لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۵۱

صالحی: پیشنهادهای اروپا برای انتظارات ایران از برجام کافی نیست


علی اکبر صالحی
علی اکبر صالحی

علی اکبر صالحی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نسبت به حفظ توافق هسته ای موسوم به برجام پس از خروج آمریکا از این توافق ابراز تردید کرده و گفته است، پیشنهادهای ارائه شده توسط اروپا برای انتظارات ایران از این توافق هسته‌ای کافی نیست.

به گزارش ایسنا، علی اکبر صالحی این اظهارات را روز سه شنبه ۲۹ خرداد در دیدار با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در اسلو پایتخت نروژ مطرح کرده است.

طبق این گزارش، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این ملاقات ضمن «مخرب دانستن سیاست‌های اخیر آمریکا در قبال برجام به سابقه رفتار مشابه این کشور در دوره‌های گذشته اشاره کرد و با ابراز تردید در مورد امکان حفظ برجام با شرایط موجود، پیشنهادهای دریافتی از اتحادیه اروپا را برای انتظارات جمهوری اسلامی ایران کافی ندانست.»

پس از اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد، شرکت های خارجی که با ایران روابط تجاری دارند حداکثر شش ماه وقت دارند تا به قراردادهای خود با تهران پایان دهند. شماری از شرکت های بزرگ اروپایی تاکنون اعلام کرده‌اند از ایران خارج می‌شوند.

کشورهای اروپایی بویژه فرانسه، بریتانیا و آلمان پس از خروج آمریکا اعلام کرده‌اند تلاش می‌کنند مادامی که تهران به این توافق متعهد باقی بماند، از امتیازات آن بهره‌مند شود. اتحادیه اروپا می‌گوید، به دنبال یافتن راه‌حل‌هایی به منظور تضمین سرمایه‌گذاری شرکت‌های اروپایی در ایران و مصونیت آنها در برابر تحریم‌های آتی آمریکا است.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در دیدار با دبیرکل سازمان ملل همچنین نتایج حاصله از برجام در حوزه‌های اقتصادی، بانکی و سرمایه‌گذاری را بسیار کمتر از حد انتظار توصیف کرد و خواهان حمایت صریح حامیان برجام از جمله سازمان ملل و کشورهای اروپایی از این توافق و مقابله با سیاست دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا شد.

علی اکبر صالحی با خطرناک توصیف کردن شرایط خاورمیانه به اهمیت نقش ایران در منطقه اشاره کرد و تاکید داشت که اگر روند به همین گونه پیش رود، همه بازنده خواهند بود.

پیش از این نیز حسن روحانی، رییس جمهوری ایران تهدید کرد که «اگر ایران نتواند از امتیاز این توافق استفاده کند، عملا ماندن در آن امکان‌پذیر نخواهد بود».

عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، پیش از این از مهلت ۶۰ روزه به کشورهای باقی‌مانده در برجام برای «دادن تضمین» درباره «حفظ منافع ایران» در صورت باقی ماندن در برجام سخن گفته بود.

دونالد ترامپ بارها از توافق هسته ای با ایران انتقاد کرده وگفته بود، جمهوری اسلامی پس از برجام نیز به گسترش برنامه موشک‌های بالستیک و همچنین «حمایتش از تروریسم» در منطقه ادامه داد.

پس از خروج ایالات متحده از برجام، مایک پومپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا در راستای دستیابی به یک توافق جدید با ایران ۱۲ خواسته تعیین کرد. وزیر خارجه آمریکا گفته بود، اگر ایران رفتار خود را تغییر ندهد، آمریکا «شدیدترین تحریم های تاریخ را علیه ایران وضع خواهد کرد.»

مقام های آمریکایی می‌گویند، هدف راهبرد جدید ایالات متحده در قبال ایران تغییر رفتار رهبران این کشور است.

این در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی ۱۴ خرداد در واکنش به خروج آمریکا از برجام به سازمان انرژی اتمی دستور داد ظرفیت غنی سازی اورانیوم را افزایش دهد.

با استفاده از گزارش های ایسنا و رادیو فردا؛ خ.ک
XS
SM
MD
LG