ارتش پاکستان روز دوشنبه اعلام کرد که دومین آزمایش موشکی خود را پس از آغاز تنشهای جدید با هند بر سر منطقه مورد مناقشه کشمیر انجام داده است.
دهلینو، اسلامآباد را به حمایت از حمله مرگبار ماه گذشته به گردشگران در بخش هندی کشمیر متهم کرده؛ حملهای که موجب افزایش تهدیدهای لفظی و اقدامات دیپلماتیک متقابل میان دو کشور شده است.
در پی حمله مرگبار دوم اردیبهشت در منطقه پهالگام کشمیر که ۲۶ کشته برجا گذاشت، تنش میان دو رقیب دیرینه و دارای سلاحهای هستهای بالا گرفته و با وجود انکار نقش اسلامآباد، دهلینو وعده پاسخ نظامی داده است؛ همزمان کشورهای مختلف از جمله آمریکا و روسیه خواستار خویشتنداری دو کشور شدهاند، در حالیکه در دو سوی خط کنترل، درگیریهای شبانه، مانورهای اضطراری و کوچ ساکنان ادامه دارد.
آزمایش موشکی تازه پاکستان در حالی انجام شد که عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت برای گفتوگو با نخستوزیر پاکستان، شهباز شریف، در اسلامآباد حضور داشت و قرار است در ادامهٔ این هفته به دهلینو نیز سفر کند.
عراقچی نخستین مقام بلندپایه خارجی است که پس از پیشنهاد ایران برای میانجیگری میان این دو کشور دارای سلاح هستهای، به هر دو پایتخت سفر میکند.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز گفته است که جمهوری اسلامی «خواهان افزایش تنش در این منطقه نیست» و برای کاهش بحران میان دو کشور تلاش خواهد کرد.
عراقچی نیز در بیانیهای هدف از سفر خود را «بررسی آخرین تحولات منطقه» عنوان کرد و شهباز شریف نیز بر «عزم پاکستان برای همکاری نزدیک با ایران» تأکید کرد.
به گفته ارتش پاکستان، در آزمایش روز دوشنبه، یک موشک زمینبهزمین با برد ۱۲۰ کیلومتر پرتاب شد.
در بیانیه ارتش آمده است: «این پرتاب برای سنجش آمادگی عملیاتی نیروها و ارزیابی ... دقت بالای موشک صورت گرفت.»
ارتش پاکستان روز شنبه نیز از آزمایش یک موشک زمینبهزمین با برد ۴۵۰ کیلومتر خبر داده بود، اما محل دقیق هیچیک از دو آزمایش اعلام نشده است.
شهباز شریف که سفر رسمی خود به مالزی در روز جمعه را لغو کرده بود، از «آمادگی کامل نیروهای مسلح برای دفاع از کشور» ابراز رضایت کرد.
در همین حال خبر میرسد که در پی حمله اخیر در کشمیر مورد مناقشه و افزایش تنش با پاکستان، دولت هند اعلام کرد که روز چهارشنبه مانورهای دفاع غیرنظامی برگزار خواهد کرد؛ این تمرینات شامل تخلیه اضطراری، آموزش شهروندان، آزمایش آژیرهای حمله هوایی، آمادگی برای خاموشیها و استتار تأسیسات حیاتی خواهد بود.