لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۸

پنتاگون «حملات ایران» در منطقه را تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی دانست


روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان حمله شد.
روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان حمله شد.

پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز پنج‌شنبه، ۲۳ خرداد، در واکنش به حمله به دو نفتکش در دریای عمان،‌ ایران را متهم کرد که با «حملات بی‌جهت» خود تهدیدی برای امنیت جهانی و اقدامی علیه کشتیرانی آزاد در آب‌های بین المللی است.

پاتریک شاناهان در توییتر خود نوشته است، ما به دنبال درگیری نیستیم، اما از منافع خود و متحدانمان دفاع می‌کنیم.

روز پنج‌شنبه «دو نفتکش بزرگ سنگاپوری و نروژی حامل نفت خام» در دریای عمان مورد حمله قرار گرفتند و دچار آتش سوزی شدند.

ساعاتی بعد آمریکا ایران را متهم کرد که عامل حمله به دو نفتکش در دریای عمان است.

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ گفت که «ادعای» آمریکا در دست داشتن ایران در این حمله «بی‌اساس» است.

این بیانیه اضافه کرده است، اظهارات مقام های آمریکایی در خصوص نقش ایران در حمله به این کشتی‌ها، بخشی «از عملیات روانی ایران‌هراسی» این کشور است.

«جنگ با ایران در راستای منافع آمریکا نیست»

در همین زمینه، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، در بیانیه‌ای گفته است، ایالات متحده آمریکا تمایلی به درگیری جدید در خاورمیانه ندارد، اما از منافع آمریکا و کشتیرانی آزاد دفاع خواهد کرد.

سنتکام می‌گوید، به دنبال حمله به دو نفتکش در دریای عمان ناوشکن «یو اس اس میسون» را به سمت دریای عمان و محل این حمله اعزام کرده است.

این بیانیه اضافه کرده است، ناو یو اس اس بین‌بریج در نزدیکی نفتکش آسیب‌دیده کوکو‌کا است و هیچ گونه دخالتی در جریان ماموریتش تحمل نخواهد شد.

ارل براون، یک سخنگوی سنتکام گفته است، آمریکا و متحدانش اقدامات لازم را برای دفاع از خود و منافعشان انجام خواهند داد.

وی گفته حملات روز پنج‌شنبه تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی است.

سخنگوی سنتکام تصریح کرد: ما علاقه ای به درگیری جدید در خاورمیانه نداریم. ما از منافع خود دفاع خواهیم کرد، اما جنگ با ایران در راستای منافع استراتژیک آمریکا و یا جامعه بین‌المللی نیست.

رایزنی با متحدان

دو مقام ارشد دولت دونالد ترامپ هم گفته‌اند، به دنبال حمله به دو تانکر نفتکش، ایالات متحده در حال رایزنی با متحدان خود درباره گزینه‌های ممکن برای محافظت از تردد بین‌المللی در تنگه هرمز و آبهای دریای عمان است.

به گزارش رویترز، دو مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود به گروه کوچکی از خبرنگاران گفتند، ایالات متحده می خواهد مطمئن شود کشتیرانی آزاد از طریق تنگه هرمزادامه خواهد داشت و تجارت دریایی بین المللی دچار وقفه نخواهد شد.

یکی از این مقام های آمریکایی با اشاره به این که احتمال دارد این نوع حملات ادامه یابد، گفته است، فکر نمی‌کنیم این موضوع تمام شده باشد.

وی اضافه کرد که گزینه‌های مختلفی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

به گفته این مقام آمریکایی این حملات به گونه ای طراحی شده که نتایج سیاسی در پی داشته باشند. وی همچنین این گمانه‌زنی را مطرح کرده است که احتمال دارد این حمله با هدف ایجاد اختلال در سفر شینزو آبه نخست وزیر ژاپن به تهران صورت گرفته باشد.

«تصاویر ویدئویی»

پنتاگون یک ویدئو منتشر کرده است و می‌گوید، ساعت ۴:۱۰ بعداز ظهر به وقت محلی یک قایق گشتی سپاه پاسداران به کشتی آسیب‌دیده کوکو‌کا نزدیک شد و یک «مین عمل نکرده را از بدنه این نفتکش‌ جدا کرد».

سی ان ان نیز می گوید، ملوانان نفتکش کوکوکا این مین عمل نکرده را بر بدنه کشتی دیده‌اند.

یک کارشناس نظامی هم به این شبکه گفته است، هدف آنها از بردن این مین عمل‌نکرده این بوده که شواهد ارتباط ایران با این حمله را از بین ببرند.

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، ایران را مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان معرفی کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هم گفته است که حملات روز پنج‌شنبه برای خرابکاری در ابتکار دیپلماتیک شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن با سفر به تهران انجام شد.

در همین زمینه، عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران حمله به این دو نفتکش همزمان با دیدار نخست وزیر ژاپن با رهبر جمهوری اسلامی را «مشکوک» خواند و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد.

منابع: توییتر، رویترز و رادیوفردا/ خ
XS
SM
MD
LG