لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۷

ایران و سودان پس از هشت سال قطع رابطه، با هم سفیر تبادل کردند


عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش و رهبر بالفعل این کشور، سفیر جدید ایران را به حضور پذیرفته است
عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش و رهبر بالفعل این کشور، سفیر جدید ایران را به حضور پذیرفته است

دولت سودان اعلام کرد که عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش و رهبر بالفعل این کشور، سفیر جدید ایران را به حضور پذیرفت و به هشت سال قطع رابطه دو کشور پایان داده شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این دیدار روز یکشنبه ۳۱ تیرماه صورت گرفت و سودان نیز سفیر خود را به تهران فرستاده است.

ایران و سودان مهرماه پارسال توافق کردند که روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند، زیرا دولت وابسته به ارتش سودان در جنگ خود با شبه‌نظامیان «نیروهای پشتیبانی سریع» به دنبال یافتن متحدانی بود.

در بیانیه دولت وابسته به ارتش سودان آمده که عبدالفتاح برهان با حسن شاه‌حسینی، سفیر جدید ایران، در پورت سودان ملاقات کرده است.

از زمانی که خارطوم، پایتخت، صحنه درگیری‌ شدید بین دو نیروی متخاصم در جنگ شده، پورت سودان در دریای سرخ به مقر حکومت سودان تبدیل شده است.

حسین الامین، معاون وزیر خارجه سودان، همزمان با اعزام عبدالعزیز حسن صالح، سفیر جدید این کشور به ایران، گفت: «این آغاز مرحله جدیدی در روابط دوجانبه بین دو کشور است».

سودان در سال ۲۰۱۶ در اعلام همبستگی با عربستان سعودی پس از حمله به سفارت این کشور در تهران در پی اعدام یک روحانی برجسته شیعه توسط ریاض، روابط خود را با ایران قطع کرد.

چند متحد عربستان سعودی در منطقه نیز در آن زمان روابط خود را با ایران قطع کردند.

اما ریاض و تهران در اسفند سال ۱۴۰۲ به‌دنبال میانجی‌گری چین روابط خود را از سر گرفتند. ایران از آن زمان مناسبات خود با کشورهای عربی همسایه را احیا یا تقویت کرده است.

از زمان آغاز جنگ سودان در آوریل ۲۰۲۳، برخی از قدرت‌های خارجی از نیروهای رقیب حمایت کرده‌اند.

این کشور در دسامبر گذشته امارات متحده عربی را به ارسال سلاح برای نیروهای پشتیبانی سریع متهم و دیپلمات‌های ابوظبی را از خاک خود اخراج کرد. امارات دخالت در این جنگ را رد کرده است.

مصر و ترکیه از ارتش سودان حمایت می‌کنند.

آمریکا در بهمن‌ماه گذشته نسبت به ارسال تسلیحات از سوی ایران به ارتش سودان ابراز نگرانی کرد.

در همان زمان، ارتش سودان پس از ماه‌ها شکست از نیروهای پشتیبانی سریع، برخی از مناطق این کشور را از آن‌ها بازپس گرفت.

سودان در زمان عمر البشیر، دیکتاتور سابق، که در سال ۲۰۱۹ سرنگون شد، روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران داشت.

به گفته تام پریلو، فرستاده آمریکا در سودان، جنگ این کشور تاکنون ده‌ها هزار کشته برجای گذاشته است. برخی تخمین‌ها تعداد کشته‌شدگان را تا ۱۵۰ هزار نفر برآورد کرده‌اند.

این جنگ همچنین موجی از آوارگان را ایجاد کرده که به گفته سازمان ملل بالغ بر ۱۱ میلیون نفر هستند و کشور را در آستانه قحطی قرار داده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه و رادیوفردا/ک.ر
XS
SM
MD
LG