لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۰

رسانه‌های دولتی سوریه:‌ نیروهای جیش الاسلام در حال ترک غوطه هستند


اگر جیش الاسلام خروج از دوما را بپذیرد، جنگ در غوطه شرقی که آخرین پناهگاه مخالفان حکومت سوریه بود، به پایان می‌رسد.
اگر جیش الاسلام خروج از دوما را بپذیرد، جنگ در غوطه شرقی که آخرین پناهگاه مخالفان حکومت سوریه بود، به پایان می‌رسد.

رسانه‌های دولتی سوریه روز دوشنبه ۱۳ فروردین گزارش دادند آخرین گروه از مخالفان در غوطه شرقی در حال ترک و خروج از منطقه هستند. این در حالی است که یک منبع نظامی گفته مخالفان هنوز پیشنهاد معامله از سوی حاکمیت روسیه را نپذیرفته‌اند.

جیش الاسلام که در دوما در غوطه شرقی حضور دارد و به رغم حملات سنگین هوایی روسیه و حملات زمینی نیروهای سوریه، دستیابی به توافق با حاکمیت مرکزی سوریه را «تایید نکرده است.»

اگر جیش الاسلام خروج از دوما را بپذیرد، جنگ در غوطه شرقی که آخرین پناهگاه مخالفان حاکمیت سوریه بود، به پایان می‌رسد.

یک منبع نظامی در سوریه به خبرگزاری رویترز گفته که شماری از مبارزان جیش الاسلام، معامله پیشنهادی از سوی حاکمیت مرکزی سوریه را رد کرده‌اند و سوریه در مقابل گفته اگر نپذیرند، به حملات خود ادامه خواهد داد.

این مقام نظامی در ادامه گفته است: «دست آخر باید توافقی که به آن‌ها پیشنهاد شده را بپذیرند.»

تلویزیون دولتی سوریه در گزارشی اعلام کرد هشت اتوبوس – ۴۴۸ تن از مبارزان و خانواده آن‌ها – روز دوشنبه دوما را ترک کرده و به مقصد شمال سوریه حرکت کرده است. این گزارش گفته مخالفان به ناحیه شمالی مرز با ترکیه که هنوز در دست مخالفان است،‌ منتقل می‌شوند.

گروه ناظران حقوق بشر سوریه هم تایید کرده شماری اتوبوس روز دوشنبه به دوما وارد شده‌اند تا مخالفان و خانواده‌ آن‌ها را به نزدیکی مرز ترکیه منتقل کند.

طبق معامله‌ای که حاکمیت سوریه پیشنهاد کرده، جیش الاسلام سلاح‌های سنگین و متوسط خود را باید پشت سربگذارد تا تایید شود که کنترل منطقه به دست دولت مرکزی سوریه افتاده است.

دولت مرکزی سوریه کنترل دوما را در همان سال‌های اولیه شروع جنگ داخلی سوریه، از دست داد.

حملات اخیر مشترک نیروهای سوریه و روسیه به غوطه شرقی، یکی از پرتلفات‌ترین عملیات نظامی در جریان جنگ داخلی سوریه محسوب می‌شود. گزارش شده بیش از یک هزار و ۶۰۰ غیرنظامی در این حملات کشته شده‌اند.

این گزارش می‌گوید در صورت در دست گرفتن دوما، حاکمیت مرکزی دمشق کنترل بخش‌های اصلی کشور را به دست می‌گیرد. ولی برای گرفتن دیگر نقاط اگر اقدام کند، با دیگر قدرت‌های جهانی درگیر خواهد شد.

بخش دیگری از سوریه در کنترل نیروهای موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» است که شامل شبه‌نظامیان کرد است که با حمایت آمریکا، نیروهای حکومت اسلامی یا داعش در سوریه را شکست دادند.

ترکیه هم در ناحیه عفرین به همراه متحدان خود، قلمروی دیگر را در اختیار دارد.

خبرگزاری فرانسه پیشتر گزارش داده بود گروه جیش‌الاسلام امیدوار بود که با دولت اسد و نمایندگان روسیه به توافقی دست یابد که ادامه حضور این گروه در دوما را ممکن سازد، اما آن‌ها هر ساعتی که می‌گذرد، بیش از پیش با فشارهای فزاینده نیروهای دولتی و احتمال درگیری روبه‌رو می‌شوند.

روزنامه دولتی الوطن هم روز یک‌شنبه گزارش داده بود که «ارتش سوریه بر شمار قوایش در اطراف دوما افزوده و فشارها بر جیش‌الاسلام، برای این‌که توافق مصالحه را بپذیرد افزایش یافته‌است. همان مصالحه‌ای که طرف‌های دیگر در غوطه شرقی با آن موافقت کردند».

به استناد گزارش‌هایی از خبرگزاری رویترز، رادیو فردا/ ک.ت.
XS
SM
MD
LG