لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۹

سقوط دوباره قیمت نفت به رغم توافق کاهش تولید


قیمت نفت روز سه شنبه ۲۷ آذرماه در پی نگرانی از تولید مازاد نفت و کاهش آهنگ رشد اقتصاد جهانی چهار درصد سقوط کرد.

قیمت نفت برنت دریای شمال به نزدیک ۵۷ دلار و نفت آمریکا با زیر ۴۸ دلار افت کرده است.

در همین زمینه خبرگزاری رویترز می نویسد که انتشار گزارشهایی درباره اوج گرفتن تولید نفت شیل آمریکا، رکورد تولید نفت روسیه، انباشت نفت مازاد در بازارها و کاهش آهنگ رشد افتصادی جهان دست به دست هم داده و قیمت نفت را پایین کشیده اند.

سقوط قیمت نفت در حالی است که اخیرا اوپک و کشورهای هم پیمان توافق کردند که تولید روزانه خود را از اول ژانویه سال آینده ۱.۲ میلیون بشکه کاهش دهند.

قیمت نفت برنت از حدود ۸۶ دلار در اوایل اکتبر به زیر ۶۰ دلار در اوایل ماه جاری میلادی افتاد، اما با توافق کاهش تولید نفت برای چند روزی به بالای ۶۰ دلار سعود کرد و نهایتا دوباره به کمترین میزان طی ۱۴ ماه گذشته افت کرد.

رویترز به گزارش اخیر بانک آمریکایی «مریل لینچ» اشاره کرده است که بدترین چشم انداز رشد اقتصادی جهانی طی یک دهه گذشته را برای سال ۲۰۱۹ پیش بینی کرده است. بازارهای سهام نیز با افت ارزش مواجه شده اند.

از طرفی اداره اطلاعات انرژی آمریکا گزارش داده است که تولید نفت آمریکا در ماه جاری به بالای ۱۱.۶ میلیون بشکه رسیده که نسبت به متوسط تولید سال گذشته افزایشی ۲ میلیون بشکه‌ای داشته است. افزایش تولید نفت آمریکا کماکان با سرعت ادامه دارد و سال آینده نیز بیشترین سهم را در رشد تولید جهانی نفت خواهد داشت.

بر اساس آمارهای آژانس بین المللی انرژی، متوسط واردات خالص نفت آمریکا در سال جاری ۳.۱ میلیون بشکه بوده است، در حالی که این رقم نسبت به ۱۰ سال گذشته یک سوم شده است. آمریکا می رود که با کاهش مصرف و افزایش تولید به صادرکننده خالص نفت تبدیل شود. این کشورها سالهاست که به صادرکننده خالص گاز تبدیل شده است و تولید گاز خود را نیز با سرعت افزایش می دهد.

رویترز می نویسد که تولید کنونی روسیه به ۱۱.۴۲ میلیون بشکه رسیده که رکورد جدیدی در تولید این کشور است.

الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه روز سه شنبه اعلام کرد که ۲۸ آذرماه با شرکتهای نفتی روسی نشستی پیرامون کاهش تولید خواهد داشت. نهایتا عربستان طی ماه گذشته با تولید ۱۱.۱۶ میلیون بشکه رکوردی تاریخی زد که نسبت به ماه مه که آمریکا از برجام خارج شد، بیش از یک میلیون بشکه افزایش نشان می دهد.

تولید نفت ایران از زمان خروج آمریکا از برجام تا ماه نوامبر حدود ۸۶۴ هزار بشکه کاهش یافته است، اما همقطاران ایران در اوپک بسیار بیشتر از این میزان افزایش تولید داشته اند.

منابع: رویترز، آژانس بین المللی انرژی، اوپک، اداره اطلاعات انرژی آمریکا. د.خ/خ

XS
SM
MD
LG