لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۳

پلیس راهور ایران: وقوع روزانه ۳۰ تا ۳۵ مورد تلفات جاده‌ای در کشور


اتوبوس حامل سرباز معلم‌ها در یزد با سرعت ۱۴۵ کیلومتر با کامیونی برخورد کرد که کنار جاده پارک شده بود
اتوبوس حامل سرباز معلم‌ها در یزد با سرعت ۱۴۵ کیلومتر با کامیونی برخورد کرد که کنار جاده پارک شده بود

رئیس پلیس راهور ایران عامل ۷۰ درصد حوادث جاده‌ای را «خطای انسانی» اعلام کرد و گفت که روزانه بین ۳۰ تا ۳۵ مورد تلفات جاده‌ای در کشور رخ می‌دهد.

هادی امیدوار، رئیس پلیس راهور ایران، در گزارشی که روزنامه ایران روز شنبه، ۵ تیر، منتشر کرد همچنین از وجود ۵۲۰۰ نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های کشور خبر داد و اضافه کرد که «آشکار‌سازی تنها حدود ۲۰۰ نقطه» از این نقاط تاکنون انجام شده است.

در ادامه این گزارش، مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس ایران، هم گفت که در مدت کمتر از ۶۰ ساعت، ۶۳ حادثه ترافیکی پرتلفات از سراسر کشور در مرکز این سازمان ثبت شده است.

آقای خالدی به بازه زمانی مربوط به این تلفات اشاره نکرده، اما به نظر می‌رسد اشاره او به روز تصادف اتوبوس خبرنگاران در نقده است.

سخنگوی سازمان اورژانس ایران در ادامه «مهندسی خودرو» را از مهم‌ترین عوامل بروز و پیشگیری از حوادث رانندگی عنوان کرده است.

او گفت: «اگر خودروهای خارجی در ایران واژگون شوند، بین ۱۰ تا ۱۷ ایربگ باز می‌شود و افراد با کمترین صدمات از خودرو خارج می‌شوند، اما یک خودروی ساخت داخل وقتی واژگون می‌شود، مثل یک چاقوی تیز بدن سرنشین و راننده را می‌بُرد.»

خبر واژگونی دو اتوبوس در فاصله چند ساعت در روزهای آغازین تیرماه که منجر به مرگ ۷ نفر شامل دو خبرنگار و پنج سرباز معلم و مصدوم شدن حدود ۶۰ نفر شد، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.

عوامل بروز این دو حادثه به طور رسمی تاکنون اعلام نشده است، اما بر اساس اعلام مصدومان این دو حادثه، نقص فنی خودرو مربوط به ترمز، موجب بروز این دو حادثه مرگبار شده است.

بنا بر اعلام سازمان ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای، ۹۴ درصد جابه‌جایی در ایران با روش حمل‌ونقل جاده‌ای صورت می‌گیرد.

به گفته فرهاد صالحیان، مدیر این سازمان، عوامل انسانی، وسیله نقلیه، جاده و‌ شرایط محیطی، مهم‌ترین دلایل بروز تصادفات رانندگی است و عامل انسانی به تنهایی یا به طور مشترک با عوامل دیگر، تا حدود ۹۳ درصد عامل بروز حادثه در ایران است.

به گفته کارشناسان، آمار خطای انسانی با آموزش درست و نظارت نهادها و ارگان‌های مسئول تا حد زیادی قابل کاهش است.

در پی وقوع دو تصادف مرگبار روزهای اخیر، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه و رئیس جمهور منتخب، هم در پیامی خواستار رسیدگی «سریع و دقیق» به پرونده قضایی این مورد شده و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس هم از پیگیری دلایل بروز این حادثه خبر داد.

روز شنبه رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز از «پیگیری این موضوع» خبر داد.

با این حال در تقریبا تمام موارد این‌چنینی پیام مقامات نهایتا به سرانجام خاصی نرسیده و تصادفات جاده‌ای در ایران هم‌چنان قربانی می‌گیرد.

XS
SM
MD
LG