لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۴

صالحی: ساخت نیروگاه دوم بوشهر جلوتر از برنامه پیش می‌رود


علی‌اکبر صالحی در مراسم آغاز پروژه ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه بوشهر در شهریور ۹۵
علی‌اکبر صالحی در مراسم آغاز پروژه ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه بوشهر در شهریور ۹۵

علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان اتمی ایران، می‌گوید که طرح ساخت واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر «جلوتر از برنامه» پیش می‌رود و ابراز امیدواری کرد که این واحد تا شش سال آینده به بهره‌برداری برسد.

طرح ساخت واحدهای جدید نیروگاه بوشهر، با مشارکت روس‌اتم پیمانکار ساخت این نیروگاه پیش می‌رود و پیشتر در اردیبهشت ۹۵، روس‌اتم تأیید کرده بود که پس از تأیید پارامترهای مورد نظر از سوی ایران، شروع به طراحی و ساخت این واحد نیروگاهی می‌کند.

در اردیبهشت امسال اما اعلام شد که محکم‌کاری زمین محل ساخت این واحد نیروگاهی آغاز شده و مرحله بتن‌ریزی این واحد برای سه‌ماهه سوم سال ۲۰۱۹ میلادی، تابستان سال آینده، برنامه‌ریزی شده است.

در آن زمان اعلام شد که این واحد نیروگاهی تا سال ۲۰۲۴ میلادی به بهره‌برداری می‌رسد و دو سال پس از آن نیز برق تولیدی واحد سوم نیروگاهی بوشهر وارد مدار خواهد شد.

اکنون نیز آقای صالحی می‌گوید که دو سال پس از بهره‌برداری از واحد دوم نیروگاهی بوشهر، واحد سوم به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین از همکاری روسیه در برنامه‌های اتمی ایران تمجید کرده و گفته است که «روس‌ها به خوبی به تعهدات خود عمل می‌کنند».

او همچنین اضافه کرد که ایران «با کمک روس‌ها» به توانایی «غنی‌سازی عناصر دیگر» دست یافته، می‌تواند عناصری چون زنون و تلریوم را غنی‌سازی کند.

آقای صالحی ابراز عقیده کرد که تحریم‌های آمریکا «هیچ تأثیری» بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران نگذاشته، چرا که «بخش عمده» پروژه‌های ایران «یا خود اتکا هستند، و یا با کشوری مانند روسیه در حال انجام است».

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اما در این سخنان، ناخواسته به یکی از اثرات خروج آمریکا از برجام بر صنعت هسته‌ای ایران اشاره کرد؛ تغییر در کارگروه بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک.

بازطراحی رآکتور اراک یکی از موارد پیش‌بینی شده در توافق هسته‌ای بود و برای این کار کارگروهی با حضور چین، آمریکا و روسیه تشکیل شد، و اکنون به گفته آقای صالحی، بریتانیا جایگزین آمریکا در این پروژه شده است.

البته پیشتر سخنگوی سازمان انرژی اتمی، با اعلام موضوع جایگزینی بریتانیا و آمریکا در کارگروه اراک، تأیید کرده بود این موضوع در پی خروج آمریکا از برجام صورت گرفته است.

بهروز کمالوندی در روز ۲۱ مرداد به خبرگزاری صداوسیما گفته بود که «در قالب برجام، چین و آمریکا مسئولیت بازسازی رأکتور اراک را به عهده گرفته بودند که با خروج آمریکا این کار متوقف شد».

او اضافه کرده بود که پس از خروج آمریکا از برجام، بریتانیا جایگزین آمریکا شد، اما «انتخاب انگلیس از سوی ما نبود».

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اردیبهشت امسال پس از پایان ضرب‌الاجل چهار ماهه‌اش در مورد اصلاح توافق هسته‌ای ایران، به خروج آمریکا از برجام دستور داد و به این ترتیب روند بازگشت تحریم‌های ایران آغاز شد.

از آن زمان، آقای ترامپ چندین بار تأکید کرده که آماده گفت‌وگو با ایران برای دستیابی به توافقی بهتر است.

آقای ترامپ از جمله عدم توجه به برنامه موشکی جمهوری اسلامی و «رفتارهای بی‌ثبات‌کننده» ایران در منطقه را «معایب فاجعه‌بار» برجام می‌دانست و معتقد است که توافق جدید باید بر این جنبه از رفتارهای ایران نیز تمرکز کند.

مقام‌های جمهوری اسلامی پیشنهاد آقای ترامپ برای گفت‌وگو را رد کرده‌اند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری صداوسیما و رادیوفردا؛ م.ا./ر.ب.
XS
SM
MD
LG