لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۸

جهانگیری: افزایش قیمت بنزین شدنی نیست، جامعه کشش ندارد


اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران

معاون اول رئیس‌جمهور ایران اعلام کرد که افزایش قیمت بنزین در حال حاضر شدنی نیست و «جامعه کشش ندارد».

به گزارش خبرگزاری‌های ایسنا و تسنیم اسحاق جهانگیری روز یکشنبه، ۲۹ مهر، درباره افزایش قیمت بنزین گفت: «باید سیاست‌ها را گام به گام جلو ببریم و ما نمی‌توانیم با توجه به شرایطی که داریم، یک‌مرتبه از اقتصادی که در آن یارانه وجود دارد به سمت اقتصاد آزاد حرکت کنیم بلکه باید یک سیاست مدیریت‌شده داشته باشیم تا بتوانیم متناسب با شرایط جامعه به این سمت حرکت کنیم».

پس از اعتراض‌های دی ماه ۹۶ مجلس ایران با افزایش قیمت انرژی مخالفت کرد.

با این حال کشمکش‌ها بر سر افزایش نرخ حامل‌های انرژی در ایران با افزایش میزان قاچاق سوخت از کشور که همزمان با سقوط ارزش ریال صورت گرفته، وارد مرحله تازه‌ای شده است.

با آنکه در لایحه بودجه سال ۹۷ مجلس پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش قیمت حامل‌های انرژی را رد کرد، اما به هر حال برنامه ششم توسعه اجازه این افزایش قیمت را به دولت داده است.

مقامات دولت پیش از این گفته بودند که با افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت بنزین، قصد دارند ۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از این افزایش را صرف بهبود بافت فرسوده، نوسازی حمل و نقل عمومی و توسعه اشتغال کنند.

منتقدان دولت، حسن روحانی را متهم می‌کنند در حالی متمایل به افزایش قیمت بنزین است که به افزایش قیمت گازوئیل در پی این تصمیم و تاثیر مستقیم آن بر وضعیت معیشت شهروندان و قیمت انواع کالا و خدمات بی‌اعتنا است.

برخی نمایندگان مجلس هم می‌گویند دولت روحانی در حالی به اخذ عوارض از محل فروش بنزین به عنوان یک منبع مالی مطمئن برای تأمین بودجه طرح‌های خود می‌نگرد که مردم در شرایط فعلی اقتصادی، تحمل افزایش قیمت بنزین را ندارند.

شماری از کارشناسان نیز می‌گویند کاهش طبیعی تقاضا بدنبال افزایش قیمت عرضه این محصول، موجب افزایش عامل دیگری نیز خواهد شد و آن «اعتراضات مردمی» است.

آقای جهانگیری همچنین با اشاره به تاثیر تحریم‌های آمریکا گفت: «به دلیل همین فشارها نیز تعدادی از کشورها تسلیم شده‌اند و واردات نفت خود از ایران را به صفر رساندند و تعدادی نیز به واردات نفت از ایران ادامه دادند. همچنین ما تعدادی شریک جدید نفتی نیز پیدا کرده‌ایم».

وی اضافه کرد: «در دولت راهکارهایی پیدا کرده‌ایم که برخلاف میل آمریکایی‌ها بتوانیم نفت خود را صادر کرده، ‌در حوزه حمل و نقل فعالیت‌های خود را انجام دهیم، تبادلات مالی خود را برقرار کنیم و در سایر حوزه‌ها به اهداف مورد نظر خود دست یابیم».

آقای جهانگیری روز ۲۰ شهریور، با اذعان به این که تحریم‌های آمریکا تاکنون تاثیر «بسیار زیادی داشته» است، گفته بود که شرایط کشور «دشوار و خطیر» است، اما «بن‌بست نیست».

ماه گذشته فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرده بود که سازوکار جدید مالی این اتحادیه موسوم به «اس‌پی‌وی» از ماه نوامبر به کار گرفته خواهد شد تا این اتحادیه به رغم تحریم‌های واشینگتن همچنان بتواند با تهران مرادوات تجاری و مالی داشته باشد.

هدف اصلی این سازوکار این است که اتحادیه اروپا بتواند اقدامات آمریکا را در مجازات بانک‌هایی که همچنان به تراکنش‌های نفتی ایران کمک می‌کنند، خنثی کند.

با استفاده از خبرگزاری های ایرنا،ایسنا تسنیم، و رادیو فردا / ا.م / پ.پ
XS
SM
MD
LG