لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۱

استقبال روسیه و آلمان از تصمیم کره شمالی برای تعلیق آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی


فرمان جدید کیم جونگ اون برای تعلیق آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی در کره شمالی از روز شنبه به اجرا درآمد
فرمان جدید کیم جونگ اون برای تعلیق آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی در کره شمالی از روز شنبه به اجرا درآمد

در ادامه استقبال کشورهای مختلف از تصمیم کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، برای تعلیق آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی و برچیدن پایگاه‌های مربوطه در آن کشور، روسیه نیز از این تصمیم استقبال کرد.

به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، در بیانیه وزارت خارجه روسیه که روز شنبه یکم اردیبهشت منتشر شد، تصمیم رهبر کره شمالی «گامی مهم به سوی مراحل بعدی تنش‌زدایی در شبه‌جزیره کره» خوانده شده و همچنین تحولات اخیر در شبه‌جزیره کره «همسو با نقشه راه روسیه و چین» برای حل بحران ارزیابی شده است.

فرمان جدید کیم جونگ اون برای تعلیق آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی که از روز شنبه به اجرا درآمد چند روز پس از دیدار او با مایک پمپئو، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، اعلام شد.

این تصمیم همچنین در آستانه نشست سران دو کره گرفته شده و مقام‌های واشینگتن و پیونگ‌یانگ نیز در تدارک برنامه‌ریزی برای دیدار سران آمریکا و کره شمالی هستند. در این مدت اشاره‌ای به نقشه راه روسیه یا چین نشده است.

طرح روسیه که چین از آن پشتیبانی کرده است سه مرحله دارد: «توقف آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی در برابر توقف رزمایش‌های مشترک آمریکا و کره جنوبی»، «آغاز مذاکرات مستقیم کره شمالی با آمریکا و همچنین کره شمالی با کره جنوبی» و «گفت‌وگوهای چند جانبه به ویژه با شرکت گروه شش شامل آمریکا، چین، ژاپن، کره جنوبی، روسیه و کره شمالی».

آلمان: این نخستین گام است

تصمیم جدید رهبر کره شمالی که بامداد شنبه به وقت محلی در خبرگزاری رسمی آن کشور اعلام شد، با استقبال احتیاط آمیز آلمان نیز روبه‌رو شد.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، روز شنبه تصمیم کیم جونگ اون را «گامی در جهت درست» خواند اما در عین حال گفت که پیونگ‌یانگ باید «گام‌هایی مشخص بردارد و برنامه‌های هسته‌ای و موشکی‌اش را به طور کامل، به شیوه‌ای که قابل راستی‌آزمایی باشد، اعلان کند».

با این حال آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل که برای شرکت در یک گروه کاری به سوئد رفته است، روز شنبه گفت که درباره خلع سلاح اتمی در شبه‌جزیره کره خوش‌بین است.

نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در همین گروه کاری گفت که تصمیم جدید رهبر کره شمالی محصول «یکپارچگی اعضای شورای امنیت» در رویارویی با کره شمالی است.

ساعاتی پیشتر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در توئیتی نوشته بود که «این خبر بسیار خوبی برای کره شمالی و جهان است. پیشرفت بزرگ! در انتظار نشست مشترکمان هستم».

چین، به عنوان اصلی‌ترین حامی و شریک اقتصادی کره شمالی، نیز این تصمیم را گامی در راستای خلع سلاح اتمی در منطقه‌ای ملتهب خوانده است.

کره شمالی که از فقیرترین کشورهای دنیا ست، برای سال‌ها سیاست توسعه همزمان نظامی و اقتصادی را دنبال می‌کرد اما تحریم‌های گزنده سازمان ملل در سال گذشته که بیش از دو سوم درآمد صادراتی کره شمالی را هدف گرفته بود، ضربه‌ای سخت‌تر به اقتصاد این کشور بود.

با استفاده از گزارش‌های رویترز، آسوشیتدپرس و رادیو اروپای آزاد ؛ ج./م.ا.
XS
SM
MD
LG