لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۶

وزیر خارجه آمریکا برای گفت‌وگو در مورد روند غیر اتمی شدن به کره شمالی می‌رود


مایک پومپئو در کنار دونالد ترامپ؛ مه ۲۰۱۸
مایک پومپئو در کنار دونالد ترامپ؛ مه ۲۰۱۸

کاخ سفید ایالات متحده اعلام کرده‌است که وزیر خارجه آن کشور برای دستیابی به توافقی در مورد برنامه و روند غیر اتمی شدن کره شمالی، به پیونگ‌یانگ سفر می‌کند. طی روزهای گذشته شماری از رسانه‌ها در ایالات متحده به نقل از مقام‌های آمریکایی از تلاش کره شمالی برای «فریب» واشینگتن خبر داده‌اند.

مایک پومپئو، روز پنج‌شنبه ۱۴ تیر ماه راهی کره شمالی می‌شود. این سفر پس از آن انجام می‌گیرد که مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرد دولت او برای برچیدن سلاح‌های کشتار جمعی و حتی موشک‌های بالیستیک کره شمالی «برنامه‌ای تدوین کرده» که «در بازه زمانی یک ساله» قابل اجراست.

سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید، ۱۱ تیر ماه با اعلام رسمی موضوع سفر آقای پومپئو به پیونگ‌یانگ، گفت آمریکا در جریان مذاکرات با کره شمالی «در حال پیشرفت است».

وزیر خارجه ایالات متحده پس از پیونگ‌یانگ به توکیو می‌رود تا با مقام‌های کره جنوبی و ژاپن گفت‌وگو کند.

یک روز پیش از این، رسانه‌های کره جنوبی گزارش داده بودند که مقام‌های آمریکایی و کره شمالی، در روستایی واقع در منطقه حائل میان دو کشور، دیدار و در مورد سرفصل‌های سفر پومپئو به پیونگ‌یانگ، گفت‌وگو کرده‌اند. وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه تائید کرد که «سانگ کیم»، دیپلمات باتجربه ایالات متحده در شرق آسیا، که در حال حاضر در فیلیپین سفیر است، در این دیدارها حضور داشت.

تحولات اخیر در حالی صورت می‌گیرد که شماری از رسانه‌ها، از جمله واشینگتن‌پست، شبکه خبری ان‌بی‌سی و خبرگزاری اسوشیتدپرس، به نقل از مقام‌های دولتی و امنیتی آمریکا گزارش‌هایی مبنی بر تلاش کره شمالی برای «پنهان‌کاری» و «فریب» واشینگتن منتشر کرده‌اند.

روزنامه واشینگتن‌پست، نهم تیر ماه به نقل از شماری از مقام‌های امنیتی ایالات متحده گفته بود کره شمالی نه تنها قصد ندارد به‌طور کامل از زرادخانه هسته‌ای خود بگذرد، بلکه در حال جست‌وجوی روش‌هایی‌ست تا بتواند بخشی از ظرفیت‌ها و سلاح‌های هسته‌ای خود را پنهان کند. گزارش مشابهی را نیز ان‌بی‌سی منتشر کرده بود.

خبرگزاری اسوشیتدپرس، یازدهم تیر ماه به نقل از یک مقام دولت آمریکا، گفت این موضوع برآوردی‌ست که طی هفته‌های گذشته از سوی جامعه اطلاعاتی آن کشور ارائه شده‌است.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، بدون آن‌که در مورد این برآورد اظهار نظری بکند، به شبکه سی‌بی‌اس گفته دولت آمریکا از سابقه کره شمالی در جریان مذاکرات دهه‌های پیش باخبر است. سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید نیز، روز دوشنبه از تائید یا رد گزارش‌های مربوط به برآوردهای اطلاعاتی خودداری کرد.

با استفاده از گزارش رویترز، یون‌هاپ، گزارش‌های رادیو فردا|ت.ت
XS
SM
MD
LG