لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۷

ترکیه: مذاکرات با آمریکا بر سر ایجاد منطقه امن در شمال سوریه بی نتیجه است 


مولود چاوش‌ اوغلو هشدار داده است که ترکیه برای دست یافتن به نتیجه مورد نظر خود آماده اقدام است.
مولود چاوش‌ اوغلو هشدار داده است که ترکیه برای دست یافتن به نتیجه مورد نظر خود آماده اقدام است.

وزیر خارجه ترکیه روز پنجشنبه گفته است، فکر نمی‌کند تلا‌ش‌های ترکیه و آمریکا برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه نتیجه‌ای در پی داشته باشد.

به گزارش رویترز، مولود چاوش‌ اوغلو هشدار داده است که ترکیه برای دست یافتن به نتیجه مورد نظر خود آماده اقدام است.

وزیر خارجه ترکیه گفته است: ما فکر می‌کنیم فرایند فعلی با آمریکا ما را به نقطه‌‌ای که مورد نظرمان است، نخواهد رساند. اطلاعاتی که به دستمان می‌رسد نیز گویای همین موضوع است.

او اضافه کرده است، ما می‌بایست گا‌م‌هایی برای پاکسازی مناطق مجاور مرزهایمان از سازمان‌های تروریستی و همچنین بازگشت مهاجران برداریم.

آمریکا و ترکیه برای ایجاد یک منطقه امن مذاکراتی داشته‌اند. این منطقه امن محدوده‌ای پنج تا ۱۴ کیلومتری در عمق خاک سوریه را در برمی‌گیرد و همچنین وجود سلاح های سنگین در محدوده‌ای تا عمق ۲۹ کیلومتری خاک سوریه ممنوع خواهد بود.

رویترز می گوید، ترکیه آمریکا را متهم می‌کنند که برای ایجاد این منطقه امن در شمال سوریه بسیار کُند عمل می‌کند. دو کشور همچنین بر سر محدوده این منطقه امن و این که چه کشور آن را کنترل کند، اختلاف دارند.

خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه هم در تماسی تلفنی به مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا گفته است، اگر بن بست در مذاکرات در خصوص ایجاد منطقه امن ادامه یابد، آنکارا به همکاری خود با آمریکا در این زمینه پایان می‌دهد.

وزارت دفاع ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد که خلوصی آکار در این تماس گفته است، تداوم مذاکره و تمایل به حل مسائل از طریق گفت وگو نباید به نشان ضعف تلقی شود.

وزیر دفاع ترکیه اضافه کرده است، آمادگی مواجه با هر اتفاق غیر منتظره‌ای را داریم. برنامه‌ای مشخص داریم.

او همچنین گفته است:«متاسفانه بسیاری از انتظارات ما نسبت به ایجاد منطقه امن برآورده نشده است. هرگونه همکاری را با متحدان خود برای حل مشکل موجود در مرزهایمان با صبوری انجام می دهیم. ترکیه هرگز اجازه ایجاد یک کریدور تروریستی در مرزهای جنوبی خود را نخواهد داد.»

ترکیه اصلی‌ترین نیروهای شبه نظامیان کرد سوریه یعنی «یگان‌های مدافع خلق»، را گروهی«تروریست» می‌داند. آمریکا از نیروهای شبه نظامی کرد در مبارزه با گره حکومت اسلامی، داعش، حمایت می کرد.

توافق بین ایالات متحده و ترکیه بر سر منطقه امن باعث می شود که شهروندان عرب پناهنده سوری در این منطقه مرزی با ترکیه ساکن شوند و دسترسی نیروهای کرد مورد حمایت آمریکا به مرز با ترکیه قطع شود.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، اواخر شهریور گفته بود، اگر منطقه امن از مرز شمالی سوریه تا رقه و دیرالزور گسترش یابد تا سه میلیون پناهنده سوری می توانند به این منطقه بازگردند.

با استفاده از رویترز و رادیو فردا؛ خ/ت
XS
SM
MD
LG