لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۲

گروه تحقیقی نام واقعی دومین مظنون پرونده اسکریپال را فاش کرد


گزارش تازه می‌گوید نام واقعی نفر سمت چپ «الکساندر پتروف» نیست، بلکه «الکساندر میشکین» است.
گزارش تازه می‌گوید نام واقعی نفر سمت چپ «الکساندر پتروف» نیست، بلکه «الکساندر میشکین» است.

یک وب‌سایت تحقیقی روزنامه‌نگاری در بریتانیا «نام واقعی» دومین مظنون در پرونده مسموم‌شدن جاسوس سابق روسیه سرگئی اسکریپال و دخترش در بریتانیا را «الکساندر میشکین» اعلام کرد.

گروه تحقیقات اطلاعاتی «بلینگ‌کت» در وب‌سایت خود اعلام کرده که مردی که با نام «الکساندر پتروف» به بریتانیا سفر کرده بود، «الکساندر میشکین»، پزشک ۳۹ ساله ارتش روسیه است که برای جی‌آر‌یو، سازمان اطلاعات روسیه، کار می‌کرده است.

بر اساس این گزارش، وی در سال ۱۹۷۹ در دهکده‌ای در شمال روسیه متولد شده و تا سال ۲۰۱۴ محل سکونت وی منزلی در مسکو واقع در محله‌ای که سازمان اطلاعات روسیه در آن قرار دارد، بوده است.

«بلینگ‌کت» درجه نظامی میشکین را نامعلوم دانسته اما نوشته با توجه به ۱۵ سال سابقه فعالیت وی در ارتش، احتمال دارد دارای درجه سرهنگی یا سرهنگ دوم باشد.

آن‌طور که این وب‌سایت تحقیقی نوشته، میشکین در طول تحصیل خود در یکی از دانشکده‌های ارتش روسیه استخدام شد و از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ به طور متناوب تحت نام الکساندر پتروف به مولداوی و اوکراین سفر کرده است

روزنامه دیلی‌تلگراف روسیه نیز روز دوشنبه در گزارشی به نام میشکین اشاره کرده است.

مسمومیت شیمیایی سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه سابق و شهروند فعلی بریتانیا، در ماه مارس در شهر سالزبری روی داد و او به اتفاق دخترش ماه‌ها در بیمارستان بستری بودند.

چند ماه پس از آن رویداد، دو نفر دیگر نیز در همان محل ظاهراً به طور اتفاقی در معرض این عامل اعصاب قرار گرفتند که به مرگ یکی از آنها به نام دان استرجس منجر شد.

دولت بریتانیا پس از بررسی‌های نخستین اعلام کرد که سرگئی و یولیا اسکریپال، و همچنین دو نفر بعدی، همگی با عامل اعصاب موسوم به «نوویچوک» مسموم شده‌اند که یک ماده شیمیایی نظامی است و در دوران اتحاد جماهیر شوروی تولید می‌شد.

دستگاه قضایی بریتانیا مدتی بعد اعلام کرد که علیه دو مرد روس به نام‌های الکساندر پتروف و روسلان بوشیرف به اتهام ارتکای جرائمی از جمله اقدام به قتل و استفاده از سلاح‌ شیمیایی رسما اعلام جرم کرده است.

بریتانیا همچنین اعلام کرده بود که معتقد است این افراد برای ورود به این کشور از نام مستعار استفاده کرده‌اند.

وب‌سایت «بلینگ‌کت» ماه گذشته میلادی در گزارش دیگری نوشته بود که نام واقعی مظنون اول، «آناتولی چپیگا»، یک «سرهنگ بخش اطلاعات ارتش روسیه» است.

با آنکه پلیس بریتانیا از پاسخ به پرس‌و‌جوها درباره هویت واقعی این دو نفر خودداری کرده، اما «بلینگ‌کت» نوشته که هویت چپیگا را از طریق گفت‌وگو با شاهدان عینی آشنا با وی و رونوشت گذرنامه وی بدست آورده است.

روسیه بارها هرگونه دخالت خود در مسمومیت اسکریپال و دخترش را رد کرده و دو شهروند روس بازداشت‌شده را نیز گردشگر معرفی کرده که برای دیدن سالزبری به این منطقه سفر کرده بودند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز در مهرماه سال جاری، سرگئی اسکریپال را فردی «پست و خائن» خواند و گفت که وی به میهن خود خیانت کرده است.

پوتین افزود که «جاسوس سابق دیگر برای کرملین موضوعیت ندارد، وی برای ۵ سال بازداشت شد و در سال ۲۰۱۰ طی مبادله جاسوس‌ها، گذاشتیم از کشور خارج شود.»

پرونده استفاده از عامل اعصاب «نوویچوک» علیه یک شهروند بریتانیایی به تنشی دیپلماتیک بین کشورهای غربی و روسیه دامن زد و روابط دو طرف را که پیش از آن نیز به خاطر موضوعاتی نظیر الحاق کریمه به روسیه و همچنین ناآرامی‌های شرق اوکراین تیره بود پرتنش‌تر کرد.

ماجرای سالزبری باعث شد که آمریکا و کشورهای اروپایی تحریم‌هایی جدید علیه روسیه به اجرا بگذارند و بیش از ۱۵۰ دیپلمات روس را از کشورهای خود اخراج کنند.

روسیه همواره با تکذیب دست داشتن در پرونده سالزبری، این حادثه را «توطئه غرب برای تخریب وجهه روسیه و توجیهی برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه مسکو» خوانده است.

منابع: رویترز و رادیو فردا؛ ب.ب / پ.پ
XS
SM
MD
LG