لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۷

وزیر دفاع: دولت،‌ قابلیت‌های توان موشکی ایران را افزایش می‌دهد


قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از ایران خواسته است که از توسعه موشک‌های بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، خودداری کند.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از ایران خواسته است که از توسعه موشک‌های بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، خودداری کند.

سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، از تکلیف به «افزایش قابلیت‌های توان موشکی در قالب برنامه‌های مصوب» خبر داد و گفت:«دولت دوازدهم این رویکرد را پیگیری می کند و ادامه خواهد داد».

وی که دوشنبه شب ششم شهریور در برنامه ای تلویزیونی سخن می‌گفت،‌ تاکید کرد: «آنقدر توان دفاعی را افزایش و تقویت می‌دهیم که کسی جرات تعرض به کشورمان را نداشته باشد».

امیر حاتمی پیشتر در روز ۲۶ مرداد و پیش از رای اعتماد مجلس به او اعلام کرده بود که افزایش قدرت موشک‌های بالستیک و کروز از برنامه هایش در صورت تایید شدن در سمت وزارت دفاع خواهد بود.

سخنان وزیر دفاع ایران در حالی مطرح ‌شد که دولت آمریکا پیش از این تأکید کرده است که برنامه موشکی ایران و همچنین فعالیت‌های نیروی قدس سپاه پاسداران نقض روح توافق هسته‌ای است چرا که بر پایه این توافق، ایران قرار بوده است در ایجاد صلح و ثبات در منطقه و در سطح جهانی مشارکت کند.

در همین ارتباط،‌ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، بارها تأکید کرده است که از نظر او، ایران به «روح توافق اتمی پایبند نیست».

پیش از این، در ۲۵ خردادماه،‌ مجلس سنای آمریکا طرحی موسوم به طرح «مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران» را با اکثریت قاطع تصویب کرد. در این طرح از برنامه موشکی موشک‌های بالیستیک ایران به عنوان یک تهدید یاد شد.

ایران و گروه شش به علاوه یک در تیرماه سال ۱۳۹۴ در وین بر سر «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) به توافق زسیدند. بر اساس این توافق، ایران بسیاری از فعالیت‌های هسته‌ای خود را تعطیل کرد و در مقابل تحریم‌های بین‌المللی اتمی علیه ایران نیز معلق یا برداشته شد.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پس از حصول توافق هسته‌ای وین و با هدف تأیید آن صادر شد، از ایران خواسته است که از توسعه موشک‌های بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، خودداری کند.

در همین حال،‌ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنانش از پیشرفت ۸۵ درصدی سیستم موشکی «باور ۳۷۳» خبر داد و گفت:« این سامانه نسبت به سامانه موشکی اس ۳۰۰ پیشرفته‌تر است».

ایران پس از چند سال تاخیر به دلیل تحریم های ناشی از فعالیت اتمی اش، سیستم موشکی «اس ۳۰۰» را از روسیه دریافت کرده است.

مقام‌های «قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیای ارتش» پیش از این گفته بودند که نخستین شلیک موشک از سیستم «باور ۳۷۳» با «موفقیت» انجام شده است و این سیستم قرار است جایگزین اس ۳۰۰ شود.

با این همه آقای حاتمی از استقرار «تمام» سیستم‌های «اس ۳۰۰» در ایران خبر داد و گفت:«آموزش‌های لازم هم داده شده که دفاع از فضای کشور را پوشش می‌دهد».

وی تاکید کرد «ما فضاهای حساس را به دقت تحت پوشش این سامانه قرار داده‌ایم».

موشک ضدهوایی اس۳۰۰ قادر است هواپیماها را در ارتفاع ۳۰ کیلومتر و در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتر هدف قرار دهد و قابلیت رهگیری چندین هدف را به صورت همزمان دارد و دستیابی ایران به این سامانه در حفاظت بیشتر از تأسیسات هسته‌ای ایران تأثیرگذار است.

XS
SM
MD
LG