لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۳۸

پرچم آمریکا از کف حیاط ساختمان دولت جمهوری اسلامی پاک شد


تصاویری که از قبل و بعد از حذف تصویر پرچم آمریکا از حیاط ساختمان دولت ایران منتشر شده است
تصاویری که از قبل و بعد از حذف تصویر پرچم آمریکا از حیاط ساختمان دولت ایران منتشر شده است

در آستانۀ برگزاری مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، گزارش‌ها از ایران حاکی از حذف طرح پرچم آمریکا از زمین حیاط ساختمان دولت جمهوری اسلامی است.

پرچم آمریکا بر زمین ورودی ساختمان یادشده نقاشی شده بود و مراجعان برای ورود به این ساختمان مجبور به عبور از روی آن بودند.

وب‌سایت انصاف‌نیوز، نزدیک به دولت مسعود پزشکیان، روز ۲۸ دی نوشت که این اقدام «پیش از روی کار آمدن دولت جدید صورت گرفته بود و به‌نظر مخالف سیاست رئیس‌جمهور پزشکیان و دولت میانه‌رو اوست و به همین دلیل چند هفته پیش برچیده شد.»

در ایران سال‌هاست که سوزاندن و لگدمال کردن پرچم آمریکا و اسرائیل به‌طور علنی در راهپیمایی‌های حکومتی انجام می‌شود و این اقدامات به نماد مبارزۀ علنی حکومت ایران و حامیانش با سیاست‌های این دو کشور تلقی می‌شود.

حذف تصویر پرچم آمریکا از کف حیاط دولت ایران پس از آن صورت می‌گیرد که مسعود پزشکیان ۲۵ دی‌ماه، کمتر از یک‌ هفته تا مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در گفت‌وگو با شبکۀ تلویزیونی ان.بی.سی آمریکا گفت که جمهوری اسلامی به‌طور «اصولی» آمادهٔ مذاکره با دولت دوم دونالد ترامپ است.

رئیس‌جمهور ایران اظهارات پیشین ترامپ مبنی بر تلاش تهران برای کشتن او و متهم‌شدن یک مرد ایرانی به ارتباط با طرح نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه از سوی وزارت دادگستری آمریکا را هم رد کرد.

انصاف‌نیوز که به جناح حامی دولت نزدیک است، با تقدیر از حذف پرچم آمریکا از ورودی مقابل ساختمان دولت، نوشته است «هرچند اختلافات عمیق میان ایران و آمریکا همچنان پابرجا است، اما حذف رفتارهای نمادین و تحریک‌آمیز می‌تواند فضایی مناسب‌تر برای گفت‌وگو و تعامل فراهم کند».

این در حالی است که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در تازه‌ترین سخنرانی خود مقامات رسمی را از آن‌چه «ملاحظهٔ خواسته‌های آمریکا و اسرائیل» خواند، نهی کرد و حسین شریعتمداری، نمایندۀ او در مؤسسه کیهان، نیز خواستار اقدام پزشکیان برای «قصاص» ترامپ به جای مذاکره با او شد.

مهدی فضائلی،‌ عضو دفتر «حفظ و نشر آثار علی خامنه‌ای»، نیز همزمان با انتشار اظهارات پزشکیان در مورد مذاکره با دولت ترامپ در یادداشتی مطبوعاتی مدعی شد مذاکره با آمریکا «نقش بسیار مهمی در احیای هژمونی آمریکا خواهد داشت و این خیانتی است به کل جهان».

تحلیلگران سیاسی می‌گویند به نظر می‌رسد تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی و سیاسی، و همچنین وضعیت متحدان منطقه‌ای و نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی باعث شده تهران، به‌رغم شعارهای تبلیغاتی، به‌دنبال راه‌هایی برای کم‌کردن تنش با دولت آتی آمریکا باشد.

به‌دنبال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی، خروج از توافق هسته‌ای برجام و دستور بی‌سابقه‌اش در کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، را در کارنامه‌اش دارد، انتظارات برای تحت فشار قرارگرفتن دوبارۀ حکومت ایران افزایش یافت.

این انتظارات وقتی تقویت شد که اخباری مبنی بر تهیه و پیشنهاد طرحی با عنوان «طرح ۱۰۰ روزه»، برای محدود کردن جمهوری اسلامی ایران از طریق راهکارهای دیپلماتیک، اطلاعاتی، نظامی و اقتصادی به رئیس‌جمهور منتخب آمریکا منتشر شد.

آغاز دوباره مذاکرات متوقف‌شده ایران و اروپا درباره برنامه‌ هسته‌ای تهران، در کنار آزادی برخی زندانیان دوتابعیتی در ایران نیز در همین راستا ارزیابی شده است.

حذف تصویر پرچم آمریکا از مقابل ورودی ساختمان دولت در حالی صورت گرفته که پیش از این و به ویژه پس از اعتراضات «زن زندگی آزادی» با جان‌باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در سال ۱۴۰۱، تصاویر و ویدئوهای متعددی از خودداری شماری از مردم و دانشجویان از عبور از روی پرچم آمریکا که در محل برگزاری نماز جمعه و برخی دانشگاه‌ها بر روی زمین نقاشی شده، منتشر شد.

روز جمعه، ۲۸ دی‌ماه نیز خبرگزاری دانشجو، وابسته به بسیج‌ دانشجویی، از جمع‌آوری پرچم‌های آمریکا و اسرائیل از ورودی دانشگاه و دانشکده‌های دانشگاه نوشیروانی بابل خبر داد و آن را محکوم کرد.

به نوشته این خبرگزاری، این پرچم‌ها که توسط «بسیج دانشجویی در ورودی دانشگاه و دانشکده‌ها» نصب شده بود، توسط «تعدادی از اعضای انجمن فرهنگ و تمدن اسلامی به صورت خودسرانه» جمع شده است.

XS
SM
MD
LG