لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۴۰

پوتین: مخالفان ترامپ می‌خواهند به مشروعیت او ضربه بزنند


ولادیمیر پوتین روز پنج‌شنبه در نشستی با حضور بیش از ۱۵۰۰ خبرنگار شرکت کرد
ولادیمیر پوتین روز پنج‌شنبه در نشستی با حضور بیش از ۱۵۰۰ خبرنگار شرکت کرد

رئیس جمهور روسیه روز پنج‌شنبه، ۲۳ آذرماه، در نشست خبری سالانه خود ضمن انکار دوباره مداخله در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اتهام تبانی با روسیه را کار «مخالفان سیاسی» دونالد ترامپ دانست.

ولادیمیر پوتین در این نشست که با حضور بیش از ۱۵۰۰ خبرنگار برگزار شد چنین نظر داد که اتهامات کنونی علیه رئیس جمهور آمریکا را «مخالفان سیاسی او به راه انداختند تا به مشروعیت او ضربه بزنند».

نهادهای اطلاعاتی آمریکا در برآوردی در زمستان گذشته روسیه را به دخالت در آخرین انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده متهم کردند، اتهامی که چند مقام بلندپایه اطلاعاتی در آمریکا به‌ویژه از دولت باراک اوباما هم‌چنان بر آن پافشاری می‌کنند.

در همین زمینه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌ای، نیز اواخر آبان‌ماه گذشته در اطلاعیه‌ای رسما اعلام کرد که در ارزیابی این سازمان از مسئله دخالت روسیه در انتخابات، از زمان گزارش پیشین در ماه ژانویه، تغییری ایجاد نشده و این سازمان ارزیابی مورد نظر را هم‌چنان معتبر می‌داند.

روسیه و به‌ویژه ولادیمیر پوتین همواره این اتهام را رد کرده‌اند.

آقای پوتین روز پنج‌شنبه بار دیگر این اتهام را رد کرده و خاطرنشان ساخت که اتهام تبانی علیه دونالد ترامپ در ماه‌های گذشته به «نظام سیاسی آمریکا لطمه زده و نشانه بی‌احترامی به مردمی است که به ترامپ رای دادند».

رئیس جمهور روسیه در ادامه نشست خبری خود همچنین از «چند دستاورد بسیار جدی» دونالد ترامپ در مقام ریاست جمهوری آمریکا سخن گفت.

او گفت: «می‌توانیم چند دستاورد بسیار جدی را ببینیم که او [ترامپ] در مدت کوتاهی که بر سر کار بوده داشته است.»

ولادیمیر پوتین در ادامه به عنوان نمونه این «دستاوردها» از «رشد در بازار»های مالی دنیا در چند ماه گذشته یاد کرد.

آقای پوتین گفت: «این نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران به اقتصاد آمریکا ایمان دارند و به کاری که رئیس جمهوری [آمریکا]، ترامپ، در این زمینه می‌کند اعتماد می‌کنند.»

مسئله ارتباط کارزار انتخاباتی آقای ترامپ با حکومت روسیه در حال حاضر در ایالات متحده موضوع دست‌کم سه تحقیق جدی است که یکی از آنها زیر نظر رابرت مالر، بازرس ویژه، انجام می‌شود و کم‌کم به حلقه پیرامونی آقای ترامپ، حتی داماد او، جرد کوشنر، رسیده است.

آقای مالر موضوع جلوگیری احتمالی رئیس ‌جمهور آمریکا از اجرای قانون را نیز در ارتباط با اخراج جیمز کومی، رئیس پیشین اف‌بی‌آی، تحت بررسی دارد.

مایکل فلین، مشاور پیشین امنیت ملی دونالد ترامپ، دهم آذرماه رسماً پذیرفت که به پلیس فدرال در رابطه با تماس‌های خود با سفیر سابق روسیه در واشینگتن دروغ گفته ‌است.

گزارش‌ها همچنین حاکی ا‌ست که طبق اعتراف این مقام پیشین دولت ترامپ، یکی از اعضای ارشد تیم انتقالی دولت جدید، به او دستور داده بود با دولت روسیه تماس‌ بگیرد.

مایکل فلین در زمستان گذشته، تنها پس از ۲۴ روز خدمت در پست مشاور امنیت ملی رئیس ‌جمهوری آمریکا، از مقام خود کناره‌گیری کرد.

در آن زمان گفته شد دلیل این کناره‌گیری این است که آقای فلین درباره تماس‌های خود با مقام‌های روسیه واقعیت را به مایک پنس، معاون اول رئیس‌ جمهوری آمریکا، نگفته است.

دونالد ترامپ پیش از این در پاسخ به پرسشی درباره مداخله روسیه در رقابت‌های سال گذشته ریاست جمهوری آمریکا تاکید کرده است که به نهادهای اطلاعاتی آمریکا اعتماد دارد. وی در عین حال اظهارات ولادیمیر پوتین مبنی بر عدم دخالت روسیه در این انتخابات را نیز باورپذیر توصیف کرده است.

XS
SM
MD
LG