لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۰

پلیس بریتانیا سومین مظنون حمله به روزنامه‌نگار ایرانی را بازداشت کرد


پوریا زراعتی، روزنامه‌نگار ایرانی
پوریا زراعتی، روزنامه‌نگار ایرانی

پلیس بریتانیا روز چهارشنبه ۱۹ دی اعلام کرد که مظنون سومی را در ارتباط با پرونده حمله با چاقو به پوریا زراعتی، خبرنگار شبکه ایران اینترنشنال، بازداشت کرده است.

پلیس تنها به ذکر این نکته اکتفا کرده که مظنون جدید مردی ۴۰ ساله است که با سپردن وثیقه آزاد شده است.

بر این اساس، پروندۀ این حمله در اختیار پلیس ضدتروریسم بریتانیا است. پلیس می‌گوید همچنان در حال بررسی ارتباط این حمله با اشتغال آقای زراعتی در شبکه‌ ایران اینترنشنال است که خصومت حکومت ایران را درپی داشته است.

پیش از این دو مرد رومانیایی در ارتباط با این پرونده بازداشت شده بودند.

آقای زراعتی دهم فروردین در لندن هدف حمله چند «مرد ناشناس» قرار گرفت.

دادستانی بریتانیا روز ۱۵ آذرماه اعلام کرده بود عاملان حمله با چاقو به پوریا زراعتی شهروند رومانی هستند که روز ۱۴ آذر در همین کشور بازداشت شدند.

سخنگوی دادستانی بریتانیا در آن زمان اعلام کرده بود ناندیتو بادیا، ۱۹ ساله، و جورج استانا، ۲۳ ساله متهم به جرح عمدی به نیت رساندن آسیب جدی بدنی هستند.

به باور منابع غربی، افراد پشت این حمله به نیابت از جمهوری اسلامی ایران مرتکب چنین حمله‌ای شده‌اند.

در روزهای اخیر، اولیسه اِلیان، نماینده مجلس نمایندگان هلند، نیز از دریافت ایمیلی تهدیدآمیز از سفارت ایران در لاهه خبر داده است. به کفته او، این پیام او را به‌دلیل تابعیت ایرانی از طریق «خون پدرش» تحت فشار قرار داده و قوانین ایران را شامل حال او دانسته است.

پدرش، افشین الیان، حقوق‌دان ایرانی‌تبار هلندی است که پس از قتل دو عضو خانواده‌اش از حکومت ایران فرار کرد.

بازرسان ضد تروریسم می‌گویند از سال ۲۰۲۲، مجموعه‌ای از توطئه‌ها برای «ربودن یا حتی کشتن… افرادی که دشمن رژیم ایران تلقی می‌شوند» توسط شماری واسطه‌ها طراحی و تا حد زیادی خنثی شده است.

نمونه دیگر آن «طرح ترور» مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، است.

دادستان‌های آمریکا پیشتر یک نفر را دو سال پیش و دو نفر دیگر را در ژانویه پارسال متهم به طرح ترور این فعال حقوق بشری کرده بودند که هر سه آنها شهروند جمهوری آذربایجان و عضو باندهای تبهکار در اروپا و آمریکا بودند و بعد از بازداشت تحویل آمریکا شدند.

دادگاه فدرال نیویورک آبان امسال روح‌الله بازقندی، رئیس پیشین اداره ضدجاسوسی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران را نیز متهم در سازماندهی این توطئه کرد.

جمهوری اسلامی که سابقه حذف فیزیکی مخالفان خود در دوره‌های مختلف تاریخی در داخل و خارج از کشور را دارد، در سال‌های اخیر روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی متعدد خارج از کشور را از طریق فضای مجازی به حذف فیزیکی تهدید کرده یا بر خانواده‌های آنها در داخل کشور فشار آورده است.

XS
SM
MD
LG