبان نسل اول ايران پس از مشروطه بود و با خلق آثاری که در آن ها پسند کلاسيک، متد آکادميک و سليقه خواننده نامتخصص در نثری روان و پرکشش تلفيق شده اند، به يکی از پرخواننده ترين ادبای ايران بدل شد.


علی دشتی در ۱۲۷۴ شمسی در شهر کربلا در خانواده ای ايرانی که از شهرستان دشتی بوشهر به عراق مهاجرت کرده بودند، چشم به جهان گشود.


  • دشتی در ۱۱ اسفندماه ۱۳۰۰ انتشار يکی از مهم ترين و مشهورترين نشريه های تاريخ مطبوعات ايران، شفق سرخ، را آغاز کرد. شفق سرخ که نشريه ای انتقادی بود با برخورد منفی حکومت رو به رو و سرانجام در سال ۱۳۰۱ توقيف شد .

در کربلا در مدارس دينی تحصيل کرد و در سال ۱۲۹۷ ، پس از عزل محمد علی شاه قاجار از سلطنت در انقلاب دوم مشروطه، به ايران بازگشت و در عرصه های سياسی، روزنامه نويسی و نويسندگی فعال شد.


دشتی در ۱۱ اسفندماه ۱۳۰۰ انتشار يکی از مهم ترين و مشهورترين نشريه های تاريخ مطبوعات ايران، شفق سرخ، را آغاز کرد. شفق سرخ که نشريه ای انتقادی بود با برخورد منفی حکومت رو به رو و سرانجام در سال ۱۳۰۱ توقيف شد .


دشتی به دليل انتقادهای خود از استبداد بازداشت شد و در زندان يکی از نخستين آثار ادبی ايران را در ژانر خاطره نويسی در باره زندان با عنوان ايام محبس نوشت و پس از آزادی منتشر کرد.


انتشار رمان فتنه دشتی را به شهرت رساند.


علی دشتی علاوه بر رمان و روزنامه نويسی از نخستين کسانی بود که به تحليل و بررسی ادب کلاسيک فارسی همت گماشت.


علی دشتی پس از انقلاب اسلامی به نوشتن کتابی انتقادی در باره زندگی پيامبر اسلام با نام مستعار متهم و زندانی شد و در ۲۵ دی ماه ۱۳۶۰ در تهران درگذشت.


در کتاب علی دشتی و نقد ادبی برخی آثار دشتی از جمله سايه، نقد شعر صوفيه، نقشی از حافظ، سيری در ‏ديوان شمس، در قلمرو سعدی، قاآنی، شاعری دير آشنا، دمی با خيام، کاخ ابداع، نگاهی به صائب ‏و تصويری از ناصر خسرو بررسی شده اند.


باده عشق پورجوادی


با انتشار کتاب باده عشق، پژوهشی در معنای باده در شعر فارسی، تاليف محقق معتبر ايرانی دکتر نصرالله پورجوادی، منبعی معتبر در عرصه تعبير عرفانی يکی از رايج ترين و پرمعناترين واژه های کليدی ادب کلاسيک فارسی در دسترس علاقمندان قرار گرفت.


باده عشق مجموعه ای از مقالات پورجوادی را در باره معنا و کارکرد باده در شعر کلاسيک فارسی در بر می گيرد


نصرالله پورجوادی در سال ۱۳۲۲ در تهران متولد شد و پس از چندين سال تحصيل فلسفه غرب در دانشگاه های آمريکا برای آموختن فلسفه و حکمت اسلامی در سال ۱۳۴۶ به ايران بازگشت.


پورجوادی به پيشنهاد مرتضی مطهری در دانشکده ادبيات و علوم انسانی دانشگاه تهران تحصيلات خود را در فلسفه اسلامی ادامه داد و رساله دکترای فلسفه خود را با دکتر سيدحسين نصر به پايان برد.


پورجوادی پس از انقلاب اسلامی با فرمان آيت الله خمينی به عضويت شورای انقلاب فرهنگی درآمد اما پس از چند سال اين سمت را رها کرد و با بهر گيری از ارتباطات خود با حکومتيان مرکز نشر دانشگاهی را بنياد نهاد که به يکی از مهم ترين و فعال ترين نهادهای فرهنگی ۳۰ ساله اخير بدل شد.


مرکز نشر دانشگاهی به دوران رياست ۲۰ ساله پورجوادی مجله معتبر نشر دانش و بيش از ۱۵۰۰ کتاب تحقيقی منتشر کرد .


پورجوادی پس از برکناری از رياست مرکز نشر دانشگاهی در آمريکا اقامت گزيده است


XS
SM
MD
LG