سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گزارشها مبنی بر اینکه وزیر دفاع آمریکا طرحهای حساس نظامی مربوط به حمله به شبهنظامیان حوثی را در یک گروه پیامرسانی که همسرش نیز در آن عضو بود به اشتراک گذاشته، رد کرد.
این دومین مورد از اینگونه اتهامات علیه پیت هگست است؛ او در پایان ماه مارس نیز بهدلیل استفاده از اپلیکیشن سیگنال برای بحث دربارهٔ همین حمله در یک گروه دیگر، مورد انتقاد قرار گرفته بود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، نیز روز دوشنبه از وزیر دفاع خود حمایت کرد و گفت «او کارش را عالی انجام میدهد»، و گزارشهای مربوط به این موضوع را «اخبار کاملاً جعلی» خواند.
در ارتباط با این اتهام جدید، روزنامه نیویورکتایمز، روز یکشنبه ۳۱ فروردین نوشت که پیش از حمله نظامی آمریکا به یمن در ماه مارس، پیت هگست، وزیر دفاع، اطلاعات محرمانهای از جمله برنامه پرواز جنگندهها را در یک گروه خصوصی به اشتراک گذاشت.
به نوشته این روزنامه، این گروه خصوصی که آقای هگست در اپلیکیشن سیگنال ایجاد کرده بود، شامل همسر، برادر و حدود دوازده نفر دیگر از نزدیکان پیت هگست میشد.
نیویورک تایمز همچنین گزارش داد که هگست بهجای استفاده از دستگاه دولتی، از تلفن همراه شخصی خود برای دسترسی به این گروه سیگنال استفاده کرده است.
به گزارش شبکه خبری سیانان، این گروه در زمان بررسی صلاحیت هگست در سنا ایجاد شده بود تا متحدان او برای پیشبرد برنامههایش هماهنگی داشته باشند. علاوه بر همسر او، که ظاهراً نقشی در وزارت دفاع ندارد، برادر و وکیلش نیز در گروه حضور داشتند که هر دو در پنتاگون شاغلاند.
شان پارنل، سخنگوی پنتاگون، بامداد دوشنبه این گزارشها را رد کرد و آنها را ناشی از «دلخوری کارکنان سابق ناراضی» دانست.
او در بیانیهای گفت: «رسانههای مخالف ترامپ همچنان وسواس دارند که هر کسی را که به برنامههای رئیسجمهور ترامپ پایبند است، تخریب کنند. هیچ اطلاعات طبقهبندیشدهای در هیچکدام از چتهای سیگنال وجود نداشته، صرفنظر از اینکه چند بار داستان را بازنویسی کنند. آنچه درست است این است که دفتر وزیر دفاع بهطور پیوسته قویتر و کارآمدتر در اجرای برنامههای ترامپ عمل میکند.»
در مقابل، چاک شومر، سناتور ارشد حزب دموکرات، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هگست با این اقدام جان انسانها را به خطر انداخته است. او باید اخراج شود.»
در پایان ماه مارس، مجله آمریکایی آتلانتیک جزئیاتی از حمله به یمن را منتشر کرد؛ سردبیر این مجله گفته بود که بهطور تصادفی به یک گروه سیگنال افزوده شده بود. آن گروه شامل وزیر دفاع پیت هگست، معاون رئیسجمهوری جیدی ونس، وزیر خارجه مارکو روبیو و شماری دیگر از مقامهای ارشد دولت بود.
به گفته جفری گلدبرگ، سردبیر آتلانتیک، آن چت هم تاکتیکهای نظامی و هم پیامرسانی سیاسی در خصوص حمله برنامهریزیشده علیه حوثیها را در بر میگرفت.
خبرساز شدن دوبارۀ وزیر دفاع آمریکا همزمان شده است با رویداد دیگری در پنتاگون که طی آن سه مقام ارشد در جریان تحقیقات مربوط به افشای اطلاعات برکنار شدند.
این سه مشاور ارشد روز یکشنبه در بیانیهای مشترک نوشتند: «ما هنوز هم نمیدانیم دقیقاً به چه چیزی متهم شدهایم، آیا هنوز تحقیق فعالی در جریان است، یا اصلاً تحقیقی واقعی درباره افشای اطلاعات وجود داشته یا نه.»
سخنگوی سابق پنتاگون، جان اولیوت، که هفتۀ گذشته استعفا داد، در مقالهای در مجله پولیتیکو از هگست انتقاد کرد و ماه اخیر را «یک ماه آشوب کامل در پنتاگون» توصیف کرد.
او نوشت: «دونالد ترامپ سابقهای قوی در بازخواست از مقامات ارشد خود دارد. با توجه به این سابقه، سخت است تصور کنیم پیت هگست برای مدت زیادی در سمتش باقی بماند.»