لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۶

«تهدیدهای» کره شمالی، روسیه، چین و ایران در گزارش «راهبرد امنیت ملی» آمریکا


نیروهای ارتش چین و روسیه در جریان رزمایش ووستوک در روسیه؛ سپتامبر ۲۰۱۸
نیروهای ارتش چین و روسیه در جریان رزمایش ووستوک در روسیه؛ سپتامبر ۲۰۱۸

در گزارش «راهبر امنیت ملی» آمریکا، که یک ارزیابی مهم برای نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آن کشور به‌شمار می‌رود، به «تهدیدهای» برآمده از اقدامات روسیه، چین، کره شمالی و ایران اشاره شده‌است.

در گزارش راهبرد امنیت ملی ایالات متحده که هر چهار سال یک بار منتشر می‌شود، به تلاش‌های روسیه برای تقویت و گسترش نفوذ خود و نوسازی ارتش چین، به عنوان تهدیدهایی اساسی و «متنوع» علیه آمریکا اشاره شده‌است.

در این گزارش در عین حال در مورد تهدیدهای بالقوه از جمله جنگ‌افزارها و ظرفیت‌های اتمی کره شمالی هشدار داده شده‌است.

در «راهبرد امنیت ملی» آمریکا گفته شده «با وجود آن‌که ایران در سال ۲۰۱۵ (اشاره به سال شکل‌گیری توافق اتمی میان تهران، دولت باراک اوباما و پنج قدرت جهانی دیگر) به داشتن یک برنامه اتمی صلح‌آمیز متعهد شد، اما دستیابی به موشک‌های پیشرفته‌تر و افزایش ظرفیت‌های نظامی، حمایت از گروه‌های تروریستی و شبه‌نظامی و دیگر دشمنان آمریکا، همچنان تهدیدی علیه منافع آمریکا به شمار می‌رود».

دونالد ترامپ، دولت آمریکا را در بهار گذشته از توافق اتمی خارج کرد. با این حال ایران و دیگر کشورهای طرف توافق، همچنان در برجام باقی مانده‌اند.

«راهبرد امنیت ملی» می‌گوید بی‌ثباتی در عرصه جهانی و افزایش ظرفیت‌های سایبری دشمنان و رقبای ایالات متحده از دیگر تهدیدهای بالقوه علیه منافع آمریکا است.

در این گزارش گفته شده که آمریکا «با مجموعه‌ای پیچیده و نامشخص از تهدیدها روبه‌رو است که بیش از هر زمان دیگری گوناگونی پیدا کرده و در هم تنیده شده‌اند».

دن کوتس، اداره کننده اطلاعات ملی آمریکا، در نامه‌ای در آغاز این گزارش از نهادهای امنیتی کشورش خواسته‌است برای واکنش نشان دادن به «مجموعه پیچیده و آشفته» خود را به‌روز و آماده کنند.

جامعه اطلاعاتی آمریکا شامل ۱۷ نهاد و اداره است و گزارش «راهبرد امنیت ملی» یک سند راهنما برای آن‌ها به شمار می‌رود.

آقای کوتس می‌گوید «ما با تغییراتی عمده در داخل و خارج از کشور روبه‌رو هستیم. باید در برابر چالش‌های سده بیست و یکم آماده باشیم. باید آماده باشیم تا تهدیدها و فرصت‌ها را از هم تمیز دهیم».

اداره کننده اطلاعات ملی آمریکا خواستار بهبود همکاری میان سازمان و نهادهای کشورش و نوآوری‌های بیشتر شده‌است.

او در عین حال تاکید کرده این نهادها باید اقدامات بیشتری در جهت شفاف‌سازی فعالیت‌های خود انجام دهند تا اعتماد عموم مردم را از دست ندهند.

گزارش «راهبرد امنیت ملی» در مورد تهدیدهایی که ایالات متحده با آن‌ها روبه‌رو است، رتبه‌بندی خاصی انجام نداده‌است. بخش نخست آن «معارضان سنتی» نام دارد که در آن به مواردی مانند روسیه، چین، کره شمالی و ایران اشاره شده‌است. بخش‌های دیگر «تهدیدهای در حال رشد»، «تهدیدهای سایبری» و موارد دیگر نام دارند.

کشورهایی که در راهبرد جدید از آن‌ها نام برده شده، هنوز واکنشی به آن نشان نداده‌اند. البته در برخی موارد مشابه قبلی، واکنش‌هایی از سوی شماری از آن‌ها ابراز شده بود. برای نمونه در بهمن ماه سال پیش که روسیه راهبرد هسته‌ای جدید آمریکا را به شدت سرزنش کرد و آن را گزارشی «ناامیدکننده»، «مقابله‌جویانه» و «ضد روسی» توصیف کرد.

اروپای آزاد، گزارش راهبرد امنیت ملی آمریکا|ت
XS
SM
MD
LG