لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۰

پلیس فتا: نزدیک به نیمی از جرائم اینترنتی در تلگرام به وقوع می‌پیوندد


فرمانده نیروی انتظامی گفته است که جرایم اینترنتی ۴۴ درصد افزایش داشته و همزمان رئیس پلیس فتای ناجا می‌گوید بیش از ۴۶ درصد جرائم اینترنتی در ایران در شبکه تلگرام رخ می‌دهد.

کمال هادیان‌فر در حاشیه نشست سالیانه رؤسای پلیس فتا، در گفت‌وگو با خبرنگاران شبکه اینستاگرام را نیز بستر ۲۰ درصد جرایم اینترنتی در ایران معرفی کرده است.

آن‌طور که آقای هادیان‌فر گفته٬ بقیه جرايم نیز در «۹۳۰ سایت فعال کشور به وقوع می‌پیوندد» که این مقام پلیس به نام این وب‌سایت‌ها اشاره‌ای نکرده است.

او همچنین افزوده که «هیچ کنترلی بر فعالیت‌های اقتصادی در تلگرام نیست و کلاهبرداری‌های زیادی [در این شبکه] صورت می‌گیرد».

این مقام پلیس از مردم خواسته است که «از سایت‌هایی که دارای نماد اعتماد هستند خرید کنند؛ چراکه آنها شناسایی شده و اصناف و پلیس بر آنها اشرافیت دارند».

رئیس پلیس فتای ناجا در عین حال متوسط کشف جرائم از سوی این پلیس را «هشت روز» اعلام کرد.

او در مردادماه نیز با اعلام «افزایش ۶۳ درصدی جرایم سایبری» در سال ۹۶ در ایران٬ گفته بود که بیشترین میزان این جرایم در شبکه اجتماعی تلگرام رخ می‌دهد.

به گفته آقای هادیان‌فر٬ در «شبکه تلگرام ۷۶ درصد در حوزه سرگرمی فعالیت می‌کنند و کسب و کارهایی که در این حوزه انجام می‌شود بیشتر فریبنده و تبلیغاتی است و جنبه کسب درآمد ندارد».

همزمان فرمانده ناجا نیز اعلام کرده که جرائم در حوزه فضای مجازی٬ «۴۴ درصد» افزایش داشته است.

حسین اشتری نیز در همایش سراسری پلیس فتای استان‌ها در جمع خبرنگاران گفته که با این حال٬ کشف جرائم نیز «۸۴ درصد» افزایش پیدا کرده است.

اشتری بیشترین جرائم گزارش شده در فضای مجازی را «کلاهبرداری مالی» عنوان کرده و افزوده که «رجوع به حساب بانک‌ها و پرداخت‌های غیرمجاز بالاترین آمار را در حوزه جرائم فضای مجازی دارند و ما امیدواریم با هوشیاری بانک‌ها و مردم و تلاش پلیس فتا این جرائم کاهش پیدا کند».

مقام‌های قضایی و نظامی جمهوری اسلامی نگاه مثبتی به فضا و شبکه‌های مجازی ندارند و همواره هنگام بروز ناآرامی‌ها محدودیت دسترسی به این فضا را تشدید می‌کنند.

در اعتراض‌های دی‌ماه سال جاری در ایران نیز شبکه‌های اینستاگرام و تلگرام برای مدتی مسدود بودند.

مقام‌های قضایی ایران در این مدت بارها از شهروندان خواسته بودند که از شبکه‌های پیام‌رسان بومی استفاده کنند.

این در حالی است که کارشناسان اعلام کرده بودند که این شبکه‌ها ظرفیت‌های شبکه‌هایی چون تلگرام را که محبوب‌ترین پیام‌رسان مورد استفاده در ایران است٬ ندارند.

در این باره حسن روحانی نیز به تازگی تأکید کرده که در زمینه فعالیت پیام‌رسان‌ها «انحصار معنا ندارد و باید شبکه‌های داخلی و خارجی و پیام‌رسان‌های مختلف حضور داشته باشند و مردم استفاده کنند.»

دولت حسن روحانی و مقام‌های قوه قضائیه همواره بر سر فیلتر شدن تلگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام با یکدیگر اختلاف نظر داشته‌اند.

با استفاده از گزارش‌های فارس٬ ایلنا و رادیو فردا؛ ب.ب./م.ا.
XS
SM
MD
LG