لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۳

وزیر خارجه آمریکا: دنبال جنگ با ایران نیستیم


یکی از هدف‌های اصلی دیدار مایک پومپئو و سرگئی لاوروف بهبود مناسبات واشینگتن و مسکو عنوان شده است.
یکی از هدف‌های اصلی دیدار مایک پومپئو و سرگئی لاوروف بهبود مناسبات واشینگتن و مسکو عنوان شده است.

وزیر خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت پس از دیدار با همتای روسی خود تاکید کرد که این کشور به دنبال جنگ با ایران نیست اما فشارها بر تهران را همچنان ادامه خواهد داد.

مایک پومپئو که در کنفرانسی خبری همراه با سرگئی لاوروف در شهر ساحلی سوچی حضور یافته بود، اظهار داشت: «ما اصولا دنبال جنگ با ایران نیستیم».

وی افزود: «اما در عین حال صریحا به ایران گفته‌ایم که اگر منافع آمریکا مورد حمله واقع شود، به طور قطع پاسخ مناسبی به آن خواهیم داد».

آقای پومپئو سپس اضافه کرد که هم با آقای لاوروف و هم با مقامات اتحادیه اروپا درباره تهدیداتی که ایران متوجه آمریکا کرده، گفت‌وگو کرده است.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که ایالات متحده یک ناوهواپیمابر و بمب‌افکن‌های بی-۵۲ خود را روانه خاورمیانه کرده است، اگرچه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، گزارش روزنامه نیویورک تایمز درباره بررسی طرح اعزام ۱۲۰ هزار سرباز به منطقه را دروغ خوانده است.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «ما خواهان آن هستیم که ایران مثل یک کشور عادی رفتار کند».

وی سپس با اشاره به حمایت ایران از حوثی‌ها در یمن اظهار داشت، شورشیان حوثی «به مناطقی که آمریکایی‌ها و روس‌ها سفر می‌کنند، با موشک حمله می‌کنند. این موشک‌ها به سادگی می‌تواند یک روس یا یک آمریکایی را بکشد».

دیداری برای بهبود روابط واشینگتن و مسکو

یکی از هدف‌های اصلی دیدار مایک پومپئو و سرگئی لاوروف بهبود مناسبات واشینگتن و مسکو عنوان شده است.

آقای لاورف در این دیدار گفت، واشینگتن و مسکو از مدت‌ها پیش می‌بایست برای «زدودن بی‌اعتمادی» و «فراهم آوردن یک چارچوب سازنده در مناسبات دو کشور» اقدام می‌کردند.

آقای پومپئو نیز گفت به این خاطر به روسیه سفر کرده است که با وجود اختلافات دو طرف در مورد سوریه، ایران، ونزوئلا و سایر مسائل، رئیس‌جمهور ترامپ «به بهبود مناسبات با روسیه متعهد است».

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به مبارزه با تروریسم و بحران‌های منطقه‌ای به عنوان حوزه‌های همکاری بالقوه دو کشور گفت: «امیدوارم بتوانیم در عرصه‌هایی منافع مشترک خود را پیدا کنیم و واقعا بتوانیم مناسبات محکمی بنا کنیم».

آقای پومپئو افزود: «بهبود مناسبات نه فقط برای دو کشور بلکه برای تمام جهان مفید خواهد بود».

مناسبات واشینگتن و مسکو به خاطر الحاق ناحیه کریمه به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴ و دخالت‌های آن کشور در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا و از سویی تحریم‌های آمریکا و غرب علیه این کشور، تیره شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد با توجه به تصمیم آمریکا برای خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد و اظهار تمایل آن کشور به توافق جدیدی که چین نیز بخشی از آن باشد به احتمال فراوان یکی از موضوعات مذاکره وزرای خارجه آمریکا و روسیه کنترل تسلیحاتی خواهد بود.

آمریکا و روسیه در مورد جنگ داخلی سوریه نیز اختلاف نظر دارند. در هفته‌های اخیر نیروهای دولتی سوریه حملات به مناطق تحت کنترل شورشیان در شمال غربی کشور را تشدید کرده‌اند.

آمریکا از روسیه خواسته است حملات هوایی خود به ناحیه ادلب را متوقف کند و در مقابل مسکو تاکید می‌کند که در این حملات نقش محدودی دارد.

منبع: خبرگزاری‌های فرانسه و آسوشسیتدپرس/ س.ن/ ش.ر
XS
SM
MD
LG