لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۱۶

گفت‌وگوی وزیر خارجه عمان با شمخانی درباره کشتی بریتانیایی


دیدار علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان
دیدار علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان

وزیر خارجه عمان در دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره توقیف نفتکش بریتانیایی گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، روز شنبه، پنجم مرداد در دیدار با یوسف بن‌علوی، توقیف کشتی ایرانی در جبل‌الطارق را «غیرقانونی» و توقیف کشتی بریتانیایی را «در راستای اعمال مقررات دریایی و حفظ امنیت دریانوردی» خواند.

وی همچنین گفت: «برخی کشورهای منطقه با اقدامات و رفتارهای شتاب‌زده و متکبرانه ضمن از میان بردن زمینه تفاهم و گفت‌وگو، امکان مدیریت بحران‌های منطقه‌ای را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده‌اند».

آقای شمخانی تاکید کرد که امنیت منطقه باید با همکاری میان کشورهای منطقه تامین شود و «دخالت بیگانگان هیچ تاثیری به جز افزایش مشکلات نخواهد داشت».

بر اساس این گزارش یوسف بن علوی نیز خواستار جلوگیری از افزایش تنش در منطقه شده و «بر خاتمه استفاده از ابزارهای نظامی برای رفع اختلافات سیاسی» تاکید کرده است.

در گزارش شورای عالی امنیت ملی ایران جزئیات بیشتری از مذاکرات طرفین درباره توفیف کشتی بریتانیایی و همچنین کشتی ایران منتشر نشده است.

در پی افزایش تنش‌ها در منطقه، یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان، روز شنبه پنجم مرداد وارد تهران شد و با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی‌اش، دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گفته وزارت خارجه عمان، «آزادی ناوبری در تنگه هرمز» از جمله محورهای گفت‌وگوی دو طرف بوده است.

در همین حال وزیر خارجه ایران نیز در توئیتر خود نوشت که در دیدار با همتای عمانی خود درباره تحریم های آمریکا و «تحولات منطقه‌ای و امنیت در خلیج فارس، تنگه هرمز و خلیج عمان» گفت‌وگو کرده است.

عمان در گذشته میزبان گفت‌وگوهای ایران و آمریکا بوده است و خبرگزاری ایرنا روز پنج‌شنبه با انتشار گزارشی تحلیلی، گمانه‌زنی کرد که میانجیگری عمان این بار بین تهران و لندن است.

تنش بین ایران و بریتانیا جمعه ۲۸ تیر با توقیف نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» توسط سپاه پاسداران شدت بیشتری یافت؛ سپاه محل توقیف را تنگه هرمز اعلام کرده اما بریتانیا با تأکید بر اینکه این نفتکش در آب‌های بین‌المللی دریای عمان توقیف شده است جمهوری اسلامی را به «رایزنی دریایی دولتی» متهم کرده و خواستار تشکیل ناوگان اروپایی برای مقابله با چنین اقداماتی شده است.

حدود دو هفته پیش از این رویداد، ابرنفتکش ایرانی «گریس- ۱» در آب‌های جبل‌الطارق که تحت حاکمیت بریتانیاست توقیف شد.

مقام‌های بریتانیا و جبل‌الطارق گفته‌اند این نفتکش راهی بندری در سوریه بوده و از همین رو توقیف شد؛ با این حال جمهوری اسلامی می‌گوید این نفتکش به سمت سوریه نمی‌رفته و «عازم جایی دیگر» بوده است.

با استفاده از گزارش خبرگزاری‌های ایرنا و رویترز ؛ ا.م /س.ن
XS
SM
MD
LG