لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۳۵

گفت‌وگوی ولیعهد ابوظبی و خالد بن سلمان در مورد «مسائل دفاعی و نظامی»


محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی در این تصویر از ماه مه در شهر مکه
محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی در این تصویر از ماه مه در شهر مکه

ولیعهد ابوظبی و قائم‌مقام وزیر دفاع عربستان، روز یک‌شنبه در جریان دیداری در مورد مسائل دفاعی، نظامی و منطقه‌ای و «چالش‌هایی» که متوجه کشورهای عرب منطقه‌ است گفت‌وگو کردند.

خبرگزاری دولتی امارات متحده عربی، «وام»، گفته محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و در عمل رهبر امارات، و خالد بن سلمان، قائم‌مقام وزیر دفاع عربستان و برادر کوچک‌تر محمد بن سلمان، ۱۴ مهر ماه در ابوظبی دیدار کرده‌اند.

دیدار این دو تن در اوج تنش‌های تازه با ایران و در حالی صورت گرفته که ریاض در کنار ایالات متحده، جمهوری اسلامی را مسئول حملات به تاسیسات نفتی عربستان در ۲۳ شهریور ماه می‌داند.

حوثی‌های یمن می‌گویند آن‌ها حملات را انجام داده‌اند و تهران اتهام‌های واردشده را رد کرده‌است.

خبرگزاری رسمی امارات می‌گوید خالد بن سلمان و بن زاید آل نهیان در مورد راه‌های «بهبود روابط مستحکم دو طرف در تمامی زمینه‌ها، به‌ویژه همکاری‌های راهبردی، در کنار تعاملات و اقدامات مشترک دفاعی و نظامی» رایزنی کرده‌اند.

به گزارش «وام»، ولیعهد ابوظبی و برادر ولیعهد عربستان همچنین در مورد برخی مسائلی مربوط به منافع دو کشور، چالش‌هایی که کشورهای منطقه با آن روبه‌رو هستند و امنیت اعضای شورای همکاری خلیج فارس گفت‌وگو کرده‌اند.

بنا به گزارش‌های رسمی مشاور امنیت ملی امارات طحنون بن محمد آل نهيان‎، و شماری دیگر از مقام‌های امارات نیز در دیدار روز یک‌شنبه حضور داشتند.

امارات از اعضای ائتلافی‌ست که عربستان چهار سال پیش برای مقابله با حوثی‌ها و بازگرداندن قدرت به عبدربه مصنور هادی تشکیل داد. اما گزارش‌هایی از درگیری‌ها میان نیروهای مورد حمایت دو طرف نیز منتشر شده‌است.

هر دو کشور از منتقدان سرسخت اقدامات جمهوری اسلامی در منطقه هستند و گفته می‌شود برخی کشمکش‌های نظامی مرگبار در منطقه، از جمله در خود یمن، جنگ نیابتی بین ریاض و تهران است. ایران مهم‌ترین حامی حوثی‌های یمن است.

با این وجود نشانه‌هایی نیز دیده شده که ممکن است حاکی از تمایلات به کاهش تنش‌ها باشد، هرچند در عمل هیچ گام مشخصی برداشته نشده است.

برای نمونه در مرداد ماه امارات هیئتی هفت نفره از مقام‌های ارشد گارد ساحلی خود را برای دیدار با فرمانده مرزبانی پلیس ایران راهی این کشور کرد.

محمد بن‌ سلمان، ولیعهد سعودی، نیز اوایل مهر ماه ضمن آن‌که در مورد افزایش تنش‌ها در پیوند با تهران و وقوع یک درگیری نظامی احتمالی هشدار داده بود، اما گفته بود حل‌وفصل سیاسی و صلح‌آمیز مسائل به‌مراتب بهتر است.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی، نیز در واپسین روز شهریور از «دوستی و برادری» با «همه همسایگان» سخن گفته بود.

در عین حال بحران یمن نیز ممکن است یکی از موارد اصلی باشد که خالد بن سلمان و بن زاید در مورد آن گفت‌وگو کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز می‌گوید تصمیم امارات به کاهش نیروهای خود در بحران دامنه‌دار یمن، حاکی از بروز اختلاف میان دو طرف است. عربستان نیز تلاش می‌کند از بازشدن یک جبهه جدید در جنگ داخلی یمن، که شاخ و برگ‌های زیادی پیدا کرده، جلوگیری کند.

وام، رویترز، العربیه/ت
XS
SM
MD
LG