لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۴

«۳۷۰ هزار نفر» در جنگ داخلی سوریه کشته شده‌اند


 نمایی از شهر حلب در سال ۲۰۱۶ (عکس از آرشیو)
نمایی از شهر حلب در سال ۲۰۱۶ (عکس از آرشیو)

دیده بان حقوق بشر سوریه روز جمعه ۲۴ اسفند اعلام کرد که تلفات جنگ داخلی هشت ساله سوریه از مرز ۳۷۰ هزار نفر عبور کرده است.

به گفته این نهاد که با تکیه بر شبکه فعالان خود در سراسر سوریه حوادث مربوط به جنگ را جمع آوری و ثبت می کند حداقل ۱۱۲ هزار نفر از قربانیان غیرنظامی و از این تعداد ۱۳ هزار نفر زن و ۲۱ هزار نفر کودک هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه جنگ داخلی سوریه پس از سرکوب بی رحمانه اعتراضات ضد حکومتی در شهر درعا در روز ۱۵ مارس ۲۰۱۱ آغاز شد و به سرعت به میدان نبرد گروههای مختلف و دخالت قدرت های خارجی و شبه نظامیان مورد حمایت آنها بدل شد.

طبق آمارهای قبلی که دیده بان حقوق بشر سوریه در ماه سپتامبر منتشر کرد در آن زمان تلفات جنگ داخلی سوریه حدود ۳۶۰ هزار نفر تخمین زده می شد.

به گفته این نهاد حدود ۱۲۵ هزار نفر از پرسنل ارتش سوریه و اعضای گروههای شبه نظامی حامی بشار اسد در این هشت سال کشته شده اند.

تعداد تلفات سایر پیکارجویان از جمله گروههای شورشی و کردها در مجموع حدود ۶۷ هزار نفر است. از این رقم حدود ۶۶ هزار نفر پیکارجویان گروه خلافت اسلامی (داعش) و گروه هیئت تحریر شام هستند که در گذشته شاخه القاعده در سوریه محسوب می شد.

بر اثر این جنگ ویرانگر حدود ۱۳ میلیون نفر ازجمعیت سوریه به خارج مهاجرت کرده و میلیاردها دلار به این کشور خسارت زده است.

خبرگزاری فرانسه می افزاید بشار اسد با کمک حامیان اصلی خود، روسیه و ایران، توانسته حدود دو سوم از خاک سوریه را بازپس بگیرد. او در جنگ برای بقای سیاسی خود به پیروزی رسیده ولی کشورش تکه پاره و بی پول است.

با این وجود هنوز برخی از مناطق مهم و کلیدی از جمله مناطق نفت خیز شمال شرقی سوریه که در کنترل کردهاست، خارج از تسلط حکومت هستند.

در جنگ علیه داعش در چند سال اخیر متحد اصلی آمریکا نیروهای دمکراتیک سوریه بوده که هم اکنون در حال بازپس گرفتن آخرین پناهگاههای این گروه در مرز با عراق است.

ادلب در شمال غربی سوریه اساسا در کنترل گروه تندرو هیئت تحریر شام است. ادلب یکی از نقاطی است که روسیه و ترکیه با برقراری نوعی آتش بس آنرا جز مناطق امن اعلام کرده اند. در سالهای اخیر ترکیه در بخش های شمالی این منطقه که هم مرز آن کشور است نیرو مستقر کرده است.

تخمین زده می شود که تحت تاثیر این جنگ داخلی طولانی اقتصاد سوریه حداقل سه دهه عقب افتاده، بخش اعظم زیر ساختهای کشور نابود شده و تولید برق و نفت متوقف شده است.

رژیم بشار اسد توانسته کنترل شریان های تجاری را به دست بگیرد و در ماههای اخیر تا حدی به صحنه دیپلماسی جهان عرب بازگشته است.

عضویت سوریه در اتحادیه عرب در سال ۲۰۱۱ همزمان با افزایش تلفات سرکوب اعتراضات تعلیق شد. در ماههای اخیر چندین کشور خواستار پذیرش سوریه در اتحادیه عرب شدند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ ش.ر./خ
XS
SM
MD
LG